Három nap három kép

Szerző: 
2016.08.22.
Kőszeghy Flóra: Puttó I.

Augusztus 22-én 19:00 órakor nyílik Kőszeghy Flóra építész és tervező festészeti kiállítása a Szatyor Art Space Galériában. A kiállítás augusztus 24-ig tekinthető meg.

Kőszeghy Flóra építész, tervezőként neves építészirodákban dolgozott és dolgozik, a festés ennek kiegészítése és háttere. Első önálló kiállítása 2016 májusában az elevenről, mint  absztrakt építészeti látásmódról szólt. Jelen kiállítás ennek folytatása, az építészettől eltávolodva, a mindennapokból visszatekintve arra.

 

Typisch
A „typisch” a német nyelvben egy sajátos jelentéssel bír. A tipikus és a jellemző egyfajta sajátos keveréke, ha jól használják, némi irónia is vegyülhet bele. Mi jellemző így, és kire vagy mire? Miért tipikus az, ami pedig nem is a típusba tartozása szerint, hanem önmagához mérten kiismerhetően megjelenik? 
A "typisch" az, amikor valami önmagára jellemző. Lehet az bármi, egy pillanat, egy ember, egy tárgy és ezek ütközései, lecsapódásai. Nem az a kérdés, hogy mi történik pontosan ilyenkor. 

 

Kőszeghy Flóra: Puttofleisch

 

"Visszaadni, rögzíteni, elmesélni hogyan lehet azt, ahogyan megcsapott egy gondolat? Mi igazán fontos abból a képből, ami a szemünk előtt van? El lehet részletesen mesélni azt, ami talán pont a hiányossága miatt olyan eleven?

Elmondhatnám miért festettem meg ezeket a képeket, és bólogathatnánk, milyen jól visszaadja azt a sok furcsaságot, ami a fejemben járt, amikor elhatároztam egy vidám reggelen: megfestem a puttót. Újra meg újra. Vagy azon a szomorú reggelen. Vagy ezen a mai napon.
Miért tenném, ha mindez már önmagában is jellemző, talán még „typisch” is? A felnagyított részek, vágások elveszve a részletekben, és a lényegre mellé nézve szeretnék megtalálni azt, ami talán a háta mögött bújt el. Ahogyan egy regényben a szereplő kézmozdulatán keresztül egy egész embert ismerhetünk meg, úgy próbálom a dolgok dolgait részeikben hangsúlyozni. Jó közelről, jó nagyban, lehetőleg elnézve. Mert talán az a leginkább „typisch”." /Kőszeghy Flóra/

 

Kőszeghy Flóra: Némán

 

Megnyitó:

Augusztus 22. 19:00 óra

Szatyor Art Space Galériában (Bartók Béla út 36.)

 

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest, melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Sóskúton, az erdő és mező találkozásánál, rengeteg levendula és egy kecskefarm közelében épült fel a természetbe simuló, alacsony energiaveszteségű családi ház.

Képes adatbázis ajánló

zuhanyzó

zuhanyzó

Forrás: 
Alex Turco