Iparművészet-design

Édes, pihe-puha csábítás, hívogató anyagok és felületek, minimalista formák és színválasztás: a legújabb, egyedi kényelmünkre és méreteinkre szabható szófákat és kanapékat válogattuk össze az idei Salon del mobile bútorkiállítás palettájáról.

Buzás Aliz grafikus nemrégiben elkészült munkája egy különleges poszter-sorozat, amely egyedi módon – színes, vidám, jellegzetes részleteket kiragadva – ábrázolja Budapest egyes kerületeit.

Az legnagyobb trendeket és innovációkat felvonultató Heimtextil idei fő témája a „Felfedezések”. Kárpitok, függönyök, falburkolók – különlegesebbnél különlegesebb textíliák sora vonult fel a világ minden tájáról a Messe Frankfurt kereskedelmi vásárterén.

Mit jelent a „parametrikus” kifejezés a formatervezés kontextusában, és mi köze van az algoritmusoknak az építészethez? Cikkünkben ezt igyekszünk feltárni.

Az Inhabitat online magazin pályázatot írt ki a világ dizájnerei és építészei számára, a világméretű légszennyezettség problémájára. A verseny nagydíjasa, a Gyógyító helyek kategóriagyőztese a magyar Miklósi Ádám lett Chlorella névre hallgató oxigéntermelő algapavilon koncepciójával.

A modern, letisztult design egy szép térben úgy valósítható meg igazán, ha a tárolásra, a rendszerezésre külön figyelmet fordítunk. Szerencsére felismerték ezt a gyártók is, amelyek egyre inkább átlátható, kész konyharendszerekkel hoznak könnyebbséget mindennapjainkba.

Limitált példányszámú papírtermék kollekciót mutat be az ideiglenes tetoválásairól ismert TATZ márka: a Paperworks brand kollekciójában különleges kézzel készített szitanyomott füzeteket, naplókat és jegyzettömböket találunk.

A “The Cappellini Method. A Performing Dream.” című könyvét Giulio Cappellini személyesen mutatta be az érdeklődőknek október 1-én a Haworth Budapest Showroomban.

Az Iparművészeti Múzeumba érkezett a magyar származású, világhírű építész és bútortervező egyedi tárgyalóasztala, mely a művész saját New York-i irodájának berendezését képezte. A 2016. december 8-án megnyíló kiállítás számos izgalmas alkotást és programot tartalmaz…

Látványos, ünnepi kiállítást láthatunk 2016. november 26-tól 2017. január 8-ig a Nagytétényi Kastély bútorkiállításának termeiben. A képző-és iparművészek keze által tervezett, egyedi díszítésű karácsonyfák mellett gazdag ünnepi programsorozattal várják a látogatókat…

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

Katedrális, 92x75 cm, olaj

Katedrális, 92x75 cm, olaj

Forrás: 
Farkas György katalógus, 2011, szerk. Kovács Gábor Zoltán