A "legkortársművészetibb" app okostelefonra - Artlocator

A. - Fotó: Artlocator

A budapesti művészetkedvelők új kedvence lehet az artlocator magazinja és az azt kiegészítő applikáció, mely interaktív online tartalmat tesz elérhetővé az aktuális kiállításokról, művészekről, irányzatokról.

A kiterjesztett valóság (angolul augmented reality, AR) a valóság virtuális kibővítése, melyet táblagép és okostelefon segítségével lehet elérni. Az Artlocator félévente megjelenő magazinjának bizonyos oldalai AR logóval lesznek ellátva és az okostelefonra letöltött applikáció segítségével ezt beolvasva érhetőek majd el a tartalmak, amelyek nem csupán plusz információkat fognak tartalmazni, de friss és különleges befogadói élményt is kínálnak majd az aktuális kiállításokról, művészekről, eseményekről. Az applikáció letölthető és az ingyenes kiadványokon keresztül már ki is próbálható, ami hasonlóan működik, mint ahogyan a magazin fog. Az app segít tájékozódni a múzeumok, galériák, kisebb-nagyobb események közt és ezen kívül a releváns fogalmakat, irányzatokat is bemutatja, így segítve az izmusok és az idegen szavak közti tájékozódást.

Ingyenes kiadvány - Fotó: Artlocator
Ingyenes kiadvány - Fotó: Artlocator
Ingyenes kiadvány - Fotó: Artlocator

Előzetes felmérések szerint kb. 4500 embert érdekel itthon a főleg budapesti kortárs képzőművészet. Az Artlocator korábbi applikációját pár hónap alatt már 1600-an letöltötték, ez is mutatja, hogy az index-es, e-mail-es, plakátos, programfüzetes, facebook eseményes információáradat mellett egy olyan applikációra is szükség van, mely egy letisztult, egyszerű és interaktív formája a tájékozódásnak.

A design hét alkalmával megismerkedhetünk a magazinnal és az applikáció kínálta új szolgáltatásokkal, mivel az Artlocator nem csak képzőművészeti életet próbálja majd trendibbé tennni, hanem a dizájnt is.

 http://designhet.hu/2015/program/art-locator

Magazin bemutató - Fotó: Artlocator

„A csapat célja az ismeretterjesztés és a kultúraközvetítés, missziója, hogy ezt a zártnak és elszigeteltnek tűnő területet, művészeti szcénát innovatív technikai eszközök segítségével mutassa be a szakma és a nagyközönség számára.” 

 

 

A Simple House impozáns, markáns megjelenésű épület, mely hideg és csupasz mozdulatlanságával éles kontrasztot alkot az őt körülvevő zöldellő természettel.

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

David Zinn street art művész két évtizede teszi vidámabbá és színesebbé a járókelők életét krétával készített fantázialényeivel, kedves kis manóival, törpéivel és állatkáival.

Különleges színpadi show-val készül az ekletikus színpadi vízióiról ismert Anna and the Barbies zenekar az idei év egyik legnagyobb koncertjére.

Képes adatbázis ajánló