DOT for You “Álom” notesz

Szerző: 
Forrás: 
DOT for You
2017.06.01.
“Álom” notesz - DOT for You © Baglyas Erika

A DOT for You egy magyar design-márka, melynek fő profilja prémium minőségű noteszek tervezése és kivitelezése. Legújabb terméküket Enyedi Ildikó “Testről és lélekről” című Arany Medve-díjas filmjéhez készítették a filmet forgalmazó Mozinettel közös együttműködésben.

“Álom” notesz - DOT for You © Baglyas Erika

A mozifilm bemutatását követően elsőként a film készítői és a szakmai közönség találkozhatott a füzettel, de a sokak számára meghatározó filmélményt ezentúl bárki hazaviheti magával, az “Álom” notesz formájában, amely megvásárolható DOT for You webshopján keresztül.

“Álom” notesz - DOT for You © Baglyas Erika

„A tervezés során fontos volt, hogy olyan használati tárgyat hozzunk létre, mely nem csupán megjeleníti a film fontos szimbólumait, de esszenciálisan képes megragadni és átadni azt az üzenetet és érzést, melyet a filmvásznon láttunk. Éppen ezért - a film vetítési arányaihoz igazodva - döntöttünk a hosszúkás, fekvő forma mellett és jelenítettük meg a keménytáblás borítón az erdőt absztrakt, vonalkódot idéző formában. Ebbe a környezetbe helyeztük bele a szótlanul összetartó, álmaikban szarvasként létező főszereplőket.”

“Álom” notesz - DOT for You © Baglyas Erika

A füzet menta színű vászonborítást kapott, volumenizált Munken papír került bele. Gerince szabadon látszik, elválik a könyvtesttől - kényelmesebbé téve ezáltal a notesz használatát. Arany prégelést kapott a szarvasbika agancsa és az erdő egy kiemelt része is.

“Álom” notesz - DOT for You © Baglyas Erika

MÉRET | 9x16 cm, 80 üres lap, 160 oldal

 

A 10 dizájntermékkel megmutatjuk, hogyan lehet egy fogvájó, hámozó, alátét a konyhád legizgalmasabb darabja. Találd meg a kedvencedet!

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Amikor bejönnek a többnapos őszi esőzések – hogyan védhetjük és díszíthetjük egyszerre a házat? A japánok remek megoldást találtak ki, hogy félelem helyett inkább ámulatba ejtsék a városlakókat: ez az "esőlánc", mely nem csupán egy egyszerű vízelvezető. Ez művészet és kultúra a javából - a mai technikákkal, ám a régi hagyományok nyomán...

Kínai egyetemisták zseniális projektje a szobabicikli, amely mosógép is egyben. A Bike Washing Machine, röviden b.w.m. névre keresztelt találmányt még nem dobták piacra, de talán nem kell rá sokat várni, hogy kipróbálhassuk a mosás új, sportos változatát, amihez nincs szükség áramra.

Képes adatbázis ajánló

[Szentendre], 68x55 cm, olaj

[Szentendre], 68x55 cm, olaj

Forrás: 
Farkas György katalógus, 2011, szerk. Kovács Gábor Zoltán