Cukovy, a magyar márka Berlinben is

Cukovy Berlinben

A Cukovy márkát Tálosi Lívia és Csukovics Brigitta alapította. Látásmódjukra a vakmerőség és az aprólékosság jellemző. Már elérhető a márka őszi-téli kollekciója, amelyet a tervezőpáros Berlinben is bemutatott.

A vakmerőség az anyaghasználatban, míg az aprólékosság a részletek kidolgozásában rejlik. Mindezek mellett a márka identitásának alapját a kimagasló minőség képzi. Lívia és Brigitta kollekcióiban ellentmondásokat látunk feloldódni, végletek egyenlítődnek ki, ellenpólusok békülnek össze, legyen szó akár látszólag össze nem illő textúrákról vagy funkciók felcseréléséről. A Cukovy a határozottaknak szól, akik mernek kitűnni a tömegből döntéseik által. 

Cukovy AW2016-2017 - Fotó: Ajkai Dávid

A Design Terminál és az Ungarische Botschaft támogatásával idén nyáron, a Berlin Fashion Week ideje alatt több magyar márka mellett a Cukovy őszi/téli kollekciója is elérhető volt a berlini Magyar Nagykövetség pop-up showroomjában. 

Cukovy Berlinben

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

Évezredes múltra tekint vissza, és időről időre újra felbukkan a divattrendek között a gladiátorszandál. A Vogue magazin rövid videóban foglalta össze a szandáltípus múltját, mi pedig összeszedtük a kedvenc darabjainkat az idei nyárra.

A DORKO egy régi magyar márka, ami sokáig háttérbe szorult a nyugati márkák megjelenése miatt, de most újra hódítani kezd, és megnyitotta első önálló üzletét.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy