Espardilles őrület idén is

Chanel / Sincereley Jules - Fotó: Jules of Style

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

Maga a szó "espadrilles" katalán eredetű, jelentése cipő. A katalán és a baszk régióban hosszú évszázados hagyománya van ezeknek a vászoncipőknek: a 14. század óta készítik és viselik őket. Az eredeti espadrilles juta fonalból és pamutvászonból készül. A természetes anyagok miatt kényelmes viselet a melegebb napokon, ráadásul szupertrendi darabokhoz juthatunk hozzá. Farmerhez, shortokhoz, vászonnadrághoz, lenge ruhákhoz kiváló és praktikus választás. Összeszedtük a kedvenceinket.

1. A magyar designer espadrilles

Nanushka, alias Sándor Szandra őrült jó vászoncipőkkel rukkolt elő idei tavasz-nyári kollekciójában. Visszafogott színek és az utánohtatalna Nanushka-hangulat miatt imádjuk.

Nanushka

2. A jótékony espadrilles

A TOMS márkát tavaly nyár óta hazánkban is kapni, az első darabokat pillanatok alatt elkapkodták. A márka küldetése szerint minden egyes eladott pár cipő után egy párat egy harmadik világbeli rászoruló gyermek részére ajándékoznak. Bővebben itt olvashatsz a TOMS márkáról.

Toms

3. A vitorlás hangulat

Tabitha Simons csíkos cipellői igazi vitorlás hangulatot teremtenek a rohangálós hétköznapokban.

Tabitha Simons

4. Az abszolút kedvenc

A Le Bon Marché online shop Azur keresztnévre hallgató modellje magával ragadó. Vidám színei és váltakozó vastagságú/irányú csíkozása miatt játékos, finom formájának köszönhetően mégis nőies darab.

Azur / Le Bon Marché

5. Az elegáns

Egyszerű fekete-fehér színpárosítása miatt elegáns Tory Burch espadrillese, amelyet egy tavaszi napon akár kosztümmel is el tudunk képzelni.

Tory Burch

6. A metálfényű

Egyszerű, natúr szín megbolondítva egy ezüstös metálfényű bőrrátéttel az orrán. Igazi jolly joker: mindenhez passzol.

Zara

7. Az élénk

A Dolce&Gabbana dús virágmintával és élénk színekkel képzelte el a surranót. Vidám és bohókás darab.

Dolce&Gabbana

8. Az azték mintás

Halmozza az élvezeteket, már ami a trendeket illeti: azték mintás espadrilles, amely egyszerű színpárosítása ellenére mégis egy izgalmas darab.

Aldo Dova

 + egy ráadás a piros csipke

Nem is Valentino lenne, ha nem dobott volna piacra egy élénk piros csipke espadrillest.

Valentino

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

"A gondos tervezéssel és aprólékos kézimunkával létrehozott ékszerek "átlelkesülnek" és saját egyedi és utánozhatatlan személyiségükkel csalogatják magukhoz majdani viselőjüket."

A karácsonyi ajándékokat repülő rénszarvasok húzta szánon hozó Télapó főleg az amerikai filmeknek köszönhetően kerül be egyre inkább a köztudatba. A szarvasok mind cukik, a leghíresebb pedig vezetőjük, a világító piros orrú Rudolf.

Egyre többen választják a hazai ékszertervezőket, hiszen igazán különleges és egyedi darabokra bukkanhat az ember, ha vágyik valami olyan kiegészítőre, ami nem fog százszor szembejönni az utcán.

Képes adatbázis ajánló

Estélyi ruha kollekció

Estélyi ruha kollekció

Forrás: 
Daalarna