Iparművészet-design

Az elmúlt hónapban egy újabb fontos cím került fel a hazai design rajongóinak listájára. Hosszú előkészületek után októberben egy újabb – padlótól a plafonig – fekete színfolttal bővült a budapesti design kínálat, ez a Stilshop.

Puskás Marcellel beszélgettünk a Happiness Diary projektjéről, mely eredetileg saját szórakoztatására és a portfóliója számára készült, ám úgy néz ki, kézzelfogható valósággá válik.

Az ipari méretű tömegtermelésre szakosodott, az innovációra és a tervezésre dollármilliókat fordító szemüveggyártó óriásmárkák mellett szinte lehetetlen labdába rúgnia egy mindössze néhány (de annál lelkesebb) főt számláló magyar cégnek.

 

Már a megnyitót nagy érdeklődés övezte, aki viszont eddig nem látta, siessen, nehogy lemaradjon róla! A Vízionárius Páholy alcímet viselő freakshow-koncepció október 15-ig tekinthető meg előzetes bejelentkezés alapján.

 

A Kőszegen működő 120 éves nemezgyár nem csupán egy a sok kis textilterméket előállító üzem közül, hanem egy valóságos időgépbe oltott ékszerdoboz.

 

A nemrégiben megalakult SZETT tagjai, neves hazai szőnyegdesignerek lépnek a közönség elé októberben a saját szervezésükben megrendezett I. RUG ART FEST-en.

2017. október 7 - október 22.

 

 

A szürrealista művész Salvador Dalí műveiből nyílt kiállítás a Szegedi Reök Palotában. A 20. század egyik legnépszerűbb alkotójának legjellemzőbb szürrealista remekeiből kaptunk ízelítőt!

 

A formatervező és az építész közös munkája nyomán született, kicsi magyar designirodában magas kategóriás textiltermékeket terveznek. A cég húzóágazata egy egészen meglepő és különleges termék: a babahordozó kendők.

 

Két olasz márka együttműködéséből születtek meg azok a konyhai eszközök, amelyek egyértelműen hirdetik a "la dolce vita" életérzést. A Dolce&Gabbana tervezőpárosa észbontó konyhakészülékeket tervezett a SMEGnek.

 

Kreatív és nosztalgikus szettek LEGO kockákból – idézzük vissza a régi számítógépes szakkörök hangulatát…

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

bárpult

bárpult

Forrás: 
Alex Turco