Ingyenes programsorozat indul az Iparművészetiben!

Ingyenes programsorozat 2016 - Fotó: Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeumban új előadássorozat indul a tárgykultúra, az iparművészet, a design és a divat kedvelői számára, melyre nem csak szakembereket, hanem a nagyközönséget is szeretettel várják. Az ingyenes programok helyszíne a múzeum könyvtára, különlegessége, hogy a hétfői zárva tartási napokon enged betekintést a múzeum életébe. Ezért lett a programsorozat címe Zárva tartás idejére.

Első alkalommal, 2016. május 23-án Prékopa Ágnes művészettörténész, a sorozat ötletgazdája tartott előadást Groteszk és irónia a tárgyak felől nézve címmel. Az előadásokra a kötelező regisztráció a múzeum honlapján tölthető ki. A sorozat eseményei minden hónap harmadik hétfőjén három órakor kezdődnek.

"A tárgyak hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Lehet nem olvasni, nem járni színházba, múzeumba, kiállításra, de tárgyak és építmények nélkül nem lehet élni. Ha ezt végiggondoljuk, egy furcsa ellentmondásra bukkanunk: a kivétel nélkül mindenkit, az egész társadalmat hatásába vonó tárgyakkal esztétikai vonatkozásban kevesebbet törődünk, mint a lényegesen kisebb körben ható, nagy eszmei értékű műalkotásokkal." / Miklós Pál /

Ingyenes programsorozat 2016 - Fotó: Iparművészeti Múzeum

 

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest, melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Sóskúton, az erdő és mező találkozásánál, rengeteg levendula és egy kecskefarm közelében épült fel a természetbe simuló, alacsony energiaveszteségű családi ház.

Képes adatbázis ajánló

Dubai repülőtér VIP fogadó tér

Dubai repülőtér VIP fogadó tér