Chanel: virágba borult a kifutó

Chanel haute couture SS2015 finálé - Fotó: Chanel News

A nagy múltú divatház kreatív igazgatója, Karl Lagerfeld szereti a felhajtást. A zseniális tervező ezúttal a szemünk láttára kinyíló mesés papírvirágok hadával varázsolta különlegessé a Chanel bemutatóját.

Monsieur Lagerfeld mindig készül valamilyen nagy dobással a bemutatóira. Még fel sem ocsúdtunk az egyikből, máris itt az új csoda. A francia divatház vezető tervezője és kreatív igazgatója ezúttal a virágokat használta legújabb, tavaszi-nyári haute couture kollekciójának fő elemeként. A kollekcióban vidám, fiatalos színek és bájos szabásvonalak jelennek meg a mindig belecsempészett hagyományos Chanel-elemek mellett.

Chanel haute couture SS2015 - Fotó: Chanel News

A virágok a show fő elemeként is szerepet kaptak. A bemutatót egy kertésznek öltözött fiú nyitotta meg, aki meglocsolta a tér közepén álló, akkor még hófehér papírdzsungelt. A show és a zene elindulásával egymás után nyíltak ki az előzőleg meglocsolt élénk színes papírvirágok a kifutó által közrefogott területen és a nézők mögött egyaránt. Csodás!

Spring-Summer 2015 Haute Couture CHANEL Show - Videó: Chanel

 

A Vagabond ismét egy innovatív designnal állt elő. Olyan cipőt dobtak piacra, amely mentes minden állati eredetű anyagtól, ráadásul az újrahasznosítható fa alapanyaga miatt környezetbarát. Fenntartható, kényelmes és divatos.

A DORKO egy régi magyar márka, ami sokáig háttérbe szorult a nyugati márkák megjelenése miatt, de most újra hódítani kezd, és megnyitotta első önálló üzletét.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy