Fashion Revolution hét, csatlakozz te is!

Fashion Revolution

Tavaly világszerte több mint 70.000 ember csatlakozott a Fashion Revolution kezdeményezéséhez és tette fel a kérdést, hogy ki készítette a ruháinkat. Idén ennél is több résztvevőre számítanak. Ha te is hiszel egy etikus divatiparban, csatlakozz a kampányhoz április 24-30 között!

2013 április 24-én több mint ezer ember vesztette életét a bangladesi Rana Plaza ruhagyár összeomlásakor. Ekkor született meg a Fashion Revolution gondolata. 2017 márciusában elindult a Fashion Revolution magyarországi képviselete is. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét a téma fontosságára, valamint arra buzdítsák őket, hogy legyenek tudatosabbak vásárláskor. A szervezet arra kéri a csatlakozókat, hogy tegyék fel a kérdést szeretett márkáiknak: ki készíti a ruháikat. A kampányhoz csatlakozók az éppen viselt ruhájuk címkéjéről posztolnak egy fotót a #whomademyclothes hashtaggel. Ha téged is érdekel a téma, akkor egyrészt itt tudsz bővebben olvasni róla, másérszt pedig április 24-30 között posztolj te is egy fotót magadról és a ruhád címkéjéről a #whomademyclothes hashtaggel. A Fashion Revolution a HaKösz szervezettel közösen egy remek előadássorozatra is invitálja az érdeklődőket a kampányhéten. Április 27-én, a kora esti órákban szó esik majd a kampányról, a társadalmi felelősségvállalásról, a környezeti hatásokról, valamint arról, hogy hogyan válhatunk tudatosabb vásárlóvá. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb infó itt: https://www.facebook.com/events/236265460184140/

Fashion Revolution #whomademyclothes

A fogyasztók által feltett kérdés igen fontos. rengeteg figyelmet fordítünk arra, hogy utánajárjunk, pontosan mire is adjuk ki a pénzünket. Miért éppen a ruháink kapcsán nem érdekel bennünket? A ruhaipar bonyolult és átláthatatlan rendszer, rengeteg visszássággal, nem fenntartható és etikátlan megoldásokkal. Bizonyítanunk kell a márkáknak, hogy igenis érdekel minket, hogy amit viselünk, honnan származik, hogyan készült és ki készítette el.

2016-ban több mint ezer márka és gyártó reagált a feltett kérdésre és engedett bepillaantást a ruháink gyártásának folyamataiba. A kérdésre válaszoló márkák között magyarok is szerepeltek, alább például a 100%-ban Magyarországon készített ruháiról (is) ismert Tomcsányi két fantasztikus varrónője látható. 

A TOMCSANYI márka 100%-ban itthon gyártat

A magyarországi márkák és gyártók képviselőit arra kérik a kampány szervezői, hogy amennyiben egyetértenek a Fashion Revolution célkitűzéseivel, vegyék fel a kapcsolatot a hazai képvsilettel és csatlakozzanak a kezdeményezéshez és április 24-30 között válaszoljanak a divatfogyasztók kérdésére egy fotó publikálásával, amely megmutatja nekünk, ki is készíti a ruhákat. 

Bővebb infót a Fashion Revolution Hungary Facebook oldalán találtok: https://www.facebook.com/fashionrevolutionhungary/

Egyre többen választják a hazai ékszertervezőket, hiszen igazán különleges és egyedi darabokra bukkanhat az ember, ha vágyik valami olyan kiegészítőre, ami nem fog százszor szembejönni az utcán.

"A gondos tervezéssel és aprólékos kézimunkával létrehozott ékszerek "átlelkesülnek" és saját egyedi és utánozhatatlan személyiségükkel csalogatják magukhoz majdani viselőjüket."

 

Megérkezett az egyik legkedvesebb hazai cipődesignerünk, Polgár Diána legújabb őszi kollekciója a már régi ismerősként visszaköszönő stílusjegyekkel, amelyek első pillantásra rabul ejtettek bennünket!

 

Molnár Nini ismert modellből lett kiegészítő tervező, akinek egyedi szőrmetáskáiért már London is odavan! Rövid interjúnkban Ninivel divatról, inspirációkról, anyagokról és viseletről beszélgettünk… 

Képes adatbázis ajánló

 Dora Abodi Tavasz-Nyár 2014

Dora Abodi Tavasz-Nyár 2014