Pörögj bele a nyárba a WAMP tervezőivel!

Szerző: 
2016.07.23.
WAMP!

Ha már unod a Balaton partot és a fesztivál line-upokat, akkor gyere ki július utolsó vasárnapján is Budapest szívébe, hogy az Erzsébet téri sétány hűs napernyői alatt a legjobb hazai-és nemzetközi tervezőkkel pörgessétek fel a nyarat!

A zokni és a szandál még mindig menő! A zokniforradalom már itthon is elindult, a Nebouxii Socks idén már harmadik kollekcióját dobta piacra, melyet most vasárnap már a WAMP-on is beszerezhettek! A zoknik mintái ezúttal mindenki által jól ismert nyári témákat dolgoznak fel: balatoni kánikula, pasztellszínű olvadó fagyi, burjánzó dzsungel, és a füllesztő városi panelek idillje, melyek a lábravalókon izgalmas mintákként jelennek meg.

Nebouxii Socks

A DeLuxe Dollzz Kovács Eszter cirkuszszínházi előadóművész és Négyessy Nedda festő-iparművész rendhagyó kollaborációja, akik design stúdió helyett design cirkuszt üzemeltetnek, a porondon egy sereg bájos szörnnyel, hajmeresztő primadonnával, bikinis küklopsszal és egyéb hibbant, de szerethető lénnyel. A két művész közösen készített festményeiből szélesedett ki a jelenlegi termékpaletta, melyet az újrahasznosított papírból készült dizájntermékek mellett telefontokok, medálok és italos flaskák alkotnak.

Deluxedollz

A Timarcs márka a városi sportos viselet irányába mutat némi futurisztikával fűszerezve. Azokhoz szól, akik szeretik a kényelmet, ugyanakkor nem szeretnék ezt feláldozni a stílusos megjelenésért. A tervező egy olyan világot álmodott meg, ahol ruháink letisztultsága hatással van szellemünkre és lelkünkre egyaránt. A káoszból kiemel és megtart, tudatos és innovatív. A kollekció különlegessége, hogy egyfajta apokaliptikus hangulatvilág is megjelenik a ruhákban. A tervező sokszor dolgozik újrahasznosított anyagokkal is, ezek legtöbbször rátétként, apró elemekként köszönnek vissza a ruhákon.

Timarcs

A Theia Design Feszitvál! kollekciója a legegyszerűbb nyári szetteket is feldobja vibráló színeivel, feltűnő és egyben letisztult formáival. A könnyű fa alapnak köszönhetően a legnagyobb kánikulában is kellemes viselet. A 2012-ben útjára indított Geometric kollekció a nyári szezonra új formákkal bővült: a fülbevalók és nyakláncok mellett most már megtalálhatjátok a gyűrűket és hajcsatokat is. A Theia design ékszerek a natúr alapanyag mellett, mint a fa, kizárólag nikkelmentes, antiallergén alkatrészek felhasználásával készülnek. Kurdi Szilvi Geometric kollekcióját 2012-ben Berlinben alkotta meg, melynek darabjai modernek és egyszerűek, a geometrikus formák és a színek játéka határozza meg.

Theia Design

Rafael Biro Keleti merész nyári kollekciójában a könnyű pamut anyagból készült pólókra, ingekre és nadrágokra vidám színek, izgalmas motívumok és hatalmas virágok kerültek.

Rafael Biro Keleti

A Sharolta márka a nemzetközi fenntartható divat mozgalom részeként értelmezi magát. A márkát Tripolszky Sarolta alapította 2015-ben. Darabjai az újrahasznosítást ötvözik a jelenleg uralkodó minimalista és street style trendekkel. Az újrahasznosított ruhákra sokszor jellemző esetlegességen túllépve olyan ruhákat tervez, melyek bárki ruhatárának alapdarabjai lehetnek.

Sharolta

 

A hónap tervezője 2016. júliusban a Botanika

Botanika

 

Hajgató Sára bár bölcsésznek tanult, pályája igen hamar más irányt vett, s egy kétéves divattervező-képzést követően teljes lendülettel vetetette bele magát a budapesti divatéletbe. Dolgozott divatszerkesztőként, stylistként, egy barátnőjével közösen megalapította a Budapest Fashion divatblogot. Ám rövid idő után úgy érezte, hogy számára a divat nem csupán ruhatervezést, szezononként megújuló kollekciókat jelent, hanem egyfajta felelősséget is: felelős fogyasztást, környezettudatos gondolkodást. Jól tudja, hogy a divatipar igencsak környezetterhelő metódusokkal dolgozik, ezért olyan alternatívákat keres, amelyek hosszú távon is fenntarthatók. Termékeihez kizárólag természetes alapanyagokat és festékeket használ. Az általa tervezett darabok nem igazodnak szorosan az aktuális trendekhez, nem korlátozók, így sokkal könnyebben beilleszthetők egy meglévő ruhatárba, vagy a lakástextilek esetén egy már kialakított enteriőrbe.

Számára az alkotás folyamata is meghatározó; kifejezetten élvezi azt, hogy a növényfestés az év meghatározott időszakához kötött, s hogy ennek a szezonalitása határozza meg a tervezés dinamikáját, menetét is. Ez a természetet s a tradíciókat igencsak tiszteletben tartó attitűd az általa tervezett holmikon is visszaköszön, amelyek olykor sok száz éves metódusokkal, de friss és mai szemlélettel készülnek.

Botanika

Találkozzunk július 24-én az Erzsébet téren a WAMP-on!

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Évezredes múltra tekint vissza, és időről időre újra felbukkan a divattrendek között a gladiátorszandál. A Vogue magazin rövid videóban foglalta össze a szandáltípus múltját, mi pedig összeszedtük a kedvenc darabjainkat az idei nyárra.

Lassan itt a fürdőruhaszezon, de pánikra semmi ok! A rengeteg mesés darab között mindenki megtalálja magának a tökéletes fürdőruhá(ka)t. Összegyűjtöttük a kedvenceinket.

Képes adatbázis ajánló

PIAGET ROSE PASSION G0A39081

PIAGET ROSE PASSION G0A39081

Forrás: 
Piaget