A hetvenes évek hangulata a Karman ékszerein

Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő

Kármán Orsi, a Karman Jewelry tervezője ezúttal "éles váltásban" van. Az Edge kollekció elnevezése is erre utal: az eddig megszokott finom, kacskaringós formák helyett ezúttal a hetvenes évek éles geometriái uralják a kollekciót. Egyenesen vadító!

A nyári szezont uraló hetvenes évek trendjeibe tökéletesen illeszkedik a Karman Jewelry legújabb, Edge kollekciója. Az éles vonalakkal, geometriai alakzatokkal játszó ékszerek egyszerre ontják magukból a retró hangulatot és a minimál modernséget. 

Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő

A kettősség az anyagválasztásban és a színekben is jelen van. Az anyag rigiditása és rugalmassága egyszerre érvényesül a háromszögek, rombuszok ritmikus váltakozásában. Ami pedig a színeket illeti, a tervező  a fehér plasztik hűvösségét egy puhább, pasztell réteg hozzáadásával lágyítja.

Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő
Edge nyaklánc

A kollekcióban a látványos karkötők, nyakláncok, a nyakon szorosan ülő, ún. choker nyakékek, brossok, oversize statement darabok mellett helyet kaptak single fülbevalók is – ezeknél az aszimmetrikus kiegészítőknél még szembetűnőbb a geometrikus térjáték. 

Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő
Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő
Edge kollekció - Fotó: Pejkó Gergő

A Karmantól már megszokott, újító szellemű exkluzivitás jegyében az Edge darabjaihoz koncepcióba illeszkedő csomagolás is választható. Az Edinas Paper kifejezetten a kollekcióhoz tervezett dobozai maguk is mesteri műalkotások: a papír világában értelmezik újra az ékszereken megjelenő formai megoldásokat, természetesen a funkció szem előtt tartásával. 

Edge kollekció csomagolás - Fotó: Edinas Paper Installations

Image kreditek: 

fotó: Pejkó Gergő

styling: Laczkó Mónika

haj: Koczka / Outsiders Hair

smink: Galambos Eszter

fotó asszinsztens: Szabadi Flóra

smink asszisztens: Ármós Anna

model: Anna / VM Model

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

"A gondos tervezéssel és aprólékos kézimunkával létrehozott ékszerek "átlelkesülnek" és saját egyedi és utánozhatatlan személyiségükkel csalogatják magukhoz majdani viselőjüket."

A karácsonyi ajándékokat repülő rénszarvasok húzta szánon hozó Télapó főleg az amerikai filmeknek köszönhetően kerül be egyre inkább a köztudatba. A szarvasok mind cukik, a leghíresebb pedig vezetőjük, a világító piros orrú Rudolf.

Egyre többen választják a hazai ékszertervezőket, hiszen igazán különleges és egyedi darabokra bukkanhat az ember, ha vágyik valami olyan kiegészítőre, ami nem fog százszor szembejönni az utcán.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy