Fashion Revolution hét, csatlakozz te is!

Fashion Revolution

Tavaly világszerte több mint 70.000 ember csatlakozott a Fashion Revolution kezdeményezéséhez és tette fel a kérdést, hogy ki készítette a ruháinkat. Idén ennél is több résztvevőre számítanak. Ha te is hiszel egy etikus divatiparban, csatlakozz a kampányhoz április 24-30 között!

2013 április 24-én több mint ezer ember vesztette életét a bangladesi Rana Plaza ruhagyár összeomlásakor. Ekkor született meg a Fashion Revolution gondolata. 2017 márciusában elindult a Fashion Revolution magyarországi képviselete is. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét a téma fontosságára, valamint arra buzdítsák őket, hogy legyenek tudatosabbak vásárláskor. A szervezet arra kéri a csatlakozókat, hogy tegyék fel a kérdést szeretett márkáiknak: ki készíti a ruháikat. A kampányhoz csatlakozók az éppen viselt ruhájuk címkéjéről posztolnak egy fotót a #whomademyclothes hashtaggel. Ha téged is érdekel a téma, akkor egyrészt itt tudsz bővebben olvasni róla, másérszt pedig április 24-30 között posztolj te is egy fotót magadról és a ruhád címkéjéről a #whomademyclothes hashtaggel. A Fashion Revolution a HaKösz szervezettel közösen egy remek előadássorozatra is invitálja az érdeklődőket a kampányhéten. Április 27-én, a kora esti órákban szó esik majd a kampányról, a társadalmi felelősségvállalásról, a környezeti hatásokról, valamint arról, hogy hogyan válhatunk tudatosabb vásárlóvá. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb infó itt: https://www.facebook.com/events/236265460184140/

Fashion Revolution #whomademyclothes

A fogyasztók által feltett kérdés igen fontos. rengeteg figyelmet fordítünk arra, hogy utánajárjunk, pontosan mire is adjuk ki a pénzünket. Miért éppen a ruháink kapcsán nem érdekel bennünket? A ruhaipar bonyolult és átláthatatlan rendszer, rengeteg visszássággal, nem fenntartható és etikátlan megoldásokkal. Bizonyítanunk kell a márkáknak, hogy igenis érdekel minket, hogy amit viselünk, honnan származik, hogyan készült és ki készítette el.

2016-ban több mint ezer márka és gyártó reagált a feltett kérdésre és engedett bepillaantást a ruháink gyártásának folyamataiba. A kérdésre válaszoló márkák között magyarok is szerepeltek, alább például a 100%-ban Magyarországon készített ruháiról (is) ismert Tomcsányi két fantasztikus varrónője látható. 

A TOMCSANYI márka 100%-ban itthon gyártat

A magyarországi márkák és gyártók képviselőit arra kérik a kampány szervezői, hogy amennyiben egyetértenek a Fashion Revolution célkitűzéseivel, vegyék fel a kapcsolatot a hazai képvsilettel és csatlakozzanak a kezdeményezéshez és április 24-30 között válaszoljanak a divatfogyasztók kérdésére egy fotó publikálásával, amely megmutatja nekünk, ki is készíti a ruhákat. 

Bővebb infót a Fashion Revolution Hungary Facebook oldalán találtok: https://www.facebook.com/fashionrevolutionhungary/

Lassan itt a fürdőruhaszezon, de pánikra semmi ok! A rengeteg mesés darab között mindenki megtalálja magának a tökéletes fürdőruhá(ka)t. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

Évezredes múltra tekint vissza, és időről időre újra felbukkan a divattrendek között a gladiátorszandál. A Vogue magazin rövid videóban foglalta össze a szandáltípus múltját, mi pedig összeszedtük a kedvenc darabjainkat az idei nyárra.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Képes adatbázis ajánló

Porsche Design női kabát
Forrás: 
Porsche Design