Ma a kultúránkban a kinézet, a megjelenés, a bennünket körülvevő vizuális környezet elsődleges fontosságú. Ez alól nem lehet kivétel a gasztronómia sem, amely egyfelől a létfenntartás alapvető ösztönéhez kapcsolódik, másfelől viszont évszázadok alatt kialakította a maga speciális és változatos étkezési szokásait.

 

Az Iparművészeti Múzeum TAPAS című kiállításán a spanyol gasztro-design kreativitását csodálhatjuk meg augusztus 6. és október 4. között. Folytatjuk a témához kapcsolódó összeállításunkat.

Az Iparművészeti Múzeum TAPAS című legújabb kiállításán egyszerre csodálhatjuk meg a spanyol tervezők, építészek, valamint szakácsok és borászok kreativitását augusztus 6. és október 4. között.

A résztvevőknek igazi kulináris élvezetekben lehetett része a Miele GasztroTúráján, amelynek öt budapesti állomásán nap mint nap a Miele technológiáit felhasználva készülnek a finomságok.

A magyar séf, Molnár Gábor és csapata 24 nemzet legjobb szakácsai között a 13. helyen végzett a legrangosabb gasztronómiai világverseny, a Bocuse d’Or döntőjében. Az eredményes szerepléshez a dísztál kialakítása, az étel látványos tálalása is hozzájárult, ami az APLI Design formatervezőinek az érdeme.

Az ajándékok jolly jokere - Karácsonykor is - a csokoládé. Összegyűjtöttünk néhány különleges finomságot erre az alkalomra a hazai csokoládéműhelyek kínálatából.

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen az első SütniCake Sütemény és Tortafesztiválon, amit november 8-9. között láthatunk az Iparművészeti Múzeum aulájában.

November 8-9. között igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum aulája, az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál helyszínén.

A Levande azzal a szándékkal született meg négy évvel ezelőtt Sárközi Eszter és Todi Levente kétszemélyes vállalkozásaként, hogy a csokoládé ne pusztán finom legyen, hanem szép és egyedi is.

A magyar tervezőpáros, O. Horváth Réka és Oltvai Balázs CinniBird névre elkeresztelt étel-designer eszközével bárki úgy érezheti magát, mint egy profi barista vagy séf.