Limitált papírtermék kollekció a TATZ-tól

Szerző: 
2017.01.14.
PAPERWORKS by TATZ

Limitált példányszámú papírtermék kollekciót mutat be az ideiglenes tetoválásairól ismert TATZ márka: a Paperworks brand kollekciójában különleges kézzel készített szitanyomott füzeteket, naplókat és jegyzettömböket találunk.

A Paperworks első papírtermék kollekciója a letisztult minimalizmus és a tradicionális mexikói “otomi” mintavilág megidézésének kettőségén alapul. A geometrikus alapformák és a stilizált állatmotívumok egyaránt gazdag szimbólumrendszerrel bírnak. A szimbolikus jelleg, az ellentétek egyensúlya és az egységes, következetes anyaghasználat teremti meg a kollekció karakterét. A természetesség és a minimalizmus a színekben és a kiválasztott anyagokban is fellelhető: a füzetek natúr barna kraft kartonból készült borítóin egy szín nyomással jelennek meg a különféle grafikai elemek.

PAPERWORKS by TATZ

A Paperworks első, limitált kollekciójában kétféle spirálfüzet, négyféle irkafüzet és kétféle jegyzettömb található. A füzetek elkészítésésnek minden apró fázisa – a borítók szitázása és a hátoldal aranyprégelt Paperworks logója, a kötészet, vagy akár csak a sarkak lekerekítése – kézi munkával és gondos odafigyeléssel készült.

PAPERWORKS by TATZ
PAPERWORKS by TATZ

 

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest, melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Sóskúton, az erdő és mező találkozásánál, rengeteg levendula és egy kecskefarm közelében épült fel a természetbe simuló, alacsony energiaveszteségű családi ház.

Képes adatbázis ajánló

Vegetáció, 42x30 cm, tempera,1967

Vegetáció, 42x30 cm, tempera,1967

Forrás: 
Farkas György katalógus, 2011, szerk. Kovács Gábor Zoltán