Viseld magadon a kedvenc virágaidat egy forradalmi magyar szabadalom segítségével!

Szerző: 
Forrás: 
Viaplant-ékszerek
2018.01.05.
Viaplant-ékszer a Cifra Designtól - Fotó: Bezzeg Gyula

A Cifra Design tervezőjének bátyjaSzakács Barnabás -Lépték-Terv Tájépítész Iroda- találmányát felhasználva egy egészen különleges ékszerkollekcióval rukkolt elő decemberben. Bemutatkozik a VIAPLANT, ahol a természet a maga közvetlen natúrságában találkozik a designkiegészítők világával.

A Cifra Design név ismerősen csenghet bárkinek, aki érdeklődik a hazai kézműves ékszerkészítők sokszínű világa iránt. Bányász Melinda márkája a WAMP vásárok megbízható, oszlopos tagja, ötvösékszerei mellett színpompás, de sohasem túl hivalkodó üveglencsével díszített ékszerei is sokak kedvencévé váltak. Ennek oka nem titok: a Cifra-darabok könnyen beilleszthetőek a legtöbbünk hétköznapi, rohangálós-tanulós-dolgozós szettjébe, könnyed és vidám hangulatukkal bármilyen egyszerű, kényelmes összeállítást feldobnak és megtöltenek egy cseppnyi dinamizmussal anélkül, hogy nagyon túl kellene gondolnunk a viselt darabok összeválogatását. A Cifra Design ékszerei megejtő könnyedséggel idomulnak a városi hétköznapokhoz és széles korosztály számára jelenthetnek alapdarabokat a kerek forma univerzális eleganciája okán.

Viaplant-ékszer a Cifra Designtól - Fotó: Bezzeg Gyula

A tervező Bányász Melinda azonban gondolt egy nagyot és egy meglepő különlegességet vezetett be a termék-portfóliójába. A Viaplant nevű anyagot Melinda testvére maga fejlesztette és szabadalmaztatta elsősorban belsőépítészeti burkolóanyagként és bútor-alapanyagként, ám a remek tulajdonságokat és széleskörű felhasználási lehetőségeket mi sem mutatja jobban, mint az, hogy már készült Viaplantból lámpa, sőt szemüvegkeret is – a lista pedig folyamatosan bővül, egy egész sor különleges designtárgy elkészítése tervbe van már véve.

Viaplant-ékszer a Cifra Designtól - Fotó: Bezzeg Gyula

Melinda saját területén, a kézműves ékszerkészítés világában próbálta ki ezt a különleges anyagot, melyben az élő természet közvetlenül, a maga legtisztább, natúr voltában mutatkozhat meg designkiegészítők formájában.

Viaplant-ékszer a Cifra Designtól - Fotó: Bezzeg Gyula

A koncepció lényege, hogy a Viaplant anyagban a növényi részekből – a levelekből, a faháncsból, a lekaszált fűből és virágokból – a vizet kivonják, majd az oxigéntől elzárják, az így kapott textúra pedig hosszú ideig megőrzi csodálatosan élénk és élő színét. Az új technológia segítségével létrejött alapanyagot Melinda már hagyományos, jól ismert ékszerkészítő technikákkal dolgozza fel: méretre vágja, divatos geometrikus formákat alkot belőle, majd lánchoz illeszti vagy éppen fülbevalóalapra helyezi.

Viaplant-ékszer a Cifra Designtól - Fotó: Bezzeg Gyula

A Viaplant-ékszerek garantáltan magukhoz vonzzák a tekinteteket – miközben nem tudunk elképzelni semmit, ami ennél természetesebb lehetne. Aki rajong a nem hivalkodó, mégis különleges és hangsúlyos darabokért vagy szerelmese a természet szépségeinek, az mindenképpen keresse fel a Cifra Design házatáját, mert ezeket az ékszereket élőben is látni kell!

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

A DORKO egy régi magyar márka, ami sokáig háttérbe szorult a nyugati márkák megjelenése miatt, de most újra hódítani kezd, és megnyitotta első önálló üzletét.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy