Cukovy és a Modern Idők

Szerző: 
2018.02.12.
Cukovy

A Magyar Nemzeti Galária Modern Idők című kiállításai inspirálta a cukovy 2018 tavasz/nyári kollekcióját. A bemutató a Mercedes-benz Fashion Week Central Europe keretein belül került megrendezésre, az Iparművészeti Múzeumban, így a művészeti kapcsolódás többszörösen jellemezte a márka kollekciójának hangulatát.

A tervezési folyamatot a tárlaton bemutatott Bortnyik Sándor művei indították el, aki sikeresen ötvözte a futurizmus eszközeit az expresszionizmus és a kubizmus ismert markereivel. Leginkább Az új Ádám című konstruktivista alkotás keltette fel a tervező figyelmét, mely egy ironikus ideált képez le egy divatorientált húszas évekbeli férfiról, aki androgün vonásai miatt voltaképpen egy női alakot is reprezentál - a Teremtés könyvének egy kortárs (újra)olvasatában.

Cukovy SS2018

Az kollekcióban a printelt organza, a krepp, a pamutvászon, a flitter, a bőr és a necc anyagok a street couture stílus sokoldalúságát mutatják. A kulcsdarabok az izgalmas color blocking ruhák, a színes övtáskák, a bomber és motoros dzsekik, melyek a cool nőiességet fémjelzik. A kollekció egyik fő irányvonala a részletek variálhatósága: a színes bőrből készült vállpántok levehetőek vagy cserélhetőek, a nadrágtartóból öv készíthető és fordítva, így a maszkulin és feminin elemek egyedi keverhetősége is tetten érhető a CUKOVY SS18 kollekciójában. 

Cukovy SS2018

A színvilág: fekete-fehér és sötétkék, ezüst csillanással és színjátszós felületekkel. A kollekció alapanyagai terén főként selyemből, flitterből és neccből épül fel. Applikált és kézzel díszített felületek sokasága jellemzi a selyemruhákat és kabátokat, illetve lényeges még az áttetsző és fényjátszó felületek keverése egy ruhadarabon belül.

Cukovy SS2018
Cukovy SS2018
Cukovy SS2018

A CUKOVY Tálosi Lívia és Csukovics Brigitta találkozásából született. Világukat nem az aktuális divatirányzatok alakítják, inkább jövőt formálva, merészen egyedi úton járnak. Kollekcióikban ellentmondások oldódnak fel, ellentétek egyenlítődnek ki, végpontok olvadnak egymásba. Megszűnnek a szabályok, a funkciók felcserélhetők, látszólag össze nem illő textúrák válnak eggyé.

Cukovy SS2018
Cukovy SS2018

 

A francia formatervező, Philippe Starck az Ipanema márkának tervezett minimalista stílusú papucs kollekciót.

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

“One for One”. A TOMS-nak a világon először sikerült a cipővásárlás élvezetét a rászorulók segítésének jóérzésével ötvöznie: a cég minden eladott pár cipő után ad egy párat egy fejlődő országbeli gyereknek.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Képes adatbázis ajánló

PIAGET ROSE PASSION G0A39081

PIAGET ROSE PASSION G0A39081

Forrás: 
Piaget