Képzőművészet

A tudományágak és technológiák sosem látott mértékben szivárognak be életünk minden terébe, hol beavatkozva a természetes életmódunk csendjébe, hol pedig aktívan kiegészítve, szebbé téve mindennapjainkat. Philip Beesley meghökkentő, minden kategorizálásnak ellenszegülő „teremtményei” a technológia, a képzőművészet és az építészet határmezsgyéin mutatnak be egy elképesztő világot.

 

A fehéroroszországi digitális festőművész Sergey Vasnev irigylésre méltó technikai felkészültséggel, klasszikus festőket idéző realizmussal és sokszor keserédes romantikával mutatja be a pusztulás jeleit magán viselő álomvilágát.

Garret Kane lenyűgöző szobrai a legkülönfélébb anyagok és tárgyak egymás mellé illesztésével jönnek létre. A műanyagok jól megférnek az organikus -akár egykor élő- anyagokkal, A gólem legendája a mecha kultuszával.

A sokoldalú művész folyton kíváncsi, mégis fegyelmezett, aki gyakran kérdőjelezi meg munkáiban az időtlennek vélt igazságokat. Nem csak olvassa a világot a maga különleges módján, de kommunikál is vele.

It's Always Tea-Time címmel nyílt nemzetközi kiállítás a Deák 17 Galériában, ahol 18 ország illusztrátora mutatja be Alíz Csodaországban témájú művét.

Október 27-én, holnap nyílik a Virág Judit Galéria, Párizs-Budapest című tárlata!

Különlegessége, hogy még sosem dolgozták fel ennyire átfogóan a francia főváros XX. századi magyar művészetre gyakorolt hatását. Mintegy 160 darab remekmű tekinthető meg ingyenesen, köztük olyan alkotók festményei, mint Rippl-Rónai József vagy Vaszary János.

 

A Szépművészeti Múzeumban, majd a Magyar Nemzeti Galériában 2014 óta zajló nagysikerű összművészeti előadássorozat 2017-ben is folytatódik. Idén is a Magyar Nemzeti Galéria ad teret képzőművészet, irodalom és színház találkozásának.

 

Barato, a Google Art művész - díszlettervező és környezetvédelmi aktivista – felfedezte, hogy a népszerű kereső algoritmusok segítségével harmonikus és jól strukturált mintákat, látványos kompozíciókat tud generálni. 

Rone, a szokatlan kiállításairól ismert melbourne-i street art művész, új projektje lebontásra
ítélt ház falaira festett portrékat mutat be. Gyönyörűen.

"Szinte bármit át lehet alakítani művészi alkotássá. Minden csak a tárgyakhoz vagy általában a művészethez való viszonyulásodtól függ. A műtárgyakat el lehet készíteni régi és haszontalan tárgyakból. Legyen az száraz falevél, rozsdás szeg, vagy akár egy öreg óra számlapja"

 

Vilius Šileika szavai tökéletesen tükröződnek steampunk kollekciójában.

Oldalak