Rend és rendezettség a konyhában: DADA, Leicht és Siematic

Rendezett konyhák - az új trend szerinti konyharendszerek (DADA fiókszettek) - Fotó: DADA

Nemcsak kiváló polc- és szekrényrendszerek kaphatók ma már, hanem mindezek kiegészülnek komplett fiókrendezőkkel és edény, evőeszköz, illetve pohártartókkal… Sőt, az igazi rendmániások akár még fűszereiket és a legapróbb tárgyakat is tökéletes rendszerben tárolhatják mostantól.

Íme, a legújabb modellek, az új konyha(t)rend jegyében…

Rendezett konyhák - az új trend szerinti konyharendszerek (DADA fiókszettek) - Fotó: DADA

Az olasz DADA cég, mely minőségi konyhabútorok gyártásában jeleskedik, a fiókok berendezésénél egyszerre szép, és praktikus megoldásokkal kápráztat el bennünket. Véleményük szerint a jó térszervezésnek az lenne az alapvető logikája, hogy valamennyi szekrény elemnél optimalizálják a belső felosztásokat is.

Rendezett konyhák - az új trend szerinti konyharendszerek (DADA fiókszettek) - Fotó: DADA

A biztos ízlésű, letisztult külsővel rendelkező fiókokba még külön fűszertartó edénykéket és fakkokat is terveztek, melyekkel tetszés szerint függőlegesen vagy akár vízszintesen is tárolhatunk.

Rendezett konyhák - az új trend szerinti konyharendszerek (DADA fiókszettek) - Fotó: DADA

A szintén rendrakó lelkületűeknek készült a SIEMATIC MultiMatic Aluminium konyharendszere és tárolója is, melyeknek az alumínium anyag adja meg az egyediségét – és borbarátok kedvenc gyűjtőhelye lehet.

Rendezett konyhák - az új trend szerinti konyharendszerek (MultiMatic Aluminium, SIEMATIC) - Fotó: SIEMATIC

Ugyan már 2013-ban is alumíniumból készült a SieMatic fiókok és kihúzható szekrények számára a belső váz, azonban ezúttal, az újabb generációs modelleknél még tovább fejlesztették ezt a rendszert.

A kelet-veszfáliai székhelyű gyártó a magas, valamint az alsó – és felső szekrények számára is különböző magas és széles alumíniumtálcákat és kereteket alkotott meg, melyek függesztés nélkül speciális, multifunkciós sínekkel lettek rögzítve a szekrényekhez.

Ezek az új elemek tökéletesen bővíthetők és egyedileg akár át is rendezhetők további funkciókra, ahogyan szeretnénk – ám az alapból kialakított funkciók és maga a rendszer is ámulatba ejtően tökéletességet sugall…

Rendezett konyhák - az új trend szerinti konyharendszerek (MultiMatic Aluminium, SIEMATIC) - Fotó: SIEMATIC

Kedvenc borainkat például speciális palacktartón tárolhatjuk, a poharak a külön számukra kialakított és felszerelt síneken pihenhetnek, a lerakó tálcák egyikén pedig még a dugóhúzó is kiemelt, saját helyet kaphat.

Az ügyes fiókmegoldások és rendezett szerkezetek a LEICHT konyháknál is megfigyelhetőek. Itt a fiókok és kihúzható szekrények belső élete szintén egy pontos, egyszerű logikát követ, és személyes elképzelésünk szerint át is alakítható – ez az L-BOKSZ rendszer, melyek önálló kombinálásával akár a legszemélyesebb, legegyénibb konyharend is kialakítható.

Rendezett konyhák - az új trend szerinti konyharendszerek (LEICHT L-Box egyénivé tehető konyharendszerek) - Fotó: LEICHT

A fiók alapjai is remek megoldással készültek: könnyen tisztítható, karbonszürke, csúszásmentes anyag borítja őket, majd erre jönnek rá a variálható tölgyfa tér- illetve tárgyelválasztók és boxok. Így evőeszközeink, és a főzéshez, tálaláshoz használatos eszközök mindig tökéletesen átlátható rendben sorakoznak a kezünk ügyében.

Rendezett konyhák - az új trend szerinti konyharendszerek (LEICHT L-Box egyénivé tehető konyharendszerek) - Fotó: LEICHT

A SCHIFFINI innovatív konyhai tárolórendszere pedig a Key System, melyet neves tervezőknek – Elia Mangia és Alfonso Arosionak köszönhet a cég.

Rendezett konyhák - az új trend szerinti konyharendszerek (SCHIFFINI Key System "varázsdoboza") - Fotó: SCHIFFINI

A konyhai dizájnerek igazi kis „varázsdobozt” alkottak a cég számára, mely az előbbiekhez hasonlóan szintúgy egyénileg kombinálható. Sínek, sínrendszerek, polcok és fiókok itt is éppúgy ügyes logika szerint épülnek egymásba.

A zárt és nyitott részekkel is rendelkező rendszernél a tervezők a teljes mélységet kihasználták, így minden egyes darabnak helyet találhatunk. 

It's Always Tea-Time címmel nyílt nemzetközi kiállítás a Deák 17 Galériában, ahol 18 ország illusztrátora mutatja be Alíz Csodaországban témájú művét.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Az ünnepi hangulat a karácsonyi dekorációval kezdődik. Az IKEA és Villeroy&Boch idei kollekciójából válogattuk ki a legszebb díszeket, terítékeket, kiegészítőket.

A hideg, fémes csillogás óriási trend, nem csoda, hogy a divattervezők mellett a belsőépítészeti piac nagy gyártói is meglovagolták. A metál csempékkel egyszerre vihetünk fényűző ragyogást az enteriőrbe, miközben optikailag tágíthatjuk, világosabbá is teghetjük általuk a teret. 

Képes adatbázis ajánló

Tunézia Emlék, tervező: Pájer Emília

Tunézia Emlék, tervező: Pájer Emília.