MEGJELENT: BOOK OF DESIGN, a design könyve

BOOK OF DESIGN, a design könyve, borító: Kőszegi Judit - Fotó: BOOK OF DESIGN

MEGJELENT és már MEGRENDELHETŐ a BOOK OF DESIGN, a design könyve, amely a magyar piacon elérhető legszebb tárgyakból és terekből mutat be válogatást 412 oldalon, 755 látványos fotóval illusztrálva.

A BOOK OF DESIGN 412 oldalon, magyar és angol nyelven, színes, látványos áttekintést ad a design világáról. A belsőépítészet, bútortervezés, ipari formatervezés és divattervezés témaköreiben az olvasók megismerkedhetnek a gyártó, forgalmazó cégek termékeivel, magyar és külföldi tervezőkkel.

Karim Rashid - Fotó: BOOK OF DESIGN, Bando E&C co Ltd.

A PORTRÉ rovatban olvasóink 70 magyar és külföldi designer szakmai életútjának legfontosabb állomásaiba pillanthatnak be, és megnézhetik legfontosabb munkáikat. A külföldi designerek közül azokat mutatjuk be a könyvben, akiknek terveivel a magyar piacon is találkozhatnak az érdeklődők.

Picky, Tervező: Flying Objects - Fotó: Galambos Eszter

A TÁRGYAK-TEREK fejezet neves magyar és nemzetközi gyártó cégek a többségében Magyarországon is elérhető termékeiből, illetve tervezők belsőépítészeti munkáiból válogat a különböző kategóriákban: belsőépítészet, árnyékolástechnika, burkolat, bútor, fürdőszoba, konyha, technika, textil, világítás.

Le Mur kanapé, Tervező: Wivian Eidsaunet & Marie Oscarsson, Gyártó: Materia - Fotó: BOOK OF DESIGN
Haworth Budapest Showroom, tervező: MádiLáncos Stúdió/Haworth - Fotó: BOOK OF DESIGN, Haworth/Palkophoto

A DIVAT-ÉKSZER fejezet a divat- és ékszertervezők színes világába kalauzol, ahol megtekinthetők az aktuális kollekciók, bemutatva az egyes alkotók gondolkodásmódját, sajátos stílusjegyeit.

Náray Tamás salon privé - Fotó: BOOK OF DESIGN, Szalontai Zsombor
Tervező: Vágó Réka, - Fotó: BOOK OF DESIGN, Almási J. csaba

A BOOK OF DESIGN a magukkal és környezetükkel szemben igényes, személyes tárgyaikat, ruhájukat tudatosan választó embereknek szól. Bár trendeket is bemutat, ugyanakkor az időtlen stílusokat jeleníti meg, a minőség korokon átívelő, el nem avuló világát.

Vass Cipő - Fotó: BOOK OF DESIGN

A BOOK OF DESIGN, a design könyvét akkor is érdemes kézbe venni és MEGRENDELNI, ha valaki tájékozódni akar a magyar és nemzetközi design világáról, a trendekről, szeretne inspirációt kapni lakásának, irodájának berendezéséhez, vagy szeretne stílusosan öltözni, válogatni a legjobb divat- és ékszertervezők ruhái, ékszerei, kiegészítői közül.

Prado kanapé, Tervező: Christian Werner, Gyártó: Ligne Roset, Forgalmazó: Ligne Roset Budapest - Fotó: BOOK OF DESIGN

Ha pedig valaki a nézelődés során kedvet kap az egyes termékek, alkotások megvásárlására, vagy álmai lakásának, irodájának megterveztetésére, akkor a könyv INDEXÉBEN megtalálja a cégek, tervezők elérhetőségeit, akik valóra váltják elképzeléseiket.

Pontonhajó, Tervezők: Ördög Alíz, Madosfalvi Zoltán, Lima Design - Fotó: BOOK OF DESIGN

Az ÉRZÉKI DESIGN fejezet csábítóan szép képekkel villant fel néhány izgalmas alkotást, bútort, textilt, ékszert és kiegészítőt, Réz András írásával.

Palü fotel és szófa, Tervező: Carolin Fieber, Gyártó: Bretz - Fotó: BOOK OF DESIGN, Udo Spreitzenbarth

A könyv végén pedig hasznos összefoglalás található a magyar DESIGNSZERVEZETEKRŐL, oktatási intézményekről, eseményekről.

A BOOK OF DESIGN MEGRENDELÉSÉVELminden olvasó belépőt kap a szép tárgyak, enteriőrök világába, ami rólunk, emberekről és nekünk, embereknek szól. A design nem csak szép, hanem hasznos is, hiszen egy jól megtervezett tárgy az esztétikai többletérték mellett megkönnyíti mindennapi feladataink hatékony ellátását. Ez már szorosan kapcsolódik az ergonómiához, a termékek felhasználóbarát, testhez álló fejlesztéséhez, tervezéséhez. A design fogalmához tartozik a tudatos tervezés, koncepció, a piaci igények felmérése, a fenntartható, környezet- és emberbarát kialakítás. Ruháink közvetlenül érintkeznek a testünkkel, bútoraink, ékszereink, autóink, használati tárgyaink külső megjelenésünk kiterjesztései.

Hotpoint indukciós főzőlap, Gyártó: Whirlpool Corporation, Forgalmazó: Indesit Company Magyarország Kft. - Fotó: BOOK OF DESIGN
ZenPad 10 Z300M tablet, Gyártó: ASUS, Forgalmazó: ASUS Magyarország Kft. - Fotó: Asus

Mindenki szeretne egy szebb, jobb, sikeresebb és hasznosabb világban élni, a designerek ezt a vágyat öntik formába saját egyedi formanyelvüket használva, a gyártó, forgalmazó cégek pedig egyre inkább sikeres működésük alapjának tekintik a designt.  A legújabb irányvonalak a legváltozatosabb alakzatokat és formákat hozzák létre, a felhasználók egyéni igényire paraméterezve. A mesterségesen alkotott világ, látványosan ennek organikus része a természet legcsodálatosabb formáiból indul ki, amelyekből mi emberi lények is felépülünk, és amelyeket használunk, követünk, technikai innovációkkal fejlesztünk alkotásaink során. Ez inspirálta címlapunk fluid szerű hálóját is, mely a kovamoszatok mészvázának organikus rácsait idézi.

KU45 konyha, Tervező: Key Team R&D. Gyártó: Key Cucine, Forgalmazó: Desidea Studio - Fotó: BOOK OF DESIGN

A BOOK OF DESIGN mindenkinek hasznos, azoknak is, akik képben akarnak lenni a designban, a szépen formatervezett tárgyakban, és azoknak is, akik szép környezetben szeretnének élni, dolgozni, saját maguk is birtokolni vagy hordani szeretnék az adott bútorokat, textileket, lámpákat, ruhákat, ékszereket.

KLUDI FIZZ, Gyártó, forgalmazó: KLUDI - Fotó: BOOK OF DESIGN

A BOOK OF DESIGN MEGRENDELHETŐ a www.bookofdesign.hu weboldalon, és maximum 3 munkanapon belül ingyenesen kiszállításra kerül Magyarország területén belül,vagy átvehető a 3200 Posta Pont valamelyikén. A könyv ára: 5980 Ft.

 

Tervező: Je suis belle - Fotó: BOOK OF DESIGN, Máté Balázs

 

 

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Egy kreatív lakberendező számára nem lehet akadály a kicsiny méret: jó elosztással, praktikus elrendezéssel, harmonikusan megválasztott formák és színek alkalmazásával még a legkisebb terű lakásból is szemrevaló otthonmegoldások születhetnek.

Letisztult anyagok, egyszerű színválasztás mellett érvényesül igazán a forma és funkció – vallja az Artgroup Építész Stúdió vezetőtervezője, Tóth Zoltán.

Képes adatbázis ajánló

Elegáns nyaralólakás Balatonfüreden

Elegáns nyaralólakás Balatonfüreden

Forrás: 
Lima Design