Az ENIHORN tavaszi kollekciója

ENIHORN SS17 - Fotó: Ajkai Dávid

Horn Enikő márkája, az ENIHORN legújabb kollekciója láttán alig várjuk, hogy belevessük magunkat a tavaszi-nyári zsongásba. Színek és minták emlékeztetnek a nyári kalandokra. Aranyló emlékek és végtelen vizek ihlették a kollekció darabjait.

E N I H O R N 2017-es tavaszi/nyári ruhakollekciója színnel és kalanddal teli nyári emlékektől ihletve kelti életre az új szezon tónusait, formáit és minden varázslatát. Az élet tele van olyan lehetőségekkel, amikor szabadon, kalandos kedvvel tölthetjük meg a mindennapjainkat, utazásainkat, így sok várt vagy váratlan izgalommal találhatjuk szembe magunkat. Ezt a szellemiséget képviseli az E N I H O R N 2017 tavaszi/nyári kollekciója, amellyel a tervező ismét a saját életéből kiragadott élményét adja át a világnak. A tervező, Horn Enikő nyaralása alkalmával közelebbről is megismerkedhetett a szeles, de barátságos Kükládok szigetvilágával, a jellegzetes meltemi széllel, ami csak arra a vidékre jellemző, és az általa gerjesztett hullámokkal, amik 5–6 méteres magasságból ostromolják az ott elhaladó hajósokat júliustól egészen októberig.
ENIHORN SS17 - Fotó: Ajkai Dávid
Ebben a világban megtapasztalhatta, hogy hatalmas bátorság kell fellépni egy hajóra, ami kifut a védett öbölből a viharos, kiszámíthatatlan vizekre, és ezt az elszántságot meg is kell tartani akár humorral, vidámsággal, akár barátokkal, de segítségünkre lehetnek akár a kényelmes, vidám, praktikus ruhák, táskák is. Így született meg az új kollekció, amelyben alapvető irány volt az urbánus, mégis lezser, kissé „matrózos” megjelenés, a praktikum és persze, a könnyed elegancia. A klasszikus és közkedvelt kék-fehér csíkok megjelennek többek közt a modern sikket megtestesítő LYNN MAY overálon, valamint a laza és a nőies stílusosság különleges kombinációjából született, mélykék maxiruha, a REESE HOOD kapucniján. Az örökérvényű fekete-fehér, geometrikus csíkminta is főszerepet kap -például a karcsúsított szabású LINDA MAY midiruhán. 
ENIHORN SS17 - Fotó: Ajkai Dávid
Az E N I H O R N márka összes eddigi kollekciójára jellemző virágminta ezúttal is meghatározó elemmé válik. A tavasz minden frissessége életre kel a ragyogó királykék, a pasztell finomságú virágminták és a derék vonalát hangsúlyozó, klasszikus nőiességet árasztó maxi fazon randevújából teremtett LUISE ruhán - az évszak frissessége, éteri színvarázslata jelenik meg - hófehér alapon - az ISABELLE FLORAL blézeren és a DITA midiruhán. A kollekció jellegzetes darabja a GISELLE FLORAL bomberkabát, amelynek divatos fazonja kifinomult, mályvaszínű virágokkal festett műbőr alapanyaggal párosul. A nyár varázslatát idézi fel a légies szépségű, halmintás FAYE FISH blúz, valamint ismét megjelennek a márka kedvelt mintái, az épület-motívumok, ezúttal mediterrán hangulatban, a színpompás VICTORIA VIVACITY és az EIRA JOLLY szoknyákon. A 2017-es tavaszi/nyári kollekció színeiben elsősorban a víz végtelenségét és szeszélyességét ragadja meg: főleg a sötét tengerkék, az égkék, az aprócska szigetekre jellemző homokszín és a drapp dominál, de fellelhetőek a görög szigetvilágra oly jellemző murvafürt virág lilás, magentás, olykor pirosas tónusai is.  Mint mindig ezúttal is minden különleges hangulat azért kel életre, hogy még több színt és kalandot vigyen a napjainkba.
ENIHORN SS17 - Fotó: Ajkai Dávid
ENIHORN SS17 - Fotó: Ajkai Dávid

 

Bár mindenki imádja az óriáspandákat, mostanra világszerte már csak kevesebb, mint 2000 példányuk él. A TOMS örömmel támogatja a WildAid óriáspandák megóvásának szentelt programjait, melyek többek között Kína Szecsuán tartományában folynak, hogy a pandáknak még sok generációja élhessen velünk a Földön. 

Szandi és Zsófi már a tanulástól kezdve közös utakon haladt, így mindenben számíthatnak egymásra. Mind az inspirációk gyűjtését, mind a tervezést, mind a modellezést együtt csinálják…

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy