Hitelesen - Schobert Norberttel és Rubint Rékával beszélgettünk

Schobert Norbert és Rubint Réka - Fotó: Labancz Viktória

A sikeres házaspárt arról kérdeztük, hogyan tükrözi külső megjelenésük, életmódjuk az egészségről vallott elveiket, hogyan érnek el sikereket az egészség és a szépség népszerűsítésében, hogyan élnek, milyen környezetben és milyen tárgyak között töltik mindennapjaikat?

Hogyan kapcsolódik össze nálatok a külső megjelenés és a belső tartalom az üzleti és a magánéletetekben?

Réka: A Norbi Update termékek esetében fontos, hogy gyönyörű legyen a csomagolás, de még finomabb legyen, ami benne van, hogy a belső tartalom és a külső harmóniában legyen. Minden esetben a hitelességen van a hangsúly, hogy olyan termékeket gyártsunk, olyan dvd-t, olyan sportruhát vagy élelmiszert készítsünk, amit mi magunk is szívesen viselünk vagy fogyasztunk.

Norbi: Anyukám azt mondta, amikor gyerek voltam, hogy lehet gyönyörűen tálalni a hagymás, paprikás zsíros kenyeret is herendi porcelánon, és sokkal gusztusosabb, mint a zsírpapírba csomagolt libamáj. Az Update indulásánál a zöld egészség design jelent meg fa kombinációval. Nemrégen arculati váltás történt, ami hamarosan az összes üzletünkben egységesen látható lesz, illetve a termékek csomagolásán is. Az új design letisztultabb lett, megőriztük az update logó piros színét, amit ötvözünk a fényekkel és az antracit színnel. A koncepció lényege, hogy a visszafogott, de egységes arculati háttér mellett a termékek legyenek kiemelve, vásárlóink felé azt az üzenetet küldjük, hogy a színt a termék viszi a világba. Ezért a csomagoláson az antracit szín és a piros logó mellett az élelmiszer képe dominál. Az üzletek új arculati megjelenését az Ybl díjas Singer Ádám építész tervezte, magyarországi legszebb üzletünk a dunakeszi Auchanban található és nemrégen nyílt meg egy hasonló külsejű bolt Bécs belvárosában. Az új design tükrében korszerűsítettük a weboldalunkat is. Meggyőződésem, hogy a tárgyak és a helyek, ahol leéljük az életünket, nagyon befolyásolják a hangulatunkat, és az eredményeinket. Ezért fontos, hogy szép, harmonikus tárgyakkal vegyük körül magunkat, és ügyeljünk a rendre, a tisztaságra, az igényességre, mert ez befolyásolja az egész belső rendszerünket. Az irodánk a Graphisoft Park gyönyörű zöld területén van, az íróasztalom mellől rálátok a Dunára, és ebben a természet közeli környezetben, a lehető legnagyobb harmóniában tudok alkotni.

Update üzlet - belső berendezés - Fotó: Labancz Viktória

Hogyan jelenik meg a harmónia az öltözködésetekben?

Réka: Nekem mindig fontos az összhang és nagyon érdekes, hogy ha az ember sok időt tölt a másikkal és szoros lelki szimbiózisban él, akkor, ha nem beszélünk össze, akkor is egymáshoz öltözünk, és ha pl. Norbi felvesz egy narancssárga pólót, akkor az esetek túlnyomó többségében, én ugyanebben a színkombinációban jelenek meg.

Rubint Réka - Fotó: Major Árpád

Norbi: Én elég egyszerűen szoktam Rékához képest öltözni, sportosan, de mégis elegánsan, egy szövetnadrág és ing, amit munka közben az irodában viselek.

Most divat ez a casual stílus.

Norbi: Igen, és nem járhatok sportruhában dolgozni meg tárgyalni, de az öltöny nyakkendős feszülés is nagyon távol áll a sport világától, ahonnan én az üzleti világba érkeztem. A sportrendezvényekre történő felkéréseim során még mindig boldogan húzom magamra az edzőruhát, melynek az eddigi életutamat köszönhetem. Most is gyakran fellépek, amikor ismét felveszem a sportos ruhákat. Az üzleti világban ezt a laza casual stílust kedvelem, az a legfontosabb, hogy kényelmesen érezzem magam. A férfiaknál lényeges a cipő minősége és állapota, mert egy kopott, slampos vagy piszkos lábbeli mindenkinek lehúzza a megítélését. Szép cipőhöz nyugodtan fel lehet venni egy rongyos farmert is, de a legkomolyabb, legdrágább nadrághoz sem szabad, és nem is illik felvenni egy rossz cipőt. Az ingeknél alapvető szabály, hogy egy férfi hosszú ujjú inget hordjon, én csak nagy melegben kerti partira veszek fel rövid ujjú inget.

Schobert Norbert - Fotó: Major Árpád

Réka: Amiről Norbi beszél, abban az a különösen becsülendő, hogy ő sem elit világból jött, egyikünk sem gazdag családban nőtt fel, ahol a kis gyerekek nem csak ünnepnapokon vannak felöltöztetve tetőtől talpig vasalt ingbe, blúzba, nadrágba, kis kardigánba. Rengeteget tanultunk az elmúlt 15 évben, nekünk az üzleti életben, a sportban szerzett tapasztalatokkal, a saját életutunkon keresztül kellett megtalálnunk a saját stílusunkat.

Szép, harmonikus környezetben éltek, dolgoztok, szeretitek a szép tárgyakat, vannak márkák, amelyeket különösen kedveltek?

Norbi: Nagy szerelmese vagyok az óráknak, eleinte meg voltam őrülve a Breitlingért, és a Hublot órákért, aztán az ízlésvilágom a korral letisztult, és most a Rolexet szeretem. A Rolexből több fajtám is van, ezt éppen Rékától kaptam, ami most rajtam van. Nem nagyon hordok ékszereket a jegygyűrűn kívül. Ha végignézek egy férfin, akkor a cipőjén kívül az óráját nézem. A gagyi mellett azt sem szeretem, ha valaki túlhangsúlyozza magát, és egy hatalmas aranyóra van a kezén. Az órában tudjuk, hogy nem az arany, hanem a szerkezet és a márka az érték. Nagyon lehangoló tud lenni számomra egy vastag arany nyaklánc is. Az autógyártók között a Mercedesben találtam meg a német autókra jellemző megbízhatóságot és eleganciát. Most egy S kategóriás Mercedesem van. Szerintem a második legjobb német design a Porsche, de már sír a megújulásért, korábban pedig az Audi volt évekig az egyik legjobb, de most nagyon elmaradt, főleg belső kialakításában. A BMW-t is szeretem, nagyon jól ötvözi magában az eleganciát, a fiatalságot és a sportosságot. Most Réka a BMW nagykövete, a sors érdekes játéka, hogy amikor megismertem Rékát 2001-ben, akkor én voltam a BMW nagykövete, férfi arca. Aztán az Audi elhódított, de 8 évet követően velük is elfáradt az együttműködés.

Réka: A márkák közül, amiket képviselek, arra nagyon büszke vagyok, hogy a Nike hetedik éve a partnerem, én vagyok a magyarországi nagykövete és az egyik női arca. A Triumph-val és az Amnesia-val is hosszú évek óta dolgozom együtt, és még számos céggel, a The body shoppal, a BMW-vel, most éppen a Swarzkopffal írtam alá egy hosszú távra szóló szerződést, és a Perskindollal, amely szintén egy svájci cég és az olimpiai csapattól kezdve neves sportolókat és sportágakat támogat. Nekem elsőrendű szempont a hitelesség, hogy amiben én jól érzem magam, ami számomra biztonságot ad, azt el tudjam juttatni a követőimnek. Egy futóklubnak vagyok szerves tagja, ahol először mindenki ki tudja próbálni az adott cipőt és utána dönthet arról, hogy megveszi vagy sem.

Réka, Te inkább a sportos vagy az elegáns stílust kedveled?

Réka: Mivel sokat sportolok, a hétköznapokban szeretek elegánsan öltözködni. De az is fontos, hogy kényelmes legyen a ruha, amit viselek, a tárgyak, ékszerek letisztultak legyenek, nem szeretem a strasszos, túldíszített dolgokat. A föld és a pasztell színeket kedvelem, de színes dolgokat is hordok, főleg nyáron. Arra is nagy figyelmet fordítok, hogy hagyjam a saját gyerekimet is kibontakozni, hogy megtalálják a saját stílusukat az öltözködésben. A lányunk Lara most 12 éves, és csodásan öltözködik. Fogja a pöttyös szoknyáját és simán felveszi egy csíkos blúzzal vagy kockás zoknival, és nagyon jól áll rajta!

Norbi: Nagyon szép, nőies kislány. Mindig cinkelem, amikor felöltözik, bárhol vagyunk, fél oldalról ránézek és megkérdezem: „Lara, ugye nem vagy gagyi?” Ő csak nevet, mert tudja, hogy csak humor és egyben dicséret is.

Réka: A gyerekek felnőtt korukban is azoknak a mintáknak megfelelően fognak élni, amit otthon láttak. A későbbi párválasztás miatt is nagyon fontos a szülők közti kapcsolat. Nincs olyan nap, hogy az én kisfiam, Zalán ne hozna nekem egy szál virágot. Mert azt látja, hogy Norbitól számtalanszor kapok virágot.

Hogyan telik egy napotok, hogyan tudjátok beépíteni a mozgást, az egészséges életmódot a napirendetekbe?

Réka: Az első és legfontosabb a listán, hogy meglegyen a napi sport, ezért a reggeli kávé lefőzése után Norbinak és nekem is ezzel indul a nap. Amikor a gyerekeknek iskola, óvoda van, akkor őket előbb elviszem, és utána sportolok, ha pedig egész nap munka van, akkor sokszor hajnalban 4-kor, fél 5-kor kelek. Ha edzőterembe megyek, akkor másfél órát sportolok, ha aerobic órát tartok, az másfél óra, ha pedig futni megyek, az 40 perc. Amíg ez nincs meg, addig nem is érzem jól magam.

Norbi: Két sport van jelen az életemben, az egyik az aerobic, amikor fellépek, egyébként pedig a tenisz, csak az érdekel. Úgy építem be az életembe, hogy reggel 7 órától 9 óráig a teniszpályán vagyok és 10 órakor már az irodában dolgozom, ami negyed órára van a lakóhelyünktől. Hétvégén pedig bármikor tudok teniszezni, amikor nincs fellépés. A teniszben is nagyon fontos a design, imádom a pályákat, imádom a szép teniszruhákat, gyönyörűek az ütők és gyönyörűek a mozdulatok is. Szerintem a tenisz a legszebb mozgású sport, ennél már csak egy szebb van, a sportgimnasztika.

Fellépésen felszabadultan és energikusan - Fotó: Labancz Viktória

A munkátok során gyakorlatilag kiterjesztitek azt az életmódot, ami szerint éltek, amit képviseltek, és amit átadtok másoknak is.

Réka: Én arra tanítok mindenkit, hogy merjen önmaga lenni. Merje azt az életet élni, merje azokat a ruhákat hordani, merje azt a sportot űzni, amit szeret, és merje beadni a felmondását azon a munkahelyen, ahol nem érzi jól magát, mert egy élete van. Norbi úgy adja ki a termékek fejlesztésére az utasítást, hogy szeretne egy bizonyos terméket, amit ki akar próbálni, de még nincs az Update palettáján. Én mindig azt adom a tornáimon, a táboraimban, az előadásaimon, amit részvevőként, hallgatóként én is elvárnék. Nekem a vesszőparipám a hitelesség. Ahhoz hogy az ember szószólója és hírnöke legyen az egészséges életmódnak és a mozgásnak, annak alapfeltétele, hogy a teste a hitele legyen. Én edzőként furcsán néznék ki 15-20 kiló felesleggel. Az Update tökéletesen hozzájárul a testsúlyom megőrzéséhez, az első, második és harmadik terhességem alatt is 4-5-6 kilókat híztam, és mindig jobban néztem ki szülés után, mint előtte. És akármilyen hihetetlennek is tűnik, amikor megkívánok egy csokoládét, pudingot, tésztaételt, akkor lelkiismeret furdalás és testsúlygyarapodás nélkül nyugodtan megehetem ezeket az Update alapanyagokból készült ételeket.

Rubint Réka - Fotó: Major Árpád

Norbi: A mi életmódunk lényege, az alacsony szénhidrát tartalmú táplálkozás a teljes fizikális és mentális egészséghez vezet. A finomított szénhidrátok fogyasztásától már egy nap alatt felborul az embereknek a lelki egyensúlya, mert a hiperaktivitástól a depresszióig számtalan egészségügyi problémához vezet. A világ legnagyobb problémája a táplálkozás és a betegségek terén az ipari feldolgozott szénhidrátok dömpingje. Mi nem a betegségeinkkel foglalkozunk, hanem azzal, hogy jól élünk, hogy egészséges testben boldogan élünk, aminek része a szépség és a harmónia.

Schobert Norbert - Fotó: Major Árpád

Úgy látom, hogy a sikeretek titka a hiteles kommunikáció, és hogy tudatosságra tanítjátok az embereket. Én azt vettem észre, hogy sokan csak akkor kezdenek foglalkozni az egészségükkel, amikor már baj van.

Norbi: Ez sajnos így van, pedig ha túl későn foglalkozunk vele, amikor már baj van, akkor már nem meggyógyulni lehet leginkább, hanem a baj lefolyását lassítani, és ez nem ugyanaz, mint egészségesnek maradni. Lefogyni 150 kilóról az ideális 80 kilóra, az nem azt jelenti, hogy az ember egészséges lesz. Mert sose lesz olyan, mint ha nem lett volna 150 kiló. Az tény, hogy számtalan cukorbeteget tudok sorolni, akiket táplálkozással és mozgással gyógyszermentessé tudtam tenni a 2-es típusú diabéteszről. Bizonyos esetekben életmóddal meg tudjuk gyógyítani a cukorbetegséget, és a vele járó betegségeket, amik lehetnek a rák egyes típusai, a magas vérnyomás, a szív és érrendszeri, keringési betegségek. Ezek nagy eredmények, de nem azonosak a megelőzéssel. Mi a termékeinkkel, az egészséges táplálkozással, a mozgással, a tudatos életmóddal nemcsak a gyógyulást, hanem elsősorban a megelőzést szeretnénk segíteni, hogy megállítsuk azt a gyilkos szénhidrát dömpinget, amivel az embereket ostromolják. Mozgás nélkül nincs eredmény, de önmagában nem oldja meg a problémákat. Nem tudunk annyit és úgy mozogni, hogy kompenzáljuk a táplálkozás okozta problémákat. A túlzott edzés is káros tud lenni, rengetek sérülést, szív és érrendszeri károsodást okozhat, nem beszélve arról, hogy olyan szabadgyököket szabadít fel a testben, ami meggyengíti az immunrendszert. Mi nem a mozgásra esküszünk, hanem a mozgáshiány elkerülésére.

Hogyan tudnád összefoglalni az általatok képviselt üzenetet?

Norbi: Az élet rövid, de mindenki hosszú távon számol vele. Én is voltam a halál küszöbén egy fertőzés következtében, és rájöttem, hogy nincsen majd. Az életet maximálisan meg kell élni, a lehető legjobban kihasználva és legszebben, de úgy, hogy ne égessük a két végén a gyertyát. Az üzenetem az, hogy mindenképpen el kell kerülni az iparilag előállított, feldolgozott szénhidrátokat, cukrokat, liszteket, keményítőket. Én a szénhidrátszegény táplálkozásban hiszek, és ezt támasztja alá az elmúlt 15 évem, és azok az eredmények, amelyeket az embereknél elértem. Emellett elegendő napi fél-egy óra könnyed sportolás, ami akár lehet egy kerékpárral történő hazatekerés.

Update üzlet - új arculat - Fotó: Labancz Viktória

 

Egy kreatív lakberendező számára nem lehet akadály a kicsiny méret: jó elosztással, praktikus elrendezéssel, harmonikusan megválasztott formák és színek alkalmazásával még a legkisebb terű lakásból is szemrevaló otthonmegoldások születhetnek.

A nemzetközi szinten elismert divattervező új területeken is kipróbálja alkotói kreativitását a divat mellett. Milyen tervei vannak? Miről szól regényének második kötete? Náray Tamással budapesti szalonjában beszélgettünk.

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

Képes adatbázis ajánló

Glowing Pearl Hotel, Dubai

Glowing Pearl Hotel, Dubai

Forrás: 
Lima Ssg