Képzőművészet

A fehéroroszországi digitális festőművész Sergey Vasnev irigylésre méltó technikai felkészültséggel, klasszikus festőket idéző realizmussal és sokszor keserédes romantikával mutatja be a pusztulás jeleit magán viselő álomvilágát.

Garret Kane lenyűgöző szobrai a legkülönfélébb anyagok és tárgyak egymás mellé illesztésével jönnek létre. A műanyagok jól megférnek az organikus -akár egykor élő- anyagokkal, A gólem legendája a mecha kultuszával.

A sokoldalú művész folyton kíváncsi, mégis fegyelmezett, aki gyakran kérdőjelezi meg munkáiban az időtlennek vélt igazságokat. Nem csak olvassa a világot a maga különleges módján, de kommunikál is vele.

It's Always Tea-Time címmel nyílt nemzetközi kiállítás a Deák 17 Galériában, ahol 18 ország illusztrátora mutatja be Alíz Csodaországban témájú művét.

Október 27-én, holnap nyílik a Virág Judit Galéria, Párizs-Budapest című tárlata!

Különlegessége, hogy még sosem dolgozták fel ennyire átfogóan a francia főváros XX. századi magyar művészetre gyakorolt hatását. Mintegy 160 darab remekmű tekinthető meg ingyenesen, köztük olyan alkotók festményei, mint Rippl-Rónai József vagy Vaszary János.

 

A Szépművészeti Múzeumban, majd a Magyar Nemzeti Galériában 2014 óta zajló nagysikerű összművészeti előadássorozat 2017-ben is folytatódik. Idén is a Magyar Nemzeti Galéria ad teret képzőművészet, irodalom és színház találkozásának.

 

Barato, a Google Art művész - díszlettervező és környezetvédelmi aktivista – felfedezte, hogy a népszerű kereső algoritmusok segítségével harmonikus és jól strukturált mintákat, látványos kompozíciókat tud generálni. 

Rone, a szokatlan kiállításairól ismert melbourne-i street art művész, új projektje lebontásra
ítélt ház falaira festett portrékat mutat be. Gyönyörűen.

"Szinte bármit át lehet alakítani művészi alkotássá. Minden csak a tárgyakhoz vagy általában a művészethez való viszonyulásodtól függ. A műtárgyakat el lehet készíteni régi és haszontalan tárgyakból. Legyen az száraz falevél, rozsdás szeg, vagy akár egy öreg óra számlapja"

 

Vilius Šileika szavai tökéletesen tükröződnek steampunk kollekciójában.

Ez az egyik legdirektebb artisztikus megnyilvánulási forma, mely  a tér és az idő játékos kölcsönhatására apellál.

Oldalak