Utcai krétaművészet: David Zinn szeretnivaló figurái

2017.03.21.
© David Zinn

David Zinn street art művész két évtizede teszi vidámabbá és színesebbé a járókelők életét krétával készített fantázialényeivel, kedves kis manóival, törpéivel és állatkáival.

© David Zinn

Az amerikai művész főként lakóhelyén, a michigani Ann Arborban és környékén díszíti szorgalmasan az utcákat már 20 éve – a helyiek legnagyobb örömére, akiknek kedvelt szórakozása a  Zinn-figura vadászat. Emellett számos étterem, bolt és szórakozóhely kérte már fel dekoráció készítésére.  Nem véletlen, hogy a közösségi hálón hatalmas népszerűségnek örvendő alkotó Ideiglenes befőttek (Temporary preserves) című könyve 100 utcarajz fotójával gyorsan bestseller lett.

David Zinn: Temporary preserves

Kedves fantázialényeit színes krétával rajzolja a járdára és a falakra – jellemzően egy talált, kiragadott részletet, például egy kis repedést a járdán vagy egy csatornafedőt ötletesen a kompozícióba építve. A 2000-es években születtek meg legnépszerűbb figurái: Sluggo, a zöld szörnyecske és Filoména, a szárnyas malac, illetve számtalan egérke, maci, süni, macska, hal – és még hosszan sorolhatnánk a művész kiapadhatatlan fantáziavilágának szeretnivaló kis lényeit.

David Zinn: Chalk Art Brought to Life - Videó: VideoVision360

David autodidakta módon tanult meg rajzolni. A michigani egyetemen szerzett diplomát kreatív írásból és angol nyelvből. Rendkívüli sokoldalúságát jól mutatja, hogy írt már többek között gyerekkönyveket, volt már saját rádióműsora, de számos operát is rendezett. A krétarajzokon kívül készít posztereket, plakátokat, cégeknek logókat, könyv illusztrációkat, oktató rajzfilmeket, poló-designt, üdvözlőlapokat és naptárakat is.

További információ: http://zinnart.com

© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn

 

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest, melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Sóskúton, az erdő és mező találkozásánál, rengeteg levendula és egy kecskefarm közelében épült fel a természetbe simuló, alacsony energiaveszteségű családi ház.

Képes adatbázis ajánló

Prolan U1 Irodaház

Prolan U1 Irodaház Budakalász

Forrás: 
LAB5 architects