Múzeum

Nagyszerű program a négynapos hétvégére: március 15-től - április 2-ig ingyenesen látogatható lesz a háború óta lezárt, újra eredeti pompájában tündöklő Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka!

Hogyan ötvözzük a múltat a jövővel? 100 kép, 25 illusztráció, 100 tárgy és 100 történet. A Lengyel Dizájn 100 évének összefoglaló kiállításán jártuk.

A Budapesti Történeti Múzeum gótikus termében megelevenedik a 100 évet átfogó lengyel dizájn kiállítás. A tárlat a Vármúzeumban tekinthető meg, melynek kurátora Ewa Solarz.

Az idei Design Hét keretében látogatható a Kiscelli Múzeum Lámpa! – Egy designikon a kortárs művészet fényében elnevezésű tárlata, mely egyszerre szól egy designtárgyról, a fényről mint anyagról és a kortárs művészet dekonstrukciós hajlamáról.

 

2017.szept.15 -én nyitották meg a Műcsarnokban a hágai Virtuális Cipő Múzeum kiállítását, mely Experimentális cipődesign alcím alatt kutatja a cipőnek mint divatcikknek, használati tárgynak és elvont koncepciónak a határait.

Egyéves lett a budapesti Kossuth téren nyílt Szamos kávéház, amelynek emeletén csokoládé múzeum is működik. Az évfordulóhoz kapcsolódva újított a cég: Interaktív tárlatvezetéssel bővítették a szolgáltatások körét.

A programsorozat a design, a árgykultúra, az iparművészet és a divat kedvelőinek szól, akik az előadások alkalmával a legelismertebb szakembereket hallgathatják egy-egy izgalmas témát felölelve. 

Évek óta tartó munkálatok után csaknem 400 művet állít ki a Magyar Nemzeti Galéria az egyik legizgalmasabb kortárs magyar festőről, El Kazovszkijról. A tekintélyes anyag rendhagyó és személyes módon az idei év egyik legjobb kiállítása.

A hippi mozgalom újraértelmezésére és mai kontextusban való hatásvizsgálatára vállalkozik a Walker Art Center október végén nyíló izgalmas kiállítása, Minneapolisban.

Ez a futurisztikus tervezésű művészeti és kereskedelmi komplexum - Museum of Modern Art - tervezési fázisban van a Közel-Keleten.

A budapesti Ludwig Múzeum VÖRÖS HORIZONT címmel egy nagyon ritka gyűjteményt mutat be a volt szovjet területek műalkotásából. Történelmünket meghatározó évtizedek a képzőművészet nyelvén.

Oldalak