MISKA - Macska - Múzsa

Szerző: 
Forrás: 
2017.07.24.
Miska cica, a Múzsa

Egy mentett cica, MISKA inspirálta ékszerek bájos huncutságukkal hódítják meg hazánkat és a nagyvilágot egyaránt.

 

"Bohókás, hordható alkotásaink legfőbb üzenete a játékosság, hogy felnőttként is merjünk olykor önfeledt gyerekek lenni." -MISKA

Cicaimádó olvasóinknak kedvezve MISKA-Macska-Múzsa című cikkemben kivételesen tehetséges, Gazdi Pár alkotásait tárom elétek. Műveiket örökbefogadott cicájuk bája és szertelensége ihlette.  Nézegetve azokat, melegség önti el a szívünket, hisz termékei életörömmel és szeretettel vannak tele. Kedves és inspiráló történetük jól prezentálja, mennyire pozitív és nagy hatással lehet egy kis cica, két kreatív ember életére!

A MISKA történetéről és megszületéséről kérdeztem az alkotókat, Pécsi Nellit és Nagy Attilát:

"2006-ban találkoztunk az egri Tanárképző Főiskolán, ahol mindketten rajz-vizuális kommunikáció szakon végeztünk. 2007-ben a Kecskeméti Nemzetközi Tűzzománc Alkotóműhelyben eltöltött idő felkeltette a technika iránti érdeklődésünket, és autodidakta módon elkezdtünk foglalkozni a témával. Beszereztük a szükséges alapanyagokat, festékeket, szerszámokat, egy kiskemencét, mellyel a mai napig is dolgozunk. Véget nem érő lázas kísérletezés vette kezdetét, mely azóta sem szűnik. Már Kecskeméten megfogalmazódott bennünk, hogy nem hagyományos ékszerzománc ékszereket, vagy festőzománc képeket, hanem hordható kis alkotásokat szeretnénk készíteni. 2010 óta tudatosan foglalkozunk a Miska márkanév építésével."

.

"Az első kollekciónkat a most 8 éves örökbefogadott Miska macskánk ihlette. A gazdik tudják, hogy egy macskának 1000 neve van, minden nap és minden szituációban más és más. Misi is előszeretettel kunyerált az asztalnál, s mikor két lábra állt egy falatért, a kilincsen csimpaszkodva nyitotta ki az ajtót vagy a függönykarnison és faágakon egyensúlyozott, akkor Ő volt Rodríguez, a mutatványos. :)

Bohóckodásainak hatására készültek el az első Rodríguez Cirkusz rajzok, matricák. Később egy-egyre bővülő cirkuszi társulat alakult a légtornászokból, bohócokból, vendégművészekből, illuzionistákból, szabaduló és erőművészekből, zsonglőrökből, énekesekből és a kisegítő személyzetből, ahol természetesen Miska a cirkuszigazgató és porondmester." 

"Bohókás, hordható alkotásaink legfőbb üzenete a játékosság, hogy felnőttként is merjünk olykor önfeledt gyerekek lenni."

A klasszikus vagy romantikus stílus kedvelői is megtalálhatják kollekcióink között a hozzájuk illő darabot. Ékszereinket ezért ajánljuk 6-tól egészen 120 éves korig!

MISKA az illúzionista, Volt - Nincs!
.

Kérlek meséljetek a Rodrígez Társulatról kicsit bővebben!

"A Rodrigez Cirkusz-mint már az előzőekben is említettem, az első állatfigurás kollekciónk, melynek képzeletbeli helye valahol a felhők között található. Ebbe a színes, vidám, nemzetközi cirkuszba szerződtetjük a legújabb jövevényeket. Itt mindenkinek megvan a maga személyisége, szerepe és foglalatossága, amit a figura karakterét hosszasan elnézegetve utólag álmodunk meg. A társulat folyamatosan bővül és a kedvelőinknek köszönhetően sosem szűnik meg."

Pár szó a stílusról és a technikáról:

"Eleinte sokféle dolgot készítettünk, rengetegféle technikával. Mára ez letisztulni látszik, és a tűzzománc, illetve néhány - a többi termékhez illeszkedő - újrahasznosított anyagból készült ékszer maradt. Ékszereink többségét, tehát tűzzománc technikával készítjük, azon belül is festőzománc technikával. A kézzel kivágott vörösréz lemezt maratással, súrolással előkészítjük, zsírtalanítjuk, majd felvisszük rá az iszapzománc festéket, mely pigmentből és speciális üvegzúzalékból áll, azután kiégetjük kb 800°C-on. A tűzzománc technikában -az ékszer és a festőzománcban is- rengeteg lehetőség rejlik. A kísérletezés folyamatos, az eredmény és a tapasztalat mindenkinél más és más. Figuráink egyedi tervezésű, általunk megálmodott, hordható kis alkotások. Mivel minden darab minden egyes fázisa kézzel készül, két teljesen egyforma sosem kerül ki a kezeink közül, sőt saját igény szerinti, személyre szabott egyedi tervezés és kivitelezés is létrejött már."

 

Nagy Attila alkotás közben

 

Milyen visszajelzésekkel, megjelenésekkel büszkélkedhet a MISKA?

"Bemutatkozó MISKA oldalunkon túl, alkotásaink megtalálhatóak kézműves termékekkel foglalkozó online felületeken, valamint ajándék és design boltokban egyaránt. Az így rendszeresen visszatérő és egyre bővülő új vásárlókörünknek hála, mára már teljes munkaidőben készíthetjük ékszereinket, ami már önmagában nagy eredmény számunkra, így a hobbink lehet a munkánk is egyben, s ezért nagyon hálásak vagyunk!

Nemrégen az Artisan Jewelry Times online amerikai magazin kért tőlünk egy interjút, ami a júniusi számukban jelent meg "Mike the Cat" címmel.

Jelenleg a Paloma Művészudvar 2-es bemutatótermében vagyunk jelen alkotásainkkal, de folyamatosan keresünk új lehetőségeket, illetve keresnek minket is. Legutóbb az USA-ból, Californiából érkezett egy ajánlat megjelenési lehetőségre."

MISKA kínálata azonban nem merül ki a helyes állatfigurás ékszerekben. Készítenek egyedi, a hétköznapokon hordható és akár alkalmi viseletre is alkalmas,  romantikus  kiegészítőket, melyekhez újrahasznosított anyagokat kombinálnak gyöngyökkel, textillel, rézzel és a tűzzománccal. Mindemellett Nelli És Attila "Rajzos" tanulmányaikhoz híven, számos más jellegű produktummal is rendelkezik. Képeket festenek, bábokat készítenek, varrnak ruhákat és lakáskiegészítőket, de még az üzlet dekorkiegészítőit és papírmasé próbababáit is maguk készítették!

 

 

 

Budapesten az eddigiektől gyökeresen eltérő, új lakóformát és az ezzel együtt járó, a szárazfölditől eltérő vízi életmódot álmodott meg Vági Oszkár és Cserháti Csinszka. 

A közismert, mosolygós műsorvezető mindennapjait a televíziózás mellett családjával, két gyermekével és olasz férjével közös vállalkozásaival tölti.

A cdc Ingatlan örökpanorámás, luxus kivitelezésű lakásokat kínál, festői környezetekben!

Az organikus építészet fantasztikus példája az amerikai Kendrick Bangs Kellogg építész által tervezett ház Joshua Tree közelében.

 

Képes adatbázis ajánló

madeinhungary 2013
Forrás: 
madeinhungary 2013