Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció

Forrás: 
2016.05.05.
Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: Bálint Barna

Koós Lili – LIKO - ékszertervező Rost Andreának készített, 18 karátos sárgaaranyból és drágakövekből alkotott kollekciója kihangsúlyozza a nőiességet, kiemeli a klasszikus női szépséget.

„Néhány évvel ezelőtt, amikor a Louvre-ban jártam, megláttam egy reneszánsz Madonnát, aki szokatlan módon egy gyűrűt viselt az egyik ujján. A látvány tökéletessége és egyszerűsége arra ösztönzött, hogy legyen egy saját ékszerkollekcióm, amely egyszerre sugározza az erőt és a nőiességet.”

(Andrea Rost)
www.rostcollection.com

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: Bálint Barna

„Rost Andreával még szinte gyerekként találkoztam először, mivel édesanyám – aki szintén ékszerész – készítette Andrea ékszereit az esküvőjére, tíz évvel ezelőtt” – meséli Lili az első találkozásukról. „Pár évvel később, mikor Ausztráliában végeztem, mint design ékszertervező, a diplomamunkám témájának az operák világát választottam. Így felvettem Andreával újra a kapcsolatot.  Megkértem, mesélje el, hogy operaénekesnőként hogyan éli meg Verdi operáinak karaktereit, például Desdemonát vagy Gildát. Kíváncsi voltam, hogy milyen tulajdonságokat, milyen színvilágot társít egy-egy általa eljátszott szerephez.”

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO, Bálint Barna

Az együttműködésünk és a kutatómunkám eredménye egy vastag könyv lett, majd mikor hazatértem Magyarországra, kiviteleztem pár ékszert. Először Rost Andrea jubileumi koncertjén, 2014-ben mutattuk be a Verdi opera kollekció ékszereit. Egy évvel később pedig, 2015 elején megkeresett, hogy szeretne önmagának is egy ékszerkollekciót, ami a saját nevét viseli, így született meg a „Rost collection”.

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO, Bálint Barna

Andrea egy festményen pillantotta meg az alapmotívumot, amely egy kör,rajta négy, kis kupolába végződő bogyóval. Ennek alapján terveztem meg a brosstűt, a kollekció megszületése közös munkaeredménye volt, egyeztettük, hogy mit szeretne, min változtassunk. Mindig kihívást jelent, hogy akkor is érződjön a munkáimban saját ízlésvilágom, ha megbízásra tervezek.

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO, Bálint Barna

A Rost collection bizánci stílusú ékszerekből áll, nem az a modern stílus, ami az én márkámtól, a LIKO-tól megszokott. A gyönyörű, luxus ékszerek Andrea karakterét tükrözik, amihez hozzáadódott a saját alkotói munkám, a tervezés és kivitelezés magas minősége. A kollekció darabjai 18 karátos sárga aranyból készültek, gyémánt és lemonquartz drágakövekkel.

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO, Bálint Barna

Az ékszerek kombinálhatóak egymással, az volt a cél, hogy többféleképpen lehessen hordani őket, így a medál használható brosstűként is, a fülbevaló felső része nappali viselet, a hosszú lógók ráakasztásával pedig egy elegánsabb esti alkalomra is felvehető. Sőt a lógók még akár a medálra is rátehetők. A Rost kollekcióval egy klasszikus női vonal született, melyben az ékszerek kiemelik a bőr szépségét és előtérbe helyezi viselőjük nőiességét.

Koós Lili - Rost Andrea ékszerkollekció - Fotó: LIKO

LIKO

Cím: Pozsonyi Út 33/b , Budapest Hungary

webshop: www.whiteandblack.hu

infoatlilikoos.com

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

"A gondos tervezéssel és aprólékos kézimunkával létrehozott ékszerek "átlelkesülnek" és saját egyedi és utánozhatatlan személyiségükkel csalogatják magukhoz majdani viselőjüket."

A karácsonyi ajándékokat repülő rénszarvasok húzta szánon hozó Télapó főleg az amerikai filmeknek köszönhetően kerül be egyre inkább a köztudatba. A szarvasok mind cukik, a leghíresebb pedig vezetőjük, a világító piros orrú Rudolf.

Egyre többen választják a hazai ékszertervezőket, hiszen igazán különleges és egyedi darabokra bukkanhat az ember, ha vágyik valami olyan kiegészítőre, ami nem fog százszor szembejönni az utcán.

Képes adatbázis ajánló

Porsche Design P’1140 blézer

Porsche Design P’1140 blézer

Forrás: 
Porsche Design