ExtraCukiság - A szeretet és kreativitás találkozása

Szerző: 
Forrás: 
EnArtDesign
2017.12.01.
enartdesign

 

"A saját készítésű díszek mellett évek óta a madaraknak is magam készítem a téli eleséget. Idén csillag formába öntöttem őket. :) "

Erre a fent idézett szövegre és képekre találtam rá egy kreatív közösségi csoportban. Imádni való követendő példa, nagyon kedves, tudatos! Ilyen az, amikor egy kreatív ember ötvözi tehetségét az állatok iránt szeretetével és felelősség érzetével!

Tóth Enikő madáreleség receptjét osztjuk meg olvasóinkkal, kövessék példáját!

Ha szeretne többet tudni Enikőről, látogasson el az enartdesign blogjára, mely idén bekerült a legtartalmasabb TOP 10 blogjai közé, ahol így írtak róla:

"Több, mint 13 ezer követő! Wow! Értem őket, én is közéjük tartozom! Lakberendezés, lakás dekorálás, szépítés, ötletekkel, képekkel. Melyik nő ne szeretne ilyesmit olvasgatni, ötleteket meríteni és később akár meg is valósítani azokat? Én biztosan! Eni ráadásul jól, olvasmányosan ír, így jó szívvel ajánlom blogját Nektek is!"

EnArtDesign

Hozzávalók:

2,5 csésze madáreleségnek való magkeverék,

2 csomag ízesítetlen zselatin ( esetleg marha faggyú ),

1 csésze víz,

süteményszaggató forma,

3 db szívószál, 5 cm-es darabokra vágva,

étolaj,

kötözőzsineg.

EnArtDesign

 

Elkészítés:

Egy nagy tálba öntsünk 1/2 csésze hideg vizet, majd öntsünk bele 2 csomag ízesítetlen zselatint. Ehhez adjunk hozzá 1/2 csésze forrásban levő vizet, és keverjük mindaddig, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. Öntsük hozzá a magkeveréket és keverjük jól össze. Helyezzük a tálat a hűtőszekrénybe körülbelül 10 percre, amíg eléggé meg nem dermed ahhoz, hogy a zselatin ne folyjon ki a süteményformák széle alól. A süteményformákat étolajjal kenjük ki, hogy az elkészült figurákat majd könnyedén kivehessük. Helyezzük a süteményformákat egy sütőpapírra és töltsük meg azokat a már kicsit megdermedt magkeverékkel. Egy kanál segítségével nyomkodjuk bele jól a masszát a formákba, hogy teljesen a peremig tele legyenek, majd egy késsel simítsuk el a tetejét. A szívószálakat szúrjuk bele a formákba ügyelve arra, hogy a lyukak legalább 1 cm távol essenek a sütik szélétől, hogy mikor felakasztjuk a figurákat ne essenek szét.

EnArtDesign

Helyezzük a őket egy éjszakára a hűtőbe. Másnap óvatosan szedjük ki a sütiket a formákból, a szívószálakat távolítsuk el. Fűzzünk át a lyukakon egy-egy darab zsineget és kössünk csomót a végükre. Mikor elkészültünk mindennel a madáreleséget akasszuk ki a kertben olyan helyre, ahonnan a kertünkbe látogató madarak könnyen elérhetik, viszont más állatok ( macska, kutya ) ne tudjanak hozzáférni.

EnArtDesign

 

https://www.facebook.com/kreativkert/

http://enartdesign.hu/

enartdesign

 

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Vészabó Noémi, kortárs festőművész, író, költő, Zsigmond Márta-médiadíjas főszerkesztő, műsorvezető, gondolkodó, Szász Endre motívumai után új életet adott az igazi hungaricumnak számító Hollóházi porcelánoknak.

Építészek és képzőművészek egyik legnagyobb kihívása olyan témát választani, amelyről nehéz lerántani a sablonosság rétegeit és új tartalommal megtölteni azt. Ilyen a karácsony, a fenyő témaköre is. Izgalmas alkotások képzőművészektől és építészektől.

 

Számtalan szép és dekoratív inspirációval találkozhatnak ma már azok is, akik úgy döntenek – gazdasági vagy környezettudatos megfontolásból – hogy nem szeretnének sem élő, sem pedig műfenyőt felállítani. Aki szíve szerint elkerülné a karácsonyi giccsözönt, azonban a karácsonyfa imitációjára mégis szüksége van a lelkének, megteremtheti azt egészen letisztult, kreatív módokon is – egyéni ízlése és pénztárcája szerint…

Képes adatbázis ajánló

fürdőszobafal

fürdőszobafal

Forrás: 
Alex Turco