Vajon mi lehet ez: alvó kisegerek kötött zsákokban?

Monomoka puff – The Hive – A kaptár - Fotó: Monomoka

Nehéz a döntés, melyikbe ülnél bele szívesen? 

Nem is csoda: az egytől egyig rendkívül kreatív ülőalkalmatosságok szinte bármely helyiségben megállják helyüket, legyen az a nappali, a gyerekek birodalma, vagy éppen egy kreatívan berendezett iroda…

Monomoka puff – The Hive – A kaptár - Fotó: Monomoka

A Monomoka csapat kötött kis puffok egész arzenálját kínálja, melyek mindegyikének külön neveket is adtak: a geometrikus térbeli formákból készülő Kocka, a finom és szép díszítésű huzatú Kaptár, vagy éppen a kreatív és vicces Penészgomba is rendkívül eredeti.

Az Alvó Egerek fantázianév pedig biztosan mindannyiunkat megmosolyogtat…

Monomoka puff – Sleeping Mouse - Alvó egerek - Fotó: Monomoka

Az ovális kis puff elkészítésekor nem kevesebb, mint 1500 horgolt vászonnal bevont szivacsot helyeztek rá a fából készült alapzatra a serény kezek.

Hasonlóan jópofa és ötletes darab a Penészgomba is, őt 76 db horgolt penész „diócska” összeállításból készítettek el…

Monomoka puff – The souffle – A gomba - Fotó: Monomoka

Annak, aki a geometrikus formákat jobban kedveli, de még mindig kreatív és otthonos megoldásra vágyik, nekik ajánljuk a Kocka névre hallgató ügyes kis darabot, melyre - szintén horgolt pamuttal bevont kocka-formára kivágott szivacsokat- (egész pontosan 18 db-ot) "ültettek" rá a kellemes, Maranti csíkozássak készülő mintázott fa alapra.

Monomoka puff – The cubes - A kocka - Fotó: Monomoka

Aki a virágot szereti…

Ahogyan a mondás is tartja, már rossz ember nem lehet! A Monomoka  Virágszirom névre keresztelt kötött puffját pedig nehéz lenne nem szeretnie annak, aki nagy rajongója a kötött és a horgolt textíliáknak. A puff enyhén dőlt trapéz alakja amerikai dióból készült, és erre jön rá a 140 virágsziromból álló kis terítő, melyeket előbb összevarrtak az ügyes kezek, majd így, egy darabban „ültettek” rá a szivaccsal bevont alapra.

Monomoka puff – The blossom – A virág - Fotó: Monomoka

Ha pedig a puffnál valami nagyobb, kényelmesebb ülőalkalmatosságot szeretnénk – mondjuk egy szép fotelt, vagy karosszéket – amivel akár a nagyit is meglephetjük – akkor érdemes ötletet merítenünk Melanie Porter horgolt anyagokkal - egészen pontosan 100%-ban merinói gyapjúból készülő egyedi textíliákkal újrakárpitozott karosszék-mintáiból.

Melanie Porter – Will & James karosszék - Fotó: Melanie Porter

A Will és James névre hallgató termék eredeti darab: ügyfelüktől kapták a megbízást, hogy egy 1960-as évekbeli Greaves & Thomas forgószéket tegyenek stílusában és anyagában is hozzáillővé a család jelenlegi bútoraihoz.

Melanie Porter – Poise – a kézzel kötött gyapjúpárna a Will és James fotelekhez - Fotó: Melanie Porter

Így jött létre a szép, eredeti, kézzel kötött patchwork mintázatú borítással ellátott kárpit ötlete, melyet mélyen ülő horgolt gombokkal rögzítettek a fa alapra, és még hozzá illő díszpárnát is terveztek, egy bájos kis sötétkék rózsával.

Melanie Porter – Rollo – a dohányzóasztalunk is borítható finom, meleg gyapjúval - Fotó: Melanie Porter

Melanie Porter eközben annyira belejött a horgolt és kötött patchwork kárpitokba, hogy egy másik ügyfelének szintén egyedi megrendelésre készülő dohányzóasztalát - vagy kis házi padját - is ezzel a muránói gyapjúból készült szépséggel borította. Igazi, téli meleg puhaság, mely teljes egészében kézzel készült, és természetesen levehető a mosáshoz.

Melanie Porter – Nora – gyapjúszék feketében, enyhe ’Art deco’ beütésel - Fotó: Melanie Porter

Feketében is szép a kötött! A Nora karosszék egy korábban ápolási széknek használt darab, melynek huzalos kialakítása, nemezelt gombjai és magasfényű festett kerete már önmagban is egy enyhe art deco jelleget kölcsönöz, ám azzal, hogy csupán az egyik lábát fényes almazöldre lakkozták, hogy visszaköszönjön a horgolt virág színe  - így aztán különösen figyelemre méltó jelenség lett.

Melanie Porter – Freya – izgalmas gyapjúborítású állólámpa a Nora fotelek mellé - Fotó: Melanie Porter

A fekete székünkhöz pedig jól mutat a Freya lámpa: mely valójában egy klasszikus formájú asztali állólámpa, melynek a lábára nemezelt, texturált kötött anyagot erősítettek csavartan kötött mintával, a buráját pedig horgolt fekete virágmintákkal tették drámaivá.

És végül egy vidám, sokszínű darab: A Tabby karosszék, melynek első prototípusa szintén egyedi megrendelésre készült: egész pontosan egy régi, megunt karosszéket kértek felújítani, tudatosan olyan színösszeállításban, ami jól passzol a már meglévő bútorokhoz. Kézzel kötött, horgolt és csíkos design, tudatosan kontrasztos mintákkal és színekkel, melyet mélyen ülő horgolt gombok fognak össze.

Melanie Porter – Tabby – vidám színek kedvenc karfás fotelünkön - Fotó: Melanie Porter

Télies, meleg, és rendkívül kreatív jelenség valamennyi, jól esik ilyenkor egy kicsit csemegézni közöttük!

Magyarországon és a világ más tájain is egyre égetőbb gazdasági és szociális probléma a lakáshiány. A Kodasema nevű észt designcég erre adott válasza a KODA, amely egy rugalmasan alakítható, gyorsan és egyszerűen felhúzható, kis alapterületű mobilházikó.

Bonta Gáspár építész, belsőépítész megrendelője egy egyedülálló úriember volt, aki egy „férfibarlang” megálmodására kérte fel a tervezőt a felújítandó lakásból, melyet Budapest szívében, az Oktogonnál vásárolt.

A cseh szobrász erős társadalom és politikai kritikát fogalmaz meg alkotásai által, ami már nem egy ország felháborodását váltotta ki. Rózsaszínre festett tank, óriás fejű bébik, ánusz bejáratú galéria...

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Képes adatbázis ajánló

WEBC Sky Bar, belépés

WEBC Sky Bar, belépés Budapest