Garret Kane - A gólem, az angyal és a mecha

Szerző: 
Forrás: 
2018.01.10.
golemecha.jpg - Fotó: Garret Kane

Garret Kane lenyűgöző szobrai a legkülönfélébb anyagok és tárgyak egymás mellé illesztésével jönnek létre. A műanyagok jól megférnek az organikus -akár egykor élő- anyagokkal, A gólem legendája a mecha kultuszával.

Garret Kane lenyűgöző szobrai a legkülönfélébb anyagok és tárgyak egymás mellé illesztésével jönnek létre. Jól megfér egymással a műanyag, a hegesztett fémdarabok, ragasztó, 3D nyomtatóval készített formák, festék, ágak, gyökerek, LED izzók, rézlemez és élő bonsai.

 

Ahogy az egymással műalkotásban ritkán használt anyagokat kezeli a művész, ugyanolyan szabadon reflektálnak a szobrok a belső, szellemi tartalmukat meghatározó mitológiákra is. Az agyagból varázsigékkel életre keltett műember, vagyis a gólem, zsidó legendája úgy találkozik a japán high-tech világ védelmező robotemberével, mintha mi sem lenne természetesebb.

 

A szobrász zsenialitása abban rejlik, hogy már első pillantásra is egységesnek, finoman kidolgozottnak és összeillőnek érezzük a nappali fényben zöldellő bokrokkal és fákkal, gyökerekből és földből, sötétben pedig sárgás fényben izzó gólem-mechájának darabkáit.

 

Összhangban áll egymással üveg, műanyag, madártoll, ásványi anyag, agyag és akrilfesték, valamint virágzó bokor s annak ágai: angyali lényeit megjelenítő szobraiban.

 

Garret Kane a művészi szabadságot sugallja minden művében, s ezért is hangzik hitelesnek az ő szájából: „Szóval, nekem művészet minden -abszolút minden- amit emberi lény változtatott meg.”

 

Weboldal: http://garretkane.com/

 

Egy kreatív lakberendező számára nem lehet akadály a kicsiny méret: jó elosztással, praktikus elrendezéssel, harmonikusan megválasztott formák és színek alkalmazásával még a legkisebb terű lakásból is szemrevaló otthonmegoldások születhetnek.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Képes adatbázis ajánló

Családi ház- tervező: Lima Design

Családi ház- tervező: Lima Design

Forrás: 
Lima Design