Ingyenes programsorozat indul az Iparművészetiben!

Ingyenes programsorozat 2016 - Fotó: Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeumban új előadássorozat indul a tárgykultúra, az iparművészet, a design és a divat kedvelői számára, melyre nem csak szakembereket, hanem a nagyközönséget is szeretettel várják. Az ingyenes programok helyszíne a múzeum könyvtára, különlegessége, hogy a hétfői zárva tartási napokon enged betekintést a múzeum életébe. Ezért lett a programsorozat címe Zárva tartás idejére.

Első alkalommal, 2016. május 23-án Prékopa Ágnes művészettörténész, a sorozat ötletgazdája tartott előadást Groteszk és irónia a tárgyak felől nézve címmel. Az előadásokra a kötelező regisztráció a múzeum honlapján tölthető ki. A sorozat eseményei minden hónap harmadik hétfőjén három órakor kezdődnek.

"A tárgyak hatása alól senki sem vonhatja ki magát. Lehet nem olvasni, nem járni színházba, múzeumba, kiállításra, de tárgyak és építmények nélkül nem lehet élni. Ha ezt végiggondoljuk, egy furcsa ellentmondásra bukkanunk: a kivétel nélkül mindenkit, az egész társadalmat hatásába vonó tárgyakkal esztétikai vonatkozásban kevesebbet törődünk, mint a lényegesen kisebb körben ható, nagy eszmei értékű műalkotásokkal." / Miklós Pál /

Ingyenes programsorozat 2016 - Fotó: Iparművészeti Múzeum

 

It's Always Tea-Time címmel nyílt nemzetközi kiállítás a Deák 17 Galériában, ahol 18 ország illusztrátora mutatja be Alíz Csodaországban témájú művét.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

Az ünnepi hangulat a karácsonyi dekorációval kezdődik. Az IKEA és Villeroy&Boch idei kollekciójából válogattuk ki a legszebb díszeket, terítékeket, kiegészítőket.

A hideg, fémes csillogás óriási trend, nem csoda, hogy a divattervezők mellett a belsőépítészeti piac nagy gyártói is meglovagolták. A metál csempékkel egyszerre vihetünk fényűző ragyogást az enteriőrbe, miközben optikailag tágíthatjuk, világosabbá is teghetjük általuk a teret. 

Képes adatbázis ajánló

Családi ház- tervező: Lima Design

Családi ház- tervező: Lima Design

Forrás: 
Lima Design