Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció

Forrás: 
2016.05.05.
Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: Bálint Barna

Koós Lili – LIKO - ékszertervező Rost Andreának készített, 18 karátos sárgaaranyból és drágakövekből alkotott kollekciója kihangsúlyozza a nőiességet, kiemeli a klasszikus női szépséget.

„Néhány évvel ezelőtt, amikor a Louvre-ban jártam, megláttam egy reneszánsz Madonnát, aki szokatlan módon egy gyűrűt viselt az egyik ujján. A látvány tökéletessége és egyszerűsége arra ösztönzött, hogy legyen egy saját ékszerkollekcióm, amely egyszerre sugározza az erőt és a nőiességet.”

(Andrea Rost)
www.rostcollection.com

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: Bálint Barna

„Rost Andreával még szinte gyerekként találkoztam először, mivel édesanyám – aki szintén ékszerész – készítette Andrea ékszereit az esküvőjére, tíz évvel ezelőtt” – meséli Lili az első találkozásukról. „Pár évvel később, mikor Ausztráliában végeztem, mint design ékszertervező, a diplomamunkám témájának az operák világát választottam. Így felvettem Andreával újra a kapcsolatot.  Megkértem, mesélje el, hogy operaénekesnőként hogyan éli meg Verdi operáinak karaktereit, például Desdemonát vagy Gildát. Kíváncsi voltam, hogy milyen tulajdonságokat, milyen színvilágot társít egy-egy általa eljátszott szerephez.”

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO, Bálint Barna

Az együttműködésünk és a kutatómunkám eredménye egy vastag könyv lett, majd mikor hazatértem Magyarországra, kiviteleztem pár ékszert. Először Rost Andrea jubileumi koncertjén, 2014-ben mutattuk be a Verdi opera kollekció ékszereit. Egy évvel később pedig, 2015 elején megkeresett, hogy szeretne önmagának is egy ékszerkollekciót, ami a saját nevét viseli, így született meg a „Rost collection”.

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO, Bálint Barna

Andrea egy festményen pillantotta meg az alapmotívumot, amely egy kör,rajta négy, kis kupolába végződő bogyóval. Ennek alapján terveztem meg a brosstűt, a kollekció megszületése közös munkaeredménye volt, egyeztettük, hogy mit szeretne, min változtassunk. Mindig kihívást jelent, hogy akkor is érződjön a munkáimban saját ízlésvilágom, ha megbízásra tervezek.

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO, Bálint Barna

A Rost collection bizánci stílusú ékszerekből áll, nem az a modern stílus, ami az én márkámtól, a LIKO-tól megszokott. A gyönyörű, luxus ékszerek Andrea karakterét tükrözik, amihez hozzáadódott a saját alkotói munkám, a tervezés és kivitelezés magas minősége. A kollekció darabjai 18 karátos sárga aranyból készültek, gyémánt és lemonquartz drágakövekkel.

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO, Bálint Barna

Az ékszerek kombinálhatóak egymással, az volt a cél, hogy többféleképpen lehessen hordani őket, így a medál használható brosstűként is, a fülbevaló felső része nappali viselet, a hosszú lógók ráakasztásával pedig egy elegánsabb esti alkalomra is felvehető. Sőt a lógók még akár a medálra is rátehetők. A Rost kollekcióval egy klasszikus női vonal született, melyben az ékszerek kiemelik a bőr szépségét és előtérbe helyezi viselőjük nőiességét.

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO

LIKO

Cím: Pozsonyi Út 33/b , Budapest Hungary

webshop: www.whiteandblack.hu

infoatlilikoos.com

Bár mindenki imádja az óriáspandákat, mostanra világszerte már csak kevesebb, mint 2000 példányuk él. A TOMS örömmel támogatja a WildAid óriáspandák megóvásának szentelt programjait, melyek többek között Kína Szecsuán tartományában folynak, hogy a pandáknak még sok generációja élhessen velünk a Földön. 

Szandi és Zsófi már a tanulástól kezdve közös utakon haladt, így mindenben számíthatnak egymásra. Mind az inspirációk gyűjtését, mind a tervezést, mind a modellezést együtt csinálják…

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Képes adatbázis ajánló

Porsche Design divat
Forrás: 
Porsche Design