A formatervező és az építész közös munkája nyomán született, kicsi magyar designirodában magas kategóriás textiltermékeket terveznek. A cég húzóágazata egy egészen meglepő és különleges termék: a babahordozó kendők.

 

Tel Aviv neves és sokoldalú építésze, Pitsou Kedem már nem kezdő sem a penthouse, sem pedig a műalkotásként értelmezett lakberendezési tárgyak terén sem. Lássuk, mit alkotott ezúttal…

Az izraeli építészek - Pitsou Kedem és Irene Goldberg - olyan - műalkotásnak is beillő - bútorokat terveztek, melyek hűen utánozzák a természet csodálatos képződményeit, a folyók és a hegyek anyagát, formáit… 

A programsorozat a design, a árgykultúra, az iparművészet és a divat kedvelőinek szól, akik az előadások alkalmával a legelismertebb szakembereket hallgathatják egy-egy izgalmas témát felölelve. 

Négy kortárs magyar iparművész kiállítását tekinthetjük meg a Palmetta Galériában április 13. és május 14. között. A kiállító művészek munkásságában a Távol-Kelet különböző inspirációs hatásait figyelhetjük meg.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem designer hallgatói és neves séfek közös projektjének célja, hogy nemzetközileg is érdekes új koncepciókat keressenek a fine dining tálalás területén, kutatva annak trendjeit és továbblépési lehetőségeit.

A Karton Galéria izgalmas kiállítása megmutatja, hogyan válnak a Sonja Adler sütemények valódi műtárgyakká Szász Károly alkotásaiban. 

Összesen 2 millió forintnyi szolgáltatással és izgalmas nyereményekkel segíti a pályakezdő alkalmazott művészeket a Hellodesign tehetségtámogató programja. Jelentkezési határidő: 2015. július 20., 24:00 éjfél

Pásztor Teodóra iparművész, Szűcs Katalin képzőművész és Budai Zsolt üvegművész kiállítását láthatjuk Rétegek címmel július 7-től a Fise Galériában.

Június 20-án, szombaton este 6 órakor százegynéhány fővárosi múzeum és más intézmény, vidéken pedig kétszáznál is több településen még ennél is több múzeum tárja ki a kapuját.