3 + 1 ünnepi ital ínyenceknek

Remy Martins Louis XIII Le Jeroboam Cognac - Fotó: Remy Martin

Mivel koccintsunk az Ó év búcsúztatásakor és mivel köszöntsük az Új évet? Az italgyártók ilyenkor előszeretettel jelennek meg exkluzív kiadású italokkal, csak győzzük kiválasztani a kedvencünket. 

 
1., Regal Apple Whisky Crown Royaltól

A kanadai Crown Royal egy új ízzel jelent meg a piacon: a jól ismert prémium whiskey átitatva a természetes alma ízével.

Crown Royal Regal Apple Whisky - Fotó: Crown Royal

Ebben az egyedülálló keverékben a whisky tökéletes egyensúlyt teremt a Regal Gála alma ízével. A készítés során a nyers almát már a kezdeteknél hozzáadják a víz és az alkohol keverékéhez, majd ezt követően desztillálják.  A Regal Apple whisky így egy kissé fanyar, a ropogós almára emlékeztető, karamelles utóízzel egy igazi testes, sima, kiegyensúlyozott ünnepi ital lett. Smaragdzöld dobozban elegáns ajándék lehet a különlegességekre vágyóknak.

 

2. Vik Muniz a Perrier-Jouet Belle Epoque Rose Limited Edition

A Perrier Jouët pincészet pezsgői minden luxusigényt kielégítenek. A cég felkérte Vik Muniz, ismert brazil képzőművészt, hogy tervezzen egy egyedi palackot, a művész a mesés arany madárkákat és a híres Perrier-Jouet szellőrózsát párosította.

Vik Muniz for Perrier Jouet Belle Epoque Rose - Fotó: Perrier-Jouët

Ahogy Muniz mondta, a kis madár a virágból issza a nektárt, csodálja annak szépségét, ahogyan a fehér szirmok kivirágoznak és lágy rózsaszín árnyalatban pompáznak - pont ugyanolyan színben, mint ez a rendkívüli pezsgő. Muniz egyébkét ismert low-tech illuzionista, széles körűen alkalmazza a természetes anyagokat, ehhez a projekthez is egy darabka aranyat használt. A pezsgő íze is igazán egyedi, tele van gyümölcsös aromákkal, mint az eper, a citrom, a cseresznye és a narancs. Az ital a közelgő ünnepek alkalmával került bemutatásra, persze díszdobozban, limitált darabszámban,  így a szilveszter ünnepi itala lehet az ínyencek számára. 

 

 

3. Stolichnaya Elit vodka - Andok Edition

A világ első ultra-luxus vodka márkája a Stolichnaya Elit bejelentette az ultra luxus sorozatának harmadik és egyben utolsó limitált kiadását az Andok Edition-t. 

Andean Edition - Fotó: www.elitbystoli.com

A Stolichnaya a világ legcsodálatosabb, tiszta vizű forrásait használva készítette el ezt a végső, limitált szériás italt. Ebben az évben a kristálytiszta vizű Chilében, az Andokban található Colico tóhoz áramló források vizét adták az exkluzív vodkához. Az üveg pedig kézzel vágott kristályból készült, melyet a vezető kristály ház, a Glencairn Crystal tervezett, és ennek köszönhetően pont úgy törik meg rajta a fény, hogy fokozza a folyadék tisztaságának látványát. Minden üveg egy ezüst medállal kerül lezárásra, és természetesen megjelenik rajta a rubin színű Stalichnaya Elit láng. A palack ünnepi köntöst is kaptott: chilei cseresznye fából, belül pedig bőr bélés védi az ütődéstől. Ára 3000 Euro. 

 

+1 az italok királya: Rémy Martin Louis XIII Le Jeroboám Cognac

XIII. Louis Cognac a Remy Martin legexkluzívabb konyakja, mely nem csak ízében és illatában, hanem ünnepi csomagolásában is egyedi és csaknem megfizethetetlen, mindössze 100 palack készült belőle, természetesen egyedi sorszámmal ellátva. 

 

Remy Martins Louis XIII Le Jeroboam Cognac - Fotó: Remy Martin

Rémy Martin 1724-ben alapította meg cégét. A Rémy Martin konyakok emblémájául választott mitológiai kentaur alak megtestesíti a konyak ház legfőbb értékeit: a tradíciót és az elkötelezettséget. Készítéséhez kizárólag Champagne vidékéről a Cognac régió igazi szívéből származó szőlőt használják. A Rémy Martin bemutatta a konyakok királyát Louis XIII  le Jeroboám néven, amelyből mindössze 100 palack készült 3 évvel ezelőtt, és persze évente csak néhányat értékesítenek. A luxus dekanter 3 liter konyakot tartalmaz, és egy francia kézműves csapat 5 kg kristályt használt fel az üvegek készítéséhez, a palack nyakát pedig 24 karátos arannyal díszítették.
Az ital illata egzotikus kandírozott gyümölcsökre emlékeztet egy kis füge aromával, mellette virágok - rózsa és viola - leheletnyi árnyalata érződik egy kis mézes hatással, így egy-egy korty a gyümölcsök és  a virágok tökéletes házasítását jelenti, megkoronázva egy kis jázmin, sáfrány és szantálfa fűszerezéssel. 

Az exkluzív üveget még egy elegáns dobozba is rejtik, nem csoda, hiszen az ára 39.200 dollár. 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Az organikus építészet fantasztikus példája az amerikai Kendrick Bangs Kellogg építész által tervezett ház Joshua Tree közelében.

 

Az idei évben, 2017-ben az iF Design Award-on kívül a KAZA Concrete TRE háromdimenziós, rendkívül dinamikus, hatszögletű csempecsaládja elnyerte a ' Design Award Winner 2017 Platinum díjat is. Nem is csodáljuk!

Az ipari méretű tömegtermelésre szakosodott, az innovációra és a tervezésre dollármilliókat fordító szemüveggyártó óriásmárkák mellett szinte lehetetlen labdába rúgnia egy mindössze néhány (de annál lelkesebb) főt számláló magyar cégnek.

 

Képes adatbázis ajánló

SPAR pékség

SPAR pékség MOM Park, Budapest