Philip Beesley / Living Architecture Systems – Interaktív, „élő” építészet

Szerző: 
Forrás: 
2018.05.09.
Impozáns méretek

A tudományágak és technológiák sosem látott mértékben szivárognak be életünk minden terébe, hol beavatkozva a természetes életmódunk csendjébe, hol pedig aktívan kiegészítve, szebbé téve mindennapjainkat. Philip Beesley meghökkentő, minden kategorizálásnak ellenszegülő „teremtményei” a technológia, a képzőművészet és az építészet határmezsgyéin mutatnak be egy elképesztő világot.

 

Nem e világi lény képzetét kelti - Fotó: Philip Beesley and Alex Willms
Egyszerre hívogatóan meleg fényt árasztó és félelmet keltő - Fotó: Philip Beesley and Alex Willms

 

A Philip Beesley által vezetett Living Architecture Systems csapata (melynek tagjai művészek, grafikusok, tervezők, tudósok és mérnökök egyaránt) alapvető célja, hogy a hagyományos építészeti megoldások merevségét feloldja, s helyette alternatív digitális gyártási technológiákat és innovatív anyagokat nyújtson.

 

Organikus szépség - Fotó: Philip Beesley and Alex Willms
Philip Beesley jövőből érkezett installációja

 

Az “Asztrocita” installáció címe egyszerre utal az idegsejteket támogató csillag alakú sejtekre, és valami nem földi eredetű létformára, rovarszerű, mégis harmonikus, hatalmasra nőtt sejtre.

 

Impozáns méretek - Fotó: Philip Beesley and Alex Willms

 

A különleges építmény rengeteg változatos formájú üvegből, (3D nyomtatással) akrilból készült, folyadékok, olajok és különféle nem szerves eredetű kémiai anyagokkal kiegészülve. A fantasztikus látványt nyújtó „asztrális lény” a különféle szenzorok, fénykeltő technológiák és többcsatornás hangrendszer segítségével válik teljessé.

 

Szemek a csillagok közül érkező testen - Fotó: Philip Beesley and Alex Willms
Közelről is rejteget szépséget - Fotó: Philip Beesley and Alex Willms
Óriás tollak, érzékelől - Fotó: Philip Beesley and Alex Willms

 

Az „Asztrocita” érzékeli a látogatók mozgását, és képes reagálni arra, fénymintákkal, vibrálással, hangokkal, felejthetetlen multidimenzionális élményt nyújtva, modellezve az érző, gondolkodó emberi környezetet.

 

Fényekkel reagál a látogatókra - Fotó: Philip Beesley and Alex Willms
Olajok és különféle folyadékok közelről - Fotó: Philip Beesley and Alex Willms

 

Philip Beesely alkotásában az építészet, az idegrendszert kutató tudományágak, és a robotika egyesül (más tudományágakkal együtt), hogy olyan alkotást hozzon létre, mely egyszerre lenyűgözően szép műremek, ugyanakkor a bennünket körülvevő mesterséges környezet organikus jövőjének előképe.

Lapozható fotó galéria:

Videó:

 

További videók: https://vimeo.com/user12017724

Weboldal: http://philipbeesleyarchitect.com/

 

 

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Vass László célja, hogy cipőivel és műtárgy kollekciójával is kitűnjön a többiek közül, majdnem fél évszázad után is új utakat keres, mindkét tevékenységét igazi szenvedéllyel és nagy szeretettel végzi.

Ciprusz Éva, a Duna Televízió műsorvezetője otthonában osztotta meg velünk gondolatait életről, sorsról, munkáról, emlékekről, érzésekről, térről és környezetről.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Képes adatbázis ajánló

NQ801

NQ801

Forrás: 
Novo Quadratum