Designer ékszert magyar tervezőtől

Jujj by Juhos Janka - Fotó: Jujj

Szereted a különleges ékszereket? Akkor válogass magyar ékszertervezők munkái közül! Összegyűjtöttük kedvenceinket. Még épp időben, hogy felírhasd a kívánságlistádra!

A statement ékszerek aranykorát éljük. A statement ékszer, ahogy az angol elnevezés is utal rá, azokat a különleges darabokat jelenti, amelyek hangsúlyosak, ugyanakkor harmonizálnak megjelenésünkkel. A statement ékszer nem feltétlenül hivalkodó, de egyértelműen árulkodik stílusunkról. Egy jól megválasztott nyaklánc, karkötő, gyűrű, vagy fülbevaló megkoronázza megjelenésünket. Ha igazán egyedi darabokra vágysz, válogass kiváló magyar tervezők munkái közül. Megmutatjuk, melyek a mi kedvenceink. 

Jujj

Juhos Janka ékszermárkája, a Jujj (Janka Juhos Jewellery) 2010 óta jellegzetes darabokkal jelentkezik szezonról szezonra. Ékszerei könnyed, modern stílusban készülnek, mindig rendkívül légiesek és nőiesek. Janka egyszerű, mégis karakteres karkötőit szeretjük a legjobban.  

Jujj karkötők by Juhos Janka

Eve

Reményi Éva leginkább ezüsttel és rézzel dolgozik. Ékszerei modernek és minimalisták, mégis rendkívül látványosak. Egyszerű, de extravagáns formák, amelyek öltöztetnek. 

eve ékszer kollekció
eve gyűrű

Yaya

Varga Adrienn saját elmondása alapján szenvedéllyel készíti ékszereit, vagány, öntudatos nőknek. Erőteljes darabok, valóban a szenvedély sugárzik belőlük. Adrienn szeret a különböző anyagokkal kísérletezni: bőr, fa, zsinórok, kövek, gyöngyök és egy kevés fém a legkedvesebb alapanyagai.

Yaya nyaklánc

 

Yaya nyaklánc

Czok Ildi

Czok Ildi fonalékszerei sem maradhatnak ki a statment nyakláncok sorából. Különleges színek és formák keverednek kollekcióiban. A nyakékek a testre formázott sík felületek fonallal történő betekerésével készülnek. Jelenlegi kedvencünk ez a szív alakú, fekete-arany fonallal készült darab. Modern, elegáns és igazán különleges nyakék.

Czos Ildi szív nyaklánc

Rienne Creations

Nagy Adrien márkája, a Rienne Creations  egyedisége abban rejlik, hogy kizárólag minőségi alapanyagokból készíti kiegészítőit, amelyek átmenetet képeznek a nemesfém ékszerek és a bizsuk között. Jellegzetes stílusát azonnal felismerhetjük. 

Rienne Creations - Fotó: Polónyi István
Rienne Creations

 

Karman Jewelry

Kármán Orsi meseszép ékszerei a 20. század első felének art deco stílusát idézik. Az art decoratif névre keresztelt kollekció elegáns és feltűnő darabokból áll, az art deco jellegzetes minta- és színvilágát követi.

Karman Jewelry

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Kiss Sarolta divattervező tipográfus és enteriőrstylist múltjának is köszönhető a kollekciók tudatos, érett, letisztult darabokra épülnek, ahol a hordhatóság és funkcionalitás alapvető szempont. A „kevesebb több” elvére épülő szetteket sajátos precizitás és aprólékos kidolgozottság jellemzi. 

A Luan by Lucia Haute Couture divatházban a tükrök nemcsak a külső formákat, hanem a belső értékeket is megmutatják.

Divatkörkép a Toni&Guy Fashion Week Budapesten bemutatott tavasz-nyári kollekciókról.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy