Divat, egyén, társadalom. Egy hiánypótló kötet bemutatója

Divat, egyén, társadalom. Egy hiánypótló könyv megjelenése

Hiánypótló divattörténei munka jelent meg a magyar könyvpiacon. A kötet bemutatóján a szerkesztők a tudományterület kihívásairól, valamint a könyv megvalósulásáról beszélgetnek majd.

A divattörténet tudományos igényű kutatása, tanítása és művelése Magyarországon egy maroknyi kutató munkásságának köszönhetően fellendülőben van. 2015 novemberében került megrendezésre az első tudományos igényű divattörténeti konferencia Budapesten, az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A konferenciát igen nagy érdeklődés övezte és rendkívül pozitív volt a visszhangja. A konferencia szervezőinek fáradságos munkája nyomán, F. Dózsa Katalin, Szatmári Judit és Vér Eszter Virág szerkesztésében megjelent a konferencián elhangzott előadásokat tanulmányként egybefogó kötet.

Az egyértelműen hiánypótló kötet tartalmáról, megjelenésének munkálatairól, valamint a divattörténeti kutatások kihívásairól a szerkesztők a kötet bemutatóján beszélgetnek. A könyvbemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

könyvbemutató meghívó

 

Bár mindenki imádja az óriáspandákat, mostanra világszerte már csak kevesebb, mint 2000 példányuk él. A TOMS örömmel támogatja a WildAid óriáspandák megóvásának szentelt programjait, melyek többek között Kína Szecsuán tartományában folynak, hogy a pandáknak még sok generációja élhessen velünk a Földön. 

Szandi és Zsófi már a tanulástól kezdve közös utakon haladt, így mindenben számíthatnak egymásra. Mind az inspirációk gyűjtését, mind a tervezést, mind a modellezést együtt csinálják…

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Képes adatbázis ajánló

Porsche Design napszemüveg, 1995

Porsche Design napszemüveg, 1995

Forrás: 
Porsche Design