Az olasz design prémium márkáit képviselő Arkhenea nemrégen megnyílt, V. kerületi bemutatóterme a modern és letisztult belsőépítészeti formanyelv mellett egy nagyvonalúan elegáns életérzést is közvetít ügyfeleinek.

MEGJELENT és már MEGRENDELHETŐ a BOOK OF DESIGN, a design könyve, amely a magyar piacon elérhető legszebb tárgyakból és terekből mutat be válogatást 412 oldalon, 755 látványos fotóval illusztrálva.

Nemesfényeket és a természet telített zöld, kék, valamint föld színeit idézi az angol Zoffany cég őszi-téli kollekciója, amely művészi inspirációja emeli a luxus textilek ragyogását. Az új Phaedra kollekció megtekinthető a Dekor Classic budapesti bemutatótermében.

Az innovatív, népszerű sportruházati márka textil design stúdiót nyitott Kelet-Londonban, hogy új speciális, tökéletesen lábra illeszkedő szöveteket fejlesszenek ki a cipők és a ruházati termékek számára. 

Szirmay Zsanett, a MOME textil szakos hallgatója fejlesztette ki azt a világon egyedülálló technikát, amely összekapcsolja a mintatervezés és a zeneszerzés látszólag egymástól távol álló művészeti ágait. A fiatal tervezővel beszélgettünk a Soundweaving projekt útjáról.

Harry Bertoia designer és bútortervező csaknem klasszikus ’Gyémánt’ nevű  székének újraértelmezése ez a textillel átszőtt extravagáns példány.

A DesignHét országos és a helyi DesignPécs iparművészeti programsorozat részeként nyílik tárlat Kígyós Borbála alkotásaiból Pécsett az Ezüstláz Ékszergalériában szeptember 25-én Örök játék címmel.

A magyar textilművészet klasszikusait bemutató sorozatának következő kiállításán a közelmúltban elhunyt Solti Gizella művészetének állít emléket a Palmetta Design és Textilművészeti Galéria július 3. és augusztus 27. között.

Tudtad, hogy a piros szín és az erős kontúrok sokkal kedvezőbbek a kisgyerekeknek, mint a pasztellszínek?  A Bimbadesign mindenre odafigyel, amire egy gyerkőcnek szüksége van!

A január 14-17. között megrendezett frankfurti textilipari szakvásáron a MOME standján nagy sikerrel mutatkozott be a textiltervezés és a tervezőgrafika szakterülete.