Képzőművészet

 

A Szépművészeti Múzeumban, majd a Magyar Nemzeti Galériában 2014 óta zajló nagysikerű összművészeti előadássorozat 2017-ben is folytatódik. Idén is a Magyar Nemzeti Galéria ad teret képzőművészet, irodalom és színház találkozásának.

 

Barato, a Google Art művész - díszlettervező és környezetvédelmi aktivista – felfedezte, hogy a népszerű kereső algoritmusok segítségével harmonikus és jól strukturált mintákat, látványos kompozíciókat tud generálni. 

Rone, a szokatlan kiállításairól ismert melbourne-i street art művész, új projektje lebontásra
ítélt ház falaira festett portrékat mutat be. Gyönyörűen.

"Szinte bármit át lehet alakítani művészi alkotássá. Minden csak a tárgyakhoz vagy általában a művészethez való viszonyulásodtól függ. A műtárgyakat el lehet készíteni régi és haszontalan tárgyakból. Legyen az száraz falevél, rozsdás szeg, vagy akár egy öreg óra számlapja"

 

Vilius Šileika szavai tökéletesen tükröződnek steampunk kollekciójában.

Ez az egyik legdirektebb artisztikus megnyilvánulási forma, mely  a tér és az idő játékos kölcsönhatására apellál.

Leonardo Ulian „technikai mandala” nevű sorozatában az elektronikus áramköröket mint egyedi tárgyak, műalkotások egyes elemeit jeleníti meg.

Rényi András záróelőadása előzte meg a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) oklevélátadó eseményét a Magyar Nemzeti Galéria előadótermében, amelyet hetvenfős érdeklődő közönség követett.

David Zinn street art művész két évtizede teszi vidámabbá és színesebbé a járókelők életét krétával készített fantázialényeivel, kedves kis manóival, törpéivel és állatkáival.

Náray Tamás sokoldalú alkotói tehetségével, művészi érzékenységével a divattervezésen túl most a festményein keresztül találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a Stanton Chase-ben megrendezett kiállítására.

Lenyűgöző fényfesztivál helyszíne volt a japán Kyoto, melynek során fénybe borult a világörökség részét képező, ősi Shimogamo szentély.

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

Családi ház- tervező: Lima Design

Családi ház- tervező: Lima Design

Forrás: 
Lima Design