Hegesztett felületek

Szerző: 
Forrás: 
DELACIER by dorad
2015.04.15.
ASPERITY by Delacier - Fotó: Oláh attila

A DELACIER tavasz-nyári ASPERITY kollekciójának legfőbb inspirációját a képzőművészetben az absztrakt expresszionista Jackson Pollock által használt drip painting festéstechnika adta, ami hegesztett felületek formájában jelenik meg az ékszereken.

ASPERITY by Delacier - Fotó: Oláh attila

Domokos Dóra tervező most is nagy hangsúlyt fektetett az extrémebb látványdarabokra, melyek igazán különlegessé teszik viselőjüket, újdonságként pedig a bőr és az acél kombinációjából született táskák is helyet kaptak a palettán.  

ASPERITY by Delacier, a tervezés folyamata - Fotó: Oláh attila

Az ASPERITY kollekció tervezése során Domokos Dóra tervező Jackson Pollock akciófestészetéből merített ihletet. Pollock szemlélete szerint kézmozdulatait spontán hangulatok és indulatok diktálják. Az így létrejött műalkotások intenzív érzelmeket tükröznek, mivel kiütközik rajtuk a művész egész lélektani rezgése.
Az új kollekció megalkotása során Domokos Dóra hegesztéssel kísérletezett, amit a fent említett festészeti technikához hasonlóan keltett életre az ékszereken és a kiegészítőkön. A tervező mindig is vonzódott a rozsdás és kopott felületekhez. Ebben a kollekcióban a „gesztus-hegesztett” textúrák szembekerülnek a letisztult, szálcsiszolt acéllal, ami különleges kontrasztot teremt. Az ékszereken megjelenő pántok a nyers ipari technológia segítségével jönnek létre, így az egymásra „csurgatott” anyagrétegek textúrái minden egyes darabon véletlenszerűen alakulnak ki. Távolról ugyan kissé ridegnek tűnhet ez a metódus, de alaposan szemügyre véve millió izgalmas részlet rejlik benne.

ASPERITY by Delacier - Fotó: Oláh attila

Az új szezonban a nyakláncok, a nyakpántok, a fülbevalók és a karkötők mellett megjelennek az övek, a gyűrűk és a kézzel varrott táskák is. A klasszikus értelemben vett ékszereken kívül ismét nagy hangsúlyt kapnak a látványdarabok, mivel ezek képviselik legjobban a márka filozófiáját, ami a kísérletezésben, újításban és meghökkentésben csúcsosodik ki.

ASPERITY by Delacier - Fotó: Oláh attila

Az új kollekció nem csak a hazai közönség számára kerül bemutatásra. Az ASPERITY részt vesz a nyáron megrendezésre kerülő maastrichti Fashionclash designvásáron, ahol a holland közönség is megismerkedhet a DELACIER nyers és kifinomult darabjaival.

ASPERITY by Delacier - Fotó: Oláh attila

Fotó kreditek

Fotó: Oláh Attila

Tárgyfotó: Bohus Márton

Stylist: Kiss Márk

Haj: Hevesi Krisztián

Smink: Tóth Rozita

Modell: Vivi at Avantage 

 

Világjáró névre hallgat Skodák Móni hazai tervező márkájának, a Moniminek a legújabb, 2017-es őszi-téli kollekciója, mely utazásaink emlékeit, Földünk különböző vidékeit, és az ott élő népek kultúráját idézi fel. Induljunk hát egy izgalmas utazásra a Monimivel…

Pimaszul merész, végtelenül elegáns, kortalanul minden korosztálynak szól Náray Tamás új, 2016-17-es f/w kollekciója.

A Kingsman: A titkos szolgálat című új angol kémfilmben újjászületik a modern angol gentleman, az ehhez szükséges kelléktárat pedig rögtön meg is rendelhetjük a Mr Porter oldaláról.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Képes adatbázis ajánló

DORAWYN - 2013/14 winter collection 'URBAN MAYA'

DORAWYN - 2013/14 winter collection 'URBAN MAYA'
haj: Foki Zsófi
smink: Kánnai Piroska
modell: Navarette Noémi

Forrás: 
DORAWYN