A legjobb magyar designer kabátok

Konsánszky Dóra AW2014-2015 - Fotó: Bálint Barna

Egy szép kabát az őszi-téli megjelenésünk záloga. Ha kabátvásárláson töprengünk, nézzünk körül a hazai designerek háza táján is, mert csodás darabokra bukkanhatunk. Összeszedtük a hazai designer kabátok legjavát.

1. A klasszikus teveszín

Nagy kedvencünk ez a meleg árnyalat, nem hiányozhat senki őszi gardrójából. Egy örök klasszikus szín, amely eleganciát és kifinomultságot sugároz.

Use Unsued - Fotó: Móró Máté
Nanushka

2. Oversize

Az oversize kabátok divatja ebben a szezonban is hódít. Stílusos, fiatalos, történelmi időket idéző forma modern kivitelben. Különösen közel áll szívünkhöz a Je suis belle tervezőpárosának fekete alapon fekete prizma mintás kabátja, amelybe már a tavaszi Budapest Fashion Week alkalmával szerettünk bele és alig vártuk, hogy aktuális legyen.

3. Kocka kocka hátán

Már egy ideje figyeljük, ahogy a kockaminta visszakúszik a divattrendek közé. A kockás anyagokat sokoldalúságuk miatt szeretjük: lehet elegáns, bohókás és sportos egyaránt.

Nanushka
Use Unused - Fotó: Móró Máté
Tomcsányi Dóri - Fotó: Gönczöl Gergő

4. Sportos

A sportos stílus kedvelőinek sem kell a szép designer darabokról lemondaniuk. A Nubu és a USE tervezői megmutatják, hogyan lehet egy sportos dzseki különleges.

Use Unused - Fotó: Móró Máté

5. A piros újra hódít

A piros sok őszi-téli kollekcióban felbukkant. Bár a hazai tervezőkre kevésbé jellemző, azért Szerencsés Gabó és Szegedi Kata nem feledkeztek meg róla. 

Szerencsés Gabó meleg kabátja
Szegedi Kata - Fotó: Holecz Endre

6. A szürke két árnyalata

A szürke színű szövetkabát is minden ősi szezonban nagy sláger. Különösen szép Konszánszky Dóra gyapjúkabátja, amelyet Veruschka, a hatvanas-hetvenes évek modellje, divatikonja inspirált: nőies és maszkulin jegyek keverednek benne. Horn Enikő ezüstös-szürkés kabátja, formájával és mintavilágával szintén egy különleges összhatást kelt.

Konsánszky Dóra - Fotó: Barna Bálint
Horn Eni őszi kabátja - Fotó: Ajkai Dávid

És egy ráadás

Mert nem lehet szó nélkül hagyni a USE gyönyörű kabátját, amely elegáns és finom, egyszerű szín- és formavilága magával ragdó.

Use Unused - Fotó: Móró Máté

 

 

Világjáró névre hallgat Skodák Móni hazai tervező márkájának, a Moniminek a legújabb, 2017-es őszi-téli kollekciója, mely utazásaink emlékeit, Földünk különböző vidékeit, és az ott élő népek kultúráját idézi fel. Induljunk hát egy izgalmas utazásra a Monimivel…

Pimaszul merész, végtelenül elegáns, kortalanul minden korosztálynak szól Náray Tamás új, 2016-17-es f/w kollekciója.

A Kingsman: A titkos szolgálat című új angol kémfilmben újjászületik a modern angol gentleman, az ehhez szükséges kelléktárat pedig rögtön meg is rendelhetjük a Mr Porter oldaláról.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Képes adatbázis ajánló

PIAGET ROSE PASSION G0A39081

PIAGET ROSE PASSION G0A39081

Forrás: 
Piaget