Garret Kane - A gólem, az angyal és a mecha

Szerző: 
Forrás: 
2018.01.10.
golemecha.jpg - Fotó: Garret Kane

Garret Kane lenyűgöző szobrai a legkülönfélébb anyagok és tárgyak egymás mellé illesztésével jönnek létre. A műanyagok jól megférnek az organikus -akár egykor élő- anyagokkal, A gólem legendája a mecha kultuszával.

Garret Kane lenyűgöző szobrai a legkülönfélébb anyagok és tárgyak egymás mellé illesztésével jönnek létre. Jól megfér egymással a műanyag, a hegesztett fémdarabok, ragasztó, 3D nyomtatóval készített formák, festék, ágak, gyökerek, LED izzók, rézlemez és élő bonsai.

 

Ahogy az egymással műalkotásban ritkán használt anyagokat kezeli a művész, ugyanolyan szabadon reflektálnak a szobrok a belső, szellemi tartalmukat meghatározó mitológiákra is. Az agyagból varázsigékkel életre keltett műember, vagyis a gólem, zsidó legendája úgy találkozik a japán high-tech világ védelmező robotemberével, mintha mi sem lenne természetesebb.

 

A szobrász zsenialitása abban rejlik, hogy már első pillantásra is egységesnek, finoman kidolgozottnak és összeillőnek érezzük a nappali fényben zöldellő bokrokkal és fákkal, gyökerekből és földből, sötétben pedig sárgás fényben izzó gólem-mechájának darabkáit.

 

Összhangban áll egymással üveg, műanyag, madártoll, ásványi anyag, agyag és akrilfesték, valamint virágzó bokor s annak ágai: angyali lényeit megjelenítő szobraiban.

 

Garret Kane a művészi szabadságot sugallja minden művében, s ezért is hangzik hitelesnek az ő szájából: „Szóval, nekem művészet minden -abszolút minden- amit emberi lény változtatott meg.”

 

Weboldal: http://garretkane.com/

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

David Tajchman belga építész innovatív felhőkarcolót álmodott az ortodox építészeti stílusáról ismert Tel-Aviv központjába. A Gran Meditarreano terve a korszerű kivitelezés, letisztult megjelenés és sokrétű funkcionalitást ötvözi, így minden tekintetben a modern városi igényei szerint lett kialakítva.

 

A Christopher Polly Architect építészcsapata igazán különlegeset alkotott az ausztrál család számára: házuk falát egyszerűen kibontotta, így láttatva egyben az összes szintet.

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Képes adatbázis ajánló

Shin ökobútor, A HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. különdíja – Terv kategória

Forrás: 
Magyar Formatervezési Tanács