Iparművészek Karácsonyfái

2014.12.10.
Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Textil MA csoport - Fotó: Balázs Nikolett

A Karácsony a Kastélyban című programsorozat keretében a különböző területeken dolgozó iparművészeknek az idei évben is lehetőségük nyílt feldíszíteni egy-egy fenyőfát. A 18. században épült Nagytétényi Kastély termeiben a gyönyörű bútorok között felállított fák különleges hangulatot árasztanak. Jelen esetben gondolhatunk a hagyományos iparművészeti díszekre, de egyre több a fiatal alkotó vagy alkotócsoport, akik újraértelmezik a karácsonyfa díszítés fogalmát és izgalmasabbnál izgalmasabb munkákkal rukkolnak elő. A kastély tehát egy sokszínű, minden korosztály és ízlés számára érdekes tárlattal várja látogatóit.

Rotter Antónia- textilművész - Fotó: Balázs Nikolett
Rotter Antónia-textiltervező - Fotó: Balázs Nikolett
Karsai Zsófia- Ferenczy Noémi díjas keramikus iparművész - Fotó: Balázs Nikolett
Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Textil MA csoport - Fotó: Balázs Nikolett
Magyar Origami Kör - Fotó: Balázs Nikolett
Simándi-Kövér Annamária, textiltervező művész - Fotó: Balázs Nikolett
Simándi-Kövér Annamária, textiltervező művész - Fotó: Balázs Nikolett

A január 4-ig tartó kiállítás rengeteg programmal várja az érdeklődőket, többek között tárlatvezetésekkel, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, bábelőadásokkal, vásárokkal.

Kiállító művészek:

Bányász Judit, Bráda Judit és Bráda Enikő, A Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatói, Dobos Andrea, Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, Farkas Imola és Nádasdi Katalin, Földi Kinga, ÁRTÉR Művészeti Egyesület, Gera Klára, Gink-Miszlivetz Sára, Gyulai Natália, Hellenbach Gabriella, Hidvégi Éva, A KISKÉPZŐ hallgatói, Karsai Zsófia, Kárpáti Rácz Judit és a Pesti Waldorf Pedagógiai Alapítvány, Kontur Réka, Latin Anna, Lesznik Angéla, Magyar Origami Kör, Patent Duó, Rotter Antónia, GYÍK Műhely, Simándi-Kövér Annamária, Smetana Ágnes, Soltész Melinda, Szabó Fruzsina, Tiszka Annamária, A Jelki András Iparművészeti Szakközépiskola hallgatói, A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói

Ezen a hétvégén szombaton, 2017. június 24-én  kerül megrendezésre a második DiP Design Passage vásár, melynek a belváros szívében található Gödör Klub ad otthont.
 A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, ahol színes kínálatban találhatóak meg  fiatal magyar tervezők és alkotóművészek munkái egyaránt.

Október 6. és 15. között ismét megrendezésre kerül a Design Hét Budapest, melynek középpontjában 2017-ben a pályakezdés, a kis- és középvállalkozások állnak. Díszvendég országként a Dán Királyságot köszönti a fesztivál.

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Sóskúton, az erdő és mező találkozásánál, rengeteg levendula és egy kecskefarm közelében épült fel a természetbe simuló, alacsony energiaveszteségű családi ház.

Képes adatbázis ajánló