Iparművészet-design

Gulyás Kati tervező különleges porcelánjait már a világ számos pontján bemutatták, ezúttal egy ázsiai vándorkiállításra kapott meghívást, amelynek első állomása Hanoi lesz idén szeptemberben.

Egyéves lett a budapesti Kossuth téren nyílt Szamos kávéház, amelynek emeletén csokoládé múzeum is működik. Az évfordulóhoz kapcsolódva újított a cég: Interaktív tárlatvezetéssel bővítették a szolgáltatások körét.

Új színfolttal bővült a budapesti belsőépítészeti bemutatótermek palettája.

Az idei Salone Del Mobile kiállításra a LASVIT üveggyártó cég 10 éves évfordulója alkalmából örömmel jelentette be újdonságát: a különleges, áttetsző üveglámpát, melyet Zaha Hadid tervezett a cég számára…

A japán virágművész, Makoto Azuma keze alatt egyszer festményekké, máskor pedig szobrokká válnak a növények…

Ütős, extravagáns, látványos darabok, melyekbe nem mindig esik jól beleülni, ám kétségkívül mutatóssá, egyedivé varázsolnak szinte bármilyen enteriőrt. A világ neves tervezőinek kiállítóitól, a Salon del Mobile 2017 anyagából szemezgettünk ismét. A kanapés összeállítások után ezúttal a székeké a főszerep… 

A DOT for You egy magyar design-márka, melynek fő profilja prémium minőségű noteszek tervezése és kivitelezése. Legújabb terméküket Enyedi Ildikó “Testről és lélekről” című Arany Medve-díjas filmjéhez készítették a filmet forgalmazó Mozinettel közös együttműködésben.

Kínai egyetemisták zseniális projektje a szobabicikli, amely mosógép is egyben. A Bike Washing Machine, röviden b.w.m. névre keresztelt találmányt még nem dobták piacra, de talán nem kell rá sokat várni, hogy kipróbálhassuk a mosás új, sportos változatát, amihez nincs szükség áramra.

Édes, pihe-puha csábítás, hívogató anyagok és felületek, minimalista formák és színválasztás: a legújabb, egyedi kényelmünkre és méreteinkre szabható szófákat és kanapékat válogattuk össze az idei Salon del mobile bútorkiállítás palettájáról.

Buzás Aliz grafikus nemrégiben elkészült munkája egy különleges poszter-sorozat, amely egyedi módon – színes, vidám, jellegzetes részleteket kiragadva – ábrázolja Budapest egyes kerületeit.

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

szecessziós üvegtál

szecessziós üvegtál

Forrás: 
Magyar Szecesszió Háza