Designékszer a Konsanszky márkában

Forrás: 
Konsanszky
2016.12.11.
Konsanszky designékszerek - Fotó: Barna Bálint

Katona Barbara különleges, szokatlan és sok meglepetést tartogató kortárs designékszereivel bővült a Konsanszky divatmárka. 

Konsanszky designékszerek - alkalmi fülbevaló - Fotó: Barna Bálint

A kortárs divat egyik meghatározó alakja, Konsanszky Dóra csendes, finom eleganciát és merész szabászati megoldásokat képviselő ruháinak méltó folytatásaiként jelentek meg a különleges és finoman karakteres ékszerek a márkavonalban. A gyűrűk, fülbevalók, medálok és karkötők illeszkedve a Konsanszky ruhák stílusához, a kortárs divatban is az egyedit, a szokatlant kedvelő vásárlóközönséget szólítják meg.

Katona Barbara és Konsanszky Dóra - Fotó: Sárközy Mariann

Konsanszky Dóra kiemelte, hogy az ékszerekkel szeretnék teljessé tenni a márkát, erősíteni a brand identitását. „Hiszen a már jelen lévő táskákkal együtt, amelyek Kovács Helga munkái, a kiegészítőket azok is meg tudják vásárolni, akik alkati vagy anyagi okok miatt esetleg nem találnak maguknak ruhát. Megismerve Barbara ékszereit, biztos voltam benne, hogy tervezői formanyelve jól fog kapcsolódni az általam képviselt márka üzenetéhez.

Konsanszky designékszer kollekció - Fotó: Sárközy Mariann

Először egy kis fülbevalót láttam tőle, ezt a mai napig az egyik fülemben hordom. A másikban pedig a fülgyűrűt, amely azért különleges, mert nem kell hozzá kifúrni a fület, csak rá kell húzni a fülkagylóra. Annyira megszerettem ezt a fülgyűrűt, hogy ebben is alszom, egyedül futás közben kell levenni a fülemről.” Barbara elmondta, hogy ötvösként mindig is vonzódott a kortárs ékszerekhez, Hollandiában is járt tanulmányúton, hogy jobban megismerje a nem hagyományos ékszerdivatot. „A felkérésnél átnéztem Dóra ruháit, nem volt nehéz ráhangolódnom a stílusára. Egy már meglévő márkához tervezni más szemléletmódot kíván, figyelembe kell venni, hogy a ruhakollekciókon van a fő hangsúly, de azért az ékszerekben is kell lenni egy kis érdekességnek, izgalomnak.”- hangsúlyozta Barbara.

Konsanszky designékszerek - fülgyűrűk - Fotó: Barna Bálint

Az innovatív ékszervonalhoz kitartás és új technikák is szükségesek, hiszen ahogy az embereknek különböző méretű a kezük, a fülporcuk sem egyforma, ezért a fülgyűrűnek alkalmazkodni kell a különböző adottságokhoz. A fülgyűrű a Pavo gyűrűvel együtt alkot egységes kollekciót. A két félkörből álló ovális Helio és a rombuszt formáló Tetragon fülbevalók és karkötők pedig szintén külön kollekcióban igazán karakteres megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek.

Barbara szeretne minél hangsúlyosabb, a tervezési szempontból ideális arányokat képviselő, nagyobb méretű ékszereket tervezni, de a vásárlók igénylik a kisebb darabokat is, ezért több féle méretben is elérhetők a gyűrűk, fülbevalók, karkötők. Az ékszerek vizes lézervágással készülnek, hogy sokszorosíthatók legyenek, és a matt, valamint a polírozott felületek mellett speciális felületkezelési technikával létrejött mintás felületű fülgyűrűk, medálok is megtalálhatók a kollekcióban. A fülgyűrűk alapanyaga az ezüst, az acél és a fehérarany, a Helio és a Tetragon fülbevalók és karkötők, valamint az egyedi medálok rose goldból, ezüstből, acélból és aranyozott sárgarézből készülhetnek. Barbara hozzátette, hogy a rose gold és a 24 karátos arany kedveltsége időről időre változik, most inkább utóbbi a népszerűbb.

A fülbevalók elérhetők ródiumozott rézből is, de ezt gyűrűhöz nem, inkább fülbevalóhoz ajánlják. Konsanszky Dóra hozzáfűzte, hogy a divatbemutatókhoz Barbara tervez kifejezetten domináns, alkalmi fülbevalókat és nagyméretű medálokat is, amelyek a ruhákat is hangsúlyozzák. A Konsanszky alternatív márka jellegzetessége, hogy legyen szó a ruha, táska, vagy ékszer kollekciókról, az egyes darabok különleges, szofisztikált formanyelvük és esztétikai szépségük mellett mély tartalmi mondanivalóval is bírnak.

Emellett mindig elrugaszkodnak a földtől, a megszokottól, ahogy az Dóra jövő évi kollekcióiban is megjelenik, hiszen a 2017/18 tavasz-nyári neve "Constructive levitation”, a  2017/18 őszi-téli „Beyond Controversy”kollekció modelljeihez pedig a Mars bolygóról származó printek, eredeti jogtiszta Nasa felvételek szolgáltatják az alapot. A jövő évben ékszereivel, ruháival is új dimenzókat céloz meg a Konsanszky márka.

Az ékszerek már megvásárolhatók a Konsanszky webshopban is.

Konsanszky ruhák és ékszerek harmóniája - Fotó: Barna Bálint
Konsanszky ruhák és ékszerek harmóniája - Fotó: Barna Bálint
Konsanszky ruhák és ékszerek harmóniája - Fotó: Barna Bálint
Konsanszky ruhák és ékszerek harmóniája - Fotó: Barna Bálint

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

"A gondos tervezéssel és aprólékos kézimunkával létrehozott ékszerek "átlelkesülnek" és saját egyedi és utánozhatatlan személyiségükkel csalogatják magukhoz majdani viselőjüket."

A karácsonyi ajándékokat repülő rénszarvasok húzta szánon hozó Télapó főleg az amerikai filmeknek köszönhetően kerül be egyre inkább a köztudatba. A szarvasok mind cukik, a leghíresebb pedig vezetőjük, a világító piros orrú Rudolf.

Egyre többen választják a hazai ékszertervezőket, hiszen igazán különleges és egyedi darabokra bukkanhat az ember, ha vágyik valami olyan kiegészítőre, ami nem fog százszor szembejönni az utcán.

Képes adatbázis ajánló

Estélyi ruha kollekció

Estélyi ruha kollekció

Forrás: 
Daalarna