Vass - egy cipő, amelynek lelke van

Forrás: 
2017.01.31.
Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő

Egy kézműves munkával készült Vass-cipőt a világ bármely pontján könnyű felismerni a kaptafa formájáról, az arányokról, és a szerető kezek munkájáról.

Vass László - Fotó: Vass Cipő

A Vass-cipő márkaneve összeolvadt a legmagasabb minőséget képviselő cipőkészítéssel itthon és a világ minden részén. Vass László zuglói műhelyében immár fél évszázada ugyanolyan gondossággal, hozzáértéssel, precizitással és szeretettel, kifogástalan minőségben, kézzel készülnek a remekbeszabott cipők. Vass Lászlót ügyfelei már húszas éveiben is Mesternek szólították, a szakma iránti szeretete és elhivatottsága pedig mit sem változott az évek során, amióta első munkahelyén, a Magyar Divatintézetben életre szóló ismeretséget kötött a kaptafával. Az elegáns, tartós és a lehető legkényelmesebb Vass-cipőket a világ minden pontján keresik a vásárlók. Budapesten mindkét belvárosi üzletünkben megtalálhatók az alapmodelljeink – ismertette Vass Éva, a Vass Cipő kereskedelmi vezetője.  „A célunk, hogy a betérő vásárlók az ízlésüknek és az elképzelésüknek megfelelően válogathassanak a 15-20 állandó modellből, a hétköznapi, a hétvégi viseletek, a fekete, a színes, a sima vagy mintázott bőrök között. A Vass-cipő egyik erőssége, hogy az alapmodellek személyre szabhatók, méretre igazíthatók, tehát ha valaki egy alap kaptafára más talpat, más színű bőrt szeretne, vagy a lábformája itt-ott bővebb vagy keskenyebb megoldást kíván, akkor azt mi módosítani tudjuk anélkül, hogy egyedi kaptafára lenne szükség. Természetesen az alap kínálatunk is elég széles, hiszen vannak, akik a klasszikusan elegáns nyújtott, keskenyebb orrú cipőket szeretik, valaki pedig a kényelmet részesíti előnyben, vagy a trendeknek megfelelő szögletesebb orrot választana. A cipőkészítés lelke a kaptafában van elrejtve, a Vass-cipő összesen 10 különböző kaptafát használ, amelyből kettő kifejezetten az orr részben különbözik. A másik lényeges szempont, amit figyelembe veszünk a gyártás során, a cipők arányai. A Vass-cipő kizárólag a legjobb alapanyagokból dolgozik, a kiváló minőségű borjúbőröket Franciaországból és Olaszországból szerezzük be, a lóbőrőket Chicágóból, de igény szerint készülnek cipők korokodil, aligátor vagy akár strucc bőrökből is. A különböző színű bőröknek sima, mintás vagy velúr változatait is alkalmazzuk.

Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő

A férfi cipők mellett  néhány női kollekcióink is van, 36-tól 41-es méretig. A női cipőknél csak sztenderd kaptafákat használunk, egyedi méreteket nem készítünk.  A férfiak esetében teljesen egyedi megrendeléseket is elvállalunk, ez esetben személyre, illetve lábméretre, lábformára szabott kaptafa készül, amelyet 3 évig megőrzünk.”

A Vass Cipő új üzlete - Fotó: Vass Cipő

A Vass-cipő a világ cipőmárkáinak élvonalába tartozik, exportálnak Németországba, Angliába, de az Egyesült Államokban, Kanadában, de Japánban, Szingapúrban, Kínában és Honkongban is megvásárolhatók a cipők. A Vass-cipők ott vannak a világ luxus áruházainak, üzletláncainak a legmagasabb minőségű termékei között, korábban szállítottak a Salamandernek is, több évig dolgoztak a Hugo Boss legdrágább vonalának.

A hasonlóan kézzel készített külföld márkáktól abban különböznek, hogy azok kisebb darabszámmal és drágábban dolgoznak. A Vass Cipőnél  6-8 hét alatt elkészül egy méretre szabott cipő, ha valaki nem talál megfelelőt az alap modellek közül.

Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő

Külföldön interneten is értékesítik a cipőket,  az emberek próba nélkül megveszik a cipőket és általában elégedettek a választással. Azonban a világ bármely pontján is viseljenek egy Vass-cipőt, rögtön felismerhető az egyedi stílusjegyekből, a kaptafa formájából, az arányokból, a gondos, szerető kezek munkájáról, hiszen a kézzel készített darabok nem olyan lélektelenek, mint ahol futószalagról ömlenek le a cipők.

A cikk a Vass Cipő szponzorálásával készült.

Vass Cipő

1052 Budapest, Haris köz 2. és Haris köz 6.

Tel.: +36 1 780 7418

salesatvass-shoes.com

www.vass-shoes.com

Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő
Vass Cipő - Fotó: Vass Cipő
Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Kiss Sarolta divattervező tipográfus és enteriőrstylist múltjának is köszönhető a kollekciók tudatos, érett, letisztult darabokra épülnek, ahol a hordhatóság és funkcionalitás alapvető szempont. A „kevesebb több” elvére épülő szetteket sajátos precizitás és aprólékos kidolgozottság jellemzi. 

A Luan by Lucia Haute Couture divatházban a tükrök nemcsak a külső formákat, hanem a belső értékeket is megmutatják.

Divatkörkép a Toni&Guy Fashion Week Budapesten bemutatott tavasz-nyári kollekciókról.

Képes adatbázis ajánló

Estélyi ruha kollekció

Estélyi ruha kollekció

Forrás: 
Daalarna