Vass - egy cipő, amelynek lelke van

Forrás: 
2017.01.31.
Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő

Egy kézműves munkával készült Vass-cipőt a világ bármely pontján könnyű felismerni a kaptafa formájáról, az arányokról, és a szerető kezek munkájáról.

Vass László - Fotó: Vass Cipő

A Vass-cipő márkaneve összeolvadt a legmagasabb minőséget képviselő cipőkészítéssel itthon és a világ minden részén. Vass László zuglói műhelyében immár fél évszázada ugyanolyan gondossággal, hozzáértéssel, precizitással és szeretettel, kifogástalan minőségben, kézzel készülnek a remekbeszabott cipők. Vass Lászlót ügyfelei már húszas éveiben is Mesternek szólították, a szakma iránti szeretete és elhivatottsága pedig mit sem változott az évek során, amióta első munkahelyén, a Magyar Divatintézetben életre szóló ismeretséget kötött a kaptafával. Az elegáns, tartós és a lehető legkényelmesebb Vass-cipőket a világ minden pontján keresik a vásárlók. Budapesten mindkét belvárosi üzletünkben megtalálhatók az alapmodelljeink – ismertette Vass Éva, a Vass Cipő kereskedelmi vezetője.  „A célunk, hogy a betérő vásárlók az ízlésüknek és az elképzelésüknek megfelelően válogathassanak a 15-20 állandó modellből, a hétköznapi, a hétvégi viseletek, a fekete, a színes, a sima vagy mintázott bőrök között. A Vass-cipő egyik erőssége, hogy az alapmodellek személyre szabhatók, méretre igazíthatók, tehát ha valaki egy alap kaptafára más talpat, más színű bőrt szeretne, vagy a lábformája itt-ott bővebb vagy keskenyebb megoldást kíván, akkor azt mi módosítani tudjuk anélkül, hogy egyedi kaptafára lenne szükség. Természetesen az alap kínálatunk is elég széles, hiszen vannak, akik a klasszikusan elegáns nyújtott, keskenyebb orrú cipőket szeretik, valaki pedig a kényelmet részesíti előnyben, vagy a trendeknek megfelelő szögletesebb orrot választana. A cipőkészítés lelke a kaptafában van elrejtve, a Vass-cipő összesen 10 különböző kaptafát használ, amelyből kettő kifejezetten az orr részben különbözik. A másik lényeges szempont, amit figyelembe veszünk a gyártás során, a cipők arányai. A Vass-cipő kizárólag a legjobb alapanyagokból dolgozik, a kiváló minőségű borjúbőröket Franciaországból és Olaszországból szerezzük be, a lóbőrőket Chicágóból, de igény szerint készülnek cipők korokodil, aligátor vagy akár strucc bőrökből is. A különböző színű bőröknek sima, mintás vagy velúr változatait is alkalmazzuk.

Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő

A férfi cipők mellett  néhány női kollekcióink is van, 36-tól 41-es méretig. A női cipőknél csak sztenderd kaptafákat használunk, egyedi méreteket nem készítünk.  A férfiak esetében teljesen egyedi megrendeléseket is elvállalunk, ez esetben személyre, illetve lábméretre, lábformára szabott kaptafa készül, amelyet 3 évig megőrzünk.”

A Vass Cipő új üzlete - Fotó: Vass Cipő

A Vass-cipő a világ cipőmárkáinak élvonalába tartozik, exportálnak Németországba, Angliába, de az Egyesült Államokban, Kanadában, de Japánban, Szingapúrban, Kínában és Honkongban is megvásárolhatók a cipők. A Vass-cipők ott vannak a világ luxus áruházainak, üzletláncainak a legmagasabb minőségű termékei között, korábban szállítottak a Salamandernek is, több évig dolgoztak a Hugo Boss legdrágább vonalának.

A hasonlóan kézzel készített külföld márkáktól abban különböznek, hogy azok kisebb darabszámmal és drágábban dolgoznak. A Vass Cipőnél  6-8 hét alatt elkészül egy méretre szabott cipő, ha valaki nem talál megfelelőt az alap modellek közül.

Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő

Külföldön interneten is értékesítik a cipőket,  az emberek próba nélkül megveszik a cipőket és általában elégedettek a választással. Azonban a világ bármely pontján is viseljenek egy Vass-cipőt, rögtön felismerhető az egyedi stílusjegyekből, a kaptafa formájából, az arányokból, a gondos, szerető kezek munkájáról, hiszen a kézzel készített darabok nem olyan lélektelenek, mint ahol futószalagról ömlenek le a cipők.

A cikk a Vass Cipő szponzorálásával készült.

Vass Cipő

1052 Budapest, Haris köz 2. és Haris köz 6.

Tel.: +36 1 780 7418

salesatvass-shoes.com

www.vass-shoes.com

Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő
Vass Cipő - Fotó: Vass Cipő
Vass-cipők - Fotó: Vass Cipő

 

A PiGemArt ékszerek kezdetben csak igazgyöngyből készültek, de Pálmai Ildikó ma már szinte bármilyen egyedi elképzelést megvalósít, legyen az egy személyre szabott gyöngy, ásvány, vagy kristály kollekció.

Egy újabb tavaszi szezon indult el és újabb mesés divattrendeket hozott. De vajon melyek a szezon legjobb trendjei a kifutón látott kollekciók alapján? Jurik Fanni, a Mod'Art International Hungary divatiskola tervező diákja megmutatja.

Visszavonhatatlanul és végérvényesen megérkezett a tavasz és szemet gyönyörködtető színek sokaságát hozta magával.

Idén tavasszal is hódít a trencskó. A klasszikus ballonkabát sosem ment ki a divatból. Több mint 100 éves pályafutása során különféle változataival találkoztunk ugyan, de egy biztos: a trencskó örök. 

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy