A "legkortársművészetibb" app okostelefonra - Artlocator

A. - Fotó: Artlocator

A budapesti művészetkedvelők új kedvence lehet az artlocator magazinja és az azt kiegészítő applikáció, mely interaktív online tartalmat tesz elérhetővé az aktuális kiállításokról, művészekről, irányzatokról.

A kiterjesztett valóság (angolul augmented reality, AR) a valóság virtuális kibővítése, melyet táblagép és okostelefon segítségével lehet elérni. Az Artlocator félévente megjelenő magazinjának bizonyos oldalai AR logóval lesznek ellátva és az okostelefonra letöltött applikáció segítségével ezt beolvasva érhetőek majd el a tartalmak, amelyek nem csupán plusz információkat fognak tartalmazni, de friss és különleges befogadói élményt is kínálnak majd az aktuális kiállításokról, művészekről, eseményekről. Az applikáció letölthető és az ingyenes kiadványokon keresztül már ki is próbálható, ami hasonlóan működik, mint ahogyan a magazin fog. Az app segít tájékozódni a múzeumok, galériák, kisebb-nagyobb események közt és ezen kívül a releváns fogalmakat, irányzatokat is bemutatja, így segítve az izmusok és az idegen szavak közti tájékozódást.

Ingyenes kiadvány - Fotó: Artlocator
Ingyenes kiadvány - Fotó: Artlocator
Ingyenes kiadvány - Fotó: Artlocator

Előzetes felmérések szerint kb. 4500 embert érdekel itthon a főleg budapesti kortárs képzőművészet. Az Artlocator korábbi applikációját pár hónap alatt már 1600-an letöltötték, ez is mutatja, hogy az index-es, e-mail-es, plakátos, programfüzetes, facebook eseményes információáradat mellett egy olyan applikációra is szükség van, mely egy letisztult, egyszerű és interaktív formája a tájékozódásnak.

A design hét alkalmával megismerkedhetünk a magazinnal és az applikáció kínálta új szolgáltatásokkal, mivel az Artlocator nem csak képzőművészeti életet próbálja majd trendibbé tennni, hanem a dizájnt is.

 http://designhet.hu/2015/program/art-locator

Magazin bemutató - Fotó: Artlocator

„A csapat célja az ismeretterjesztés és a kultúraközvetítés, missziója, hogy ezt a zártnak és elszigeteltnek tűnő területet, művészeti szcénát innovatív technikai eszközök segítségével mutassa be a szakma és a nagyközönség számára.” 

 

Ciprusz Éva, a Duna Televízió műsorvezetője otthonában osztotta meg velünk gondolatait életről, sorsról, munkáról, emlékekről, érzésekről, térről és környezetről.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Letisztult anyagok, egyszerű színválasztás mellett érvényesül igazán a forma és funkció – vallja az Artgroup Építész Stúdió vezetőtervezője, Tóth Zoltán.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Képes adatbázis ajánló

Családi ház- tervező: Lima Design

Családi ház- tervező: Lima Design

Forrás: 
Lima Design