5+1 kedvenc darab hazai tervezőktől

Daige SS2015 - Fotó: Henz Péter

Mint minden évben, ezúttal is fantasztikus nyári kollekciókat találunk a magyar divattervezők háza táján, ám mindig vannak olyan darabok, amelyekbe első látásra, maradéktalanul és visszavonhatatlanul beleszeretünk.

1. Daige mintás szoknya

A Tóth Melinda által megálmodott Shores (20415 tavasz/nyár) kollekció kiemelkedően szép darabja ez az átlapolós, mintás szoknya. A kollekció minden darabja a görög istennőkről kapta a nevét, kedvenc midi szoknyánk a Hedone keresztnevet viseli. A szoknya különleges mintája egy tengerparti, mohával borított szikla oldaláról készült fotó alapján született. Különleges nyári viselet, egy egyszerű, egyszínű toppal és alkalomtól függően lapos papuccsal, vagy magassarkú szandállal is megállja a helyét.

Daige SS2015 - Fotó: Henz Péter

 2. Nanushka szandál

Sándor Szandra gyönyörű szandálja mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Egyszerű, de nagyszerű, nőies, finom darab, amely tökéletesen megállja a helyét elegáns öltözék kiegészítőjeként, de egy farmer-póló párosítás éke is lehet.

nanushka SS2015

3. Cako bő szabású nadrág

A bő szabású lenge nadrágok újult erővel tértek vissza a divatba. Az 1930-as évek szabadidős nadrágainak formáját idéző szabásvonal az idei trendek egyik fő képviselője. Kedvencünk Cako Kinga lágy, finom színekkel megálmodott mintás nadrágja.

CAKO SS2015

4. Artista cipő mintás ruha

Cipőcskékkel díszített ruha - azt hiszem ez minden cipő őrült divatrajongó álma. Vidám, színes, lenge nyári ruha, amely mókás hangulata ellenére mégis gradróbunk igazi klasszikus darabja lehet.

Artista SS2015

5. Nubu vászon táska

Természetes, mégis nagyon modern a Nubu nyári vászontáskája, amelyet fa fogója tesz igazán különlegessé. Örökérvényű színkombinációja miatt bármelyik ruhatárba könnyedén beilleszhető és garantáltan nem megy ki a divatból.

Nubu SS2015

5+1. Fülünk apró dísze az EVE-től

Különleges fülbevaló az EVE-től, amely fém anyaga ellenére mégis könnyed darab. A nyári esték (és finom nyári ruhák) tökéletes kiegészítője lehet.

Eve SS2015

 

 

 

 

 

 

Világjáró névre hallgat Skodák Móni hazai tervező márkájának, a Moniminek a legújabb, 2017-es őszi-téli kollekciója, mely utazásaink emlékeit, Földünk különböző vidékeit, és az ott élő népek kultúráját idézi fel. Induljunk hát egy izgalmas utazásra a Monimivel…

Pimaszul merész, végtelenül elegáns, kortalanul minden korosztálynak szól Náray Tamás új, 2016-17-es f/w kollekciója.

A Kingsman: A titkos szolgálat című új angol kémfilmben újjászületik a modern angol gentleman, az ehhez szükséges kelléktárat pedig rögtön meg is rendelhetjük a Mr Porter oldaláról.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Képes adatbázis ajánló

Estélyi ruha kollekció

Estélyi ruha kollekció

Forrás: 
Daalarna