Utcai krétaművészet: David Zinn szeretnivaló figurái

2017.03.21.
© David Zinn

David Zinn street art művész két évtizede teszi vidámabbá és színesebbé a járókelők életét krétával készített fantázialényeivel, kedves kis manóival, törpéivel és állatkáival.

© David Zinn

Az amerikai művész főként lakóhelyén, a michigani Ann Arborban és környékén díszíti szorgalmasan az utcákat már 20 éve – a helyiek legnagyobb örömére, akiknek kedvelt szórakozása a  Zinn-figura vadászat. Emellett számos étterem, bolt és szórakozóhely kérte már fel dekoráció készítésére.  Nem véletlen, hogy a közösségi hálón hatalmas népszerűségnek örvendő alkotó Ideiglenes befőttek (Temporary preserves) című könyve 100 utcarajz fotójával gyorsan bestseller lett.

David Zinn: Temporary preserves

Kedves fantázialényeit színes krétával rajzolja a járdára és a falakra – jellemzően egy talált, kiragadott részletet, például egy kis repedést a járdán vagy egy csatornafedőt ötletesen a kompozícióba építve. A 2000-es években születtek meg legnépszerűbb figurái: Sluggo, a zöld szörnyecske és Filoména, a szárnyas malac, illetve számtalan egérke, maci, süni, macska, hal – és még hosszan sorolhatnánk a művész kiapadhatatlan fantáziavilágának szeretnivaló kis lényeit.

David Zinn: Chalk Art Brought to Life - Videó: VideoVision360

David autodidakta módon tanult meg rajzolni. A michigani egyetemen szerzett diplomát kreatív írásból és angol nyelvből. Rendkívüli sokoldalúságát jól mutatja, hogy írt már többek között gyerekkönyveket, volt már saját rádióműsora, de számos operát is rendezett. A krétarajzokon kívül készít posztereket, plakátokat, cégeknek logókat, könyv illusztrációkat, oktató rajzfilmeket, poló-designt, üdvözlőlapokat és naptárakat is.

További információ: http://zinnart.com

© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn
© David Zinn

 

It's Always Tea-Time címmel nyílt nemzetközi kiállítás a Deák 17 Galériában, ahol 18 ország illusztrátora mutatja be Alíz Csodaországban témájú művét.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Az ünnepi hangulat a karácsonyi dekorációval kezdődik. Az IKEA és Villeroy&Boch idei kollekciójából válogattuk ki a legszebb díszeket, terítékeket, kiegészítőket.

A hideg, fémes csillogás óriási trend, nem csoda, hogy a divattervezők mellett a belsőépítészeti piac nagy gyártói is meglovagolták. A metál csempékkel egyszerre vihetünk fényűző ragyogást az enteriőrbe, miközben optikailag tágíthatjuk, világosabbá is teghetjük általuk a teret. 

Képes adatbázis ajánló

Faraone ékszerüzlet, Milánó, 2010

Faraone ékszerüzlet, Milánó, 2010