Ma a kultúránkban a kinézet, a megjelenés, a bennünket körülvevő vizuális környezet elsődleges fontosságú. Ez alól nem lehet kivétel a gasztronómia sem, amely egyfelől a létfenntartás alapvető ösztönéhez kapcsolódik, másfelől viszont évszázadok alatt kialakította a maga speciális és változatos étkezési szokásait.

 

A divat és gasztronómia tagadhatatlanul frigyre lépett egymással, ezen senki sem lepődik meg ma már meg. A kulináris művészetek kulcsfontosságú elemei lettek számos elismert divatház kereskedelmi kampányának.

Néhány éve még különlegesség számba ment, mára pedig a borkedvelők otthonának szerves részét képezheti egy szép, az enteriőr stílusába illő borhűtő…

Lombardia tartomány székhelye, Milánó a Viscontiak és a Sforzák otthona, így a régió nagyon sok király fogással gazdagítja az olasz kulináris kultúrát. Nézzünk körül mit és hol érdemes megkóstolni Milánóban!

A résztvevőknek igazi kulináris élvezetekben lehetett része a Miele GasztroTúráján, amelynek öt budapesti állomásán nap mint nap a Miele technológiáit felhasználva készülnek a finomságok.

A magyar séf, Molnár Gábor és csapata 24 nemzet legjobb szakácsai között a 13. helyen végzett a legrangosabb gasztronómiai világverseny, a Bocuse d’Or döntőjében. Az eredményes szerepléshez a dísztál kialakítása, az étel látványos tálalása is hozzájárult, ami az APLI Design formatervezőinek az érdeme.

A Threadless a világ első közösségi pólótervező csapata, népszerűségüket kihasználva 2009-ben a kreatív srácok úgy döntöttek, hogy a pólókat "életre keltik" sütik formájában és az ehető művészetet is felkarolják. 

Mivel koccintsunk az Ó év búcsúztatásakor és mivel köszöntsük az Új évet? Az italgyártók ilyenkor előszeretettel jelennek meg exkluzív kiadású italokkal, csak győzzük kiválasztani a kedvencünket. 

Hogy mi az a filozófia, aminek köszönhetően a Gundelben minden nap jelen van valami az ünnepek hangulatából, azt Bándoli Attilától és Merczi Gábortól, a Gundel Étterem ügyvezető igazgatójától és vezető séfjétől szerettem volna megtudni.

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen az első SütniCake Sütemény és Tortafesztiválon, amit november 8-9. között láthatunk az Iparművészeti Múzeum aulájában.