Thai életérzés a belvárosban

Forrás: 
padthai wokbar
2015.04.14.
Padthai wokbar - Fotó: padthai wokbar

Ha szeretnéd felfedezni a thai konyha egzotikus ízvilágát, látogass el a három budapesti padthai wokbar egyikébe, ahol megtapasztalhatod, hogy egy gyors étkezés is lehet minőségi és egészséges!

padthai wokbar - thai étterem - Fotó: padthai wokbar

Mindhárom padthai wokbarnál (Október 6. utca, Gozsdu udvar, Egyetem tér) az volt a cél, hogy az étterem összehozza a keleti ízvilágot az urbanista környezettel, a természetet a belvárossal, a gyorsaságot a minőséggel. A rendszer nagyon egyszerű: rengeteg alap- feltét- és szósz kombinációjából pár perc alatt, a látványkonyhában egyedülálló wok fogások készülnek.

Az egyetem téri wokbárban, a Thaiföldön nagy tradíciónak örvendő desszertkülönlegességgel „roti-val”, azaz itthoni nevén thai palacsintával is bővült a desszertkínálat, amelyet szintén különféle gyümölcsös töltelékek (banán, mango, ananász vagy fahéjas alma) izgalmas szószok (chilis csoki, menta-lime, méz, mangós vanília) és feltétek (áfonya, mogyoró, kókusz, mazsola) segítségével saját ízlésüknek megfelelően állíthatunk össze.  

Utazzunk el képzeletben egy kicsit Thaiföldre, ahonnan a pad thai kultusz is származik. Thaiföldön a mindennapi élet szerves része, hogy az emberek az utcán esznek, friss, a szemük láttára készült leveseket, tésztákat, egytálételeket különféle tálkákból vagy akár zacskóból. Finomat és egészségeset enni friss alapanyagokból jó áron, úgy hogy nem kell órákat várni rá - ez a filozófia annyira megtetszett a padthai wokbar egyik tulajdonosának, Horváth Ágnesnek – aki egyébként hosszú időt töltött Thaiföldön belsőépítész munkáinak köszönhetően - hogy mindenképpen szerette volna elhozni Magyarországra ezt a könnyed thai életérzést, persze az itteni környezethez és európai ízléshez igazítva. A padthai wokbarban épp úgy, mint Thaiföldön minden a szemed láttára készül el frissen, wokban, a hozzávalókat is te magad válogathatod össze.

Az Egyetem téren található legújabb étterem kialakításán Horváth Ágnes Ernst András belsőépítésszel dolgozott együtt és nem egy kihívással szembesültek a projekt során.  A homokkupac és masszív vakolattal borított falak mélyén impozáns mészkő és gránit pillérekre találtak és nem volt kérdés, hogy megőrzik őket. A hatalmas belmagasságú térbe pedig a természetes kövekkel harmonizáló fa bútorok, színes burkolatok és vidám grafikai elemek kerültek. Az épület adottságai és a nyílászárók játéka lehetővé tette, hogy jó időben még szorosabbra fűzzék a kapcsolatot a térrel és annak lüktetésével.  A padthai wokbarba itt is bárki bármikor bármelyik ajtón át betérhet és élvezheti a street food minden előnyét. Az enteriőr tudatosan lett kialakítva, telis tele természetes anyagokkal és pozitív üzenetekkel, hogy a vendégek ne csak jól lakjanak, de pozitív energiával feltöltve távozzanak. A padthai arculat, ahogyan a két korábbi étteremnél, most is Timkó Bíbor grafikus nevéhez fűződik.

 

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest, melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Sóskúton, az erdő és mező találkozásánál, rengeteg levendula és egy kecskefarm közelében épült fel a természetbe simuló, alacsony energiaveszteségű családi ház.

Képes adatbázis ajánló

liftek

liftek

Forrás: 
Alex Turco