Pantone trendelőrejelzés - 2018 színei!

Szerző: 
Forrás: 
Pantone
2018.03.13.
Pantone

A Pantone idén is közzétette az év legtrendibb és legforróbb árnyalatait. Tudj meg mindent a 2018 divatszíneiről!

Pantone trendelőrejelzés 2018: a New York Fashion Week színei

 

Az amerikai illetőségű, ám mára globális hatásúvá vált cég minden évben két alkalommal zárt ajtók mögött vitatja meg a meghatározó színszabványokat, amelyeket a kiválasztás után közzétesznek, hogy dizájnerek, tervezők, építészek, grafikusok, egyszóval a kreatív szcéna apraja-nagyja inspirációt meríthessen belőle. A Pantone választásaiban a színek mindig valamilyen önmagukon túlmutató jelentéssel is bírnak és a különféle kombinációikból előre megjósolható, milyen árnyalatokban fogjuk látni a világot a következő évben.

 

Családi ház két főre - enteriőrtervezők Béky Judit, Csongrádi János, Juhász Aliz - Fotó: Visontai Márton
Pantone trendelőrejelzés 2018: a New York Fashion Week színei

 

A mindennapi környezetünkben fokról fokra elterjedő színek az innovatív formákhoz hasonlóan a divatvilág kifutóiról és a kreatív szakma expóiról szivárognak le a hétköznapokba. A New York Fashion Weekre megalkotott trendriport az első, amely megmutatja, mire számíthatunk színek tekintetében 2018-ban!

 

Leatrice Eiseman

 

A jövő évi tavaszi kollekciók bemutatásának apropóján idén először a Pantone négy klasszikus árnyalatot is visszahoz és arra biztat, hogy bízzunk az ösztöneinkben és hagyatkozzunk a kísérletezőkedvünkre. A Pantone Color Institute vezetője, Leatrice Eiseman nyilatkozatában arról beszélt, milyen örvendetes, hogy a fogyasztók egyre nagyobb élvezettel vetik bele magukat a színek kavalkádjába, miközben a dizájnerek is felismerték, hogy mind több színt kell bemutatniuk az egyes kollekcióikban a fogyasztók választási lehetőségeinek kiszélesítése érdekében.

 

Pantone trendelőrejelzés 2018: a visszatérő klasszikusok

 

Tizenkét lenyűgöző új árnyalatot mutattak be négy korábbi klasszikus kíséretében New Yorkban – utóbbiak nem titkolt célja, hogy trendeken átívelő alapot nyújtsanak a gardróbunk és a bennünket körülvevő tárgyi környezet kialakításához.

 

Giranelli - Warm Sand (15-1214)

 

A Navy Blue (19-4034), a Harbor Mist (14-4202), a Warm Sand (15-1214) és a Coconout Milk (11-0608) remekül kombinálható, visszafogott, kellemesen fakó árnyalatok, amelyek szinte kiáltanak további színekkel való társításért, amellyel új oldalukat mutathatják meg.

 

Giranelli - Meadowlarkot

 

Ehhez ajánlja a Pantone vadonatúj árnyalatait, mindenekelőtt a jövő év húzóneveit, a Meadowlarkot (13-0646) a maga merész és látványos, de egy pillanatig sem kellemetlenül harsány sárgájával, valamint a Cherry Tomato (17-1563) nyáridézőn vidám narancsos-vörösét. A Pantone trendelőrejelzése értelmében ugyanakkor a babakék Little Boy Blue sem a kisfiúké többé, ahogyan a tagadhatatlanul romantikus felhangokkal bíró rózsás-lilás Pink Lavendert is újra kell gondolnunk a jövő évben.

 

Pantone trendelőrejelzés 2018: a London Fashion Week színei

 

A Londonban bemutatott paletta a New York-ihoz rendkívül hasonló, az apró változások azonban különösen nagy hangsúllyal bírnak. Ez a tovább bővített szín-repertoár szándék szerint az impulzív és improvizatív színhasználatot ösztönzi, ahogyan a hangyányit konzervatívabb amerikai kontinensen látott Fashion Week után a Londonban bemutatkozó tervezők is merészebben nyúltak a színekhez a kollekcióikban.

 

Me&myMummy - Fotó: Fénylabor - Ash Rose-t (17-1514)

 

A Cherry Tomato természetesen itt is vezeti a sort, mellette viszont megtaláljuk a kellemesen élénk, energiával teli, ugyanakkor elegáns Palace Blue-t (18-4043), a „szofisztikált, mégis anyagszerűként” leírt Ash Rose-t (17-1514), valamint a bolygó leghosszabb és legméltóságteljesebb folyója által ihletett Nile Greent (14-0121), amely garantáltan a tavaszi hónapok abszolút sztárja lesz, amint előbújnak a napsugarak a tél végén.

 

Nati Midsummer kollekcio - foto: Sághy Tímea - Palace Blue-t (18-4043)

 

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Évezredes múltra tekint vissza, és időről időre újra felbukkan a divattrendek között a gladiátorszandál. A Vogue magazin rövid videóban foglalta össze a szandáltípus múltját, mi pedig összeszedtük a kedvenc darabjainkat az idei nyárra.

Lassan itt a fürdőruhaszezon, de pánikra semmi ok! A rengeteg mesés darab között mindenki megtalálja magának a tökéletes fürdőruhá(ka)t. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy