Divat, egyén, társadalom. Egy hiánypótló kötet bemutatója

Divat, egyén, társadalom. Egy hiánypótló könyv megjelenése

Hiánypótló divattörténei munka jelent meg a magyar könyvpiacon. A kötet bemutatóján a szerkesztők a tudományterület kihívásairól, valamint a könyv megvalósulásáról beszélgetnek majd.

A divattörténet tudományos igényű kutatása, tanítása és művelése Magyarországon egy maroknyi kutató munkásságának köszönhetően fellendülőben van. 2015 novemberében került megrendezésre az első tudományos igényű divattörténeti konferencia Budapesten, az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A konferenciát igen nagy érdeklődés övezte és rendkívül pozitív volt a visszhangja. A konferencia szervezőinek fáradságos munkája nyomán, F. Dózsa Katalin, Szatmári Judit és Vér Eszter Virág szerkesztésében megjelent a konferencián elhangzott előadásokat tanulmányként egybefogó kötet.

Az egyértelműen hiánypótló kötet tartalmáról, megjelenésének munkálatairól, valamint a divattörténeti kutatások kihívásairól a szerkesztők a kötet bemutatóján beszélgetnek. A könyvbemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

könyvbemutató meghívó

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

"A gondos tervezéssel és aprólékos kézimunkával létrehozott ékszerek "átlelkesülnek" és saját egyedi és utánozhatatlan személyiségükkel csalogatják magukhoz majdani viselőjüket."

A karácsonyi ajándékokat repülő rénszarvasok húzta szánon hozó Télapó főleg az amerikai filmeknek köszönhetően kerül be egyre inkább a köztudatba. A szarvasok mind cukik, a leghíresebb pedig vezetőjük, a világító piros orrú Rudolf.

Egyre többen választják a hazai ékszertervezőket, hiszen igazán különleges és egyedi darabokra bukkanhat az ember, ha vágyik valami olyan kiegészítőre, ami nem fog százszor szembejönni az utcán.

Képes adatbázis ajánló

Cipő - Enikő Tóth-Kern

Cipő - Enikő Tóth-Kern