5+1 kedvenc darab hazai tervezőktől

Daige SS2015 - Fotó: Henz Péter

Mint minden évben, ezúttal is fantasztikus nyári kollekciókat találunk a magyar divattervezők háza táján, ám mindig vannak olyan darabok, amelyekbe első látásra, maradéktalanul és visszavonhatatlanul beleszeretünk.

1. Daige mintás szoknya

A Tóth Melinda által megálmodott Shores (20415 tavasz/nyár) kollekció kiemelkedően szép darabja ez az átlapolós, mintás szoknya. A kollekció minden darabja a görög istennőkről kapta a nevét, kedvenc midi szoknyánk a Hedone keresztnevet viseli. A szoknya különleges mintája egy tengerparti, mohával borított szikla oldaláról készült fotó alapján született. Különleges nyári viselet, egy egyszerű, egyszínű toppal és alkalomtól függően lapos papuccsal, vagy magassarkú szandállal is megállja a helyét.

Daige SS2015 - Fotó: Henz Péter

 2. Nanushka szandál

Sándor Szandra gyönyörű szandálja mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Egyszerű, de nagyszerű, nőies, finom darab, amely tökéletesen megállja a helyét elegáns öltözék kiegészítőjeként, de egy farmer-póló párosítás éke is lehet.

nanushka SS2015

3. Cako bő szabású nadrág

A bő szabású lenge nadrágok újult erővel tértek vissza a divatba. Az 1930-as évek szabadidős nadrágainak formáját idéző szabásvonal az idei trendek egyik fő képviselője. Kedvencünk Cako Kinga lágy, finom színekkel megálmodott mintás nadrágja.

CAKO SS2015

4. Artista cipő mintás ruha

Cipőcskékkel díszített ruha - azt hiszem ez minden cipő őrült divatrajongó álma. Vidám, színes, lenge nyári ruha, amely mókás hangulata ellenére mégis gradróbunk igazi klasszikus darabja lehet.

Artista SS2015

5. Nubu vászon táska

Természetes, mégis nagyon modern a Nubu nyári vászontáskája, amelyet fa fogója tesz igazán különlegessé. Örökérvényű színkombinációja miatt bármelyik ruhatárba könnyedén beilleszhető és garantáltan nem megy ki a divatból.

Nubu SS2015

5+1. Fülünk apró dísze az EVE-től

Különleges fülbevaló az EVE-től, amely fém anyaga ellenére mégis könnyed darab. A nyári esték (és finom nyári ruhák) tökéletes kiegészítője lehet.

Eve SS2015

 

 

 

 

 

A DORKO egy régi magyar márka, ami sokáig háttérbe szorult a nyugati márkák megjelenése miatt, de most újra hódítani kezd, és megnyitotta első önálló üzletét.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Szandi és Zsófi már a tanulástól kezdve közös utakon haladt, így mindenben számíthatnak egymásra. Mind az inspirációk gyűjtését, mind a tervezést, mind a modellezést együtt csinálják…

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy