Iparművészet-design

Az legnagyobb trendeket és innovációkat felvonultató Heimtextil idei fő témája a „Felfedezések”. Kárpitok, függönyök, falburkolók – különlegesebbnél különlegesebb textíliák sora vonult fel a világ minden tájáról a Messe Frankfurt kereskedelmi vásárterén.

Mit jelent a „parametrikus” kifejezés a formatervezés kontextusában, és mi köze van az algoritmusoknak az építészethez? Cikkünkben ezt igyekszünk feltárni.

Az Inhabitat online magazin pályázatot írt ki a világ dizájnerei és építészei számára, a világméretű légszennyezettség problémájára. A verseny nagydíjasa, a Gyógyító helyek kategóriagyőztese a magyar Miklósi Ádám lett Chlorella névre hallgató oxigéntermelő algapavilon koncepciójával.

A modern, letisztult design egy szép térben úgy valósítható meg igazán, ha a tárolásra, a rendszerezésre külön figyelmet fordítunk. Szerencsére felismerték ezt a gyártók is, amelyek egyre inkább átlátható, kész konyharendszerekkel hoznak könnyebbséget mindennapjainkba.

Limitált példányszámú papírtermék kollekciót mutat be az ideiglenes tetoválásairól ismert TATZ márka: a Paperworks brand kollekciójában különleges kézzel készített szitanyomott füzeteket, naplókat és jegyzettömböket találunk.

A “The Cappellini Method. A Performing Dream.” című könyvét Giulio Cappellini személyesen mutatta be az érdeklődőknek október 1-én a Haworth Budapest Showroomban.

Az Iparművészeti Múzeumba érkezett a magyar származású, világhírű építész és bútortervező egyedi tárgyalóasztala, mely a művész saját New York-i irodájának berendezését képezte. A 2016. december 8-án megnyíló kiállítás számos izgalmas alkotást és programot tartalmaz…

Látványos, ünnepi kiállítást láthatunk 2016. november 26-tól 2017. január 8-ig a Nagytétényi Kastély bútorkiállításának termeiben. A képző-és iparművészek keze által tervezett, egyedi díszítésű karácsonyfák mellett gazdag ünnepi programsorozattal várják a látogatókat…

Számtalan szép és dekoratív inspirációval találkozhatnak ma már azok is, akik úgy döntenek – gazdasági vagy környezettudatos megfontolásból – hogy nem szeretnének sem élő, sem pedig műfenyőt felállítani. Aki szíve szerint elkerülné a karácsonyi giccsözönt, azonban a karácsonyfa imitációjára mégis szüksége van a lelkének, megteremtheti azt egészen letisztult, kreatív módokon is – egyéni ízlése és pénztárcája szerint…

Panyi Zsuzsit elsősorban ékszereiről ismerjük, azonban márkája, a panyizsuzsi rendszeresen jelentkezik limitált kiadású design tárgyakkal is. Az ünnepi kollekció idén az apró DOTS karácsonyfákkal bővült.

Oldalak

Események

Képes adatbázis ajánló

SPAR borrészleg, részlet

SPAR borrészleg, részlet MOM Park, Budapest