Espardilles őrület idén is

Chanel / Sincereley Jules - Fotó: Jules of Style

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

Maga a szó "espadrilles" katalán eredetű, jelentése cipő. A katalán és a baszk régióban hosszú évszázados hagyománya van ezeknek a vászoncipőknek: a 14. század óta készítik és viselik őket. Az eredeti espadrilles juta fonalból és pamutvászonból készül. A természetes anyagok miatt kényelmes viselet a melegebb napokon, ráadásul szupertrendi darabokhoz juthatunk hozzá. Farmerhez, shortokhoz, vászonnadrághoz, lenge ruhákhoz kiváló és praktikus választás. Összeszedtük a kedvenceinket.

1. A magyar designer espadrilles

Nanushka, alias Sándor Szandra őrült jó vászoncipőkkel rukkolt elő idei tavasz-nyári kollekciójában. Visszafogott színek és az utánohtatalna Nanushka-hangulat miatt imádjuk.

Nanushka

2. A jótékony espadrilles

A TOMS márkát tavaly nyár óta hazánkban is kapni, az első darabokat pillanatok alatt elkapkodták. A márka küldetése szerint minden egyes eladott pár cipő után egy párat egy harmadik világbeli rászoruló gyermek részére ajándékoznak. Bővebben itt olvashatsz a TOMS márkáról.

Toms

3. A vitorlás hangulat

Tabitha Simons csíkos cipellői igazi vitorlás hangulatot teremtenek a rohangálós hétköznapokban.

Tabitha Simons

4. Az abszolút kedvenc

A Le Bon Marché online shop Azur keresztnévre hallgató modellje magával ragadó. Vidám színei és váltakozó vastagságú/irányú csíkozása miatt játékos, finom formájának köszönhetően mégis nőies darab.

Azur / Le Bon Marché

5. Az elegáns

Egyszerű fekete-fehér színpárosítása miatt elegáns Tory Burch espadrillese, amelyet egy tavaszi napon akár kosztümmel is el tudunk képzelni.

Tory Burch

6. A metálfényű

Egyszerű, natúr szín megbolondítva egy ezüstös metálfényű bőrrátéttel az orrán. Igazi jolly joker: mindenhez passzol.

Zara

7. Az élénk

A Dolce&Gabbana dús virágmintával és élénk színekkel képzelte el a surranót. Vidám és bohókás darab.

Dolce&Gabbana

8. Az azték mintás

Halmozza az élvezeteket, már ami a trendeket illeti: azték mintás espadrilles, amely egyszerű színpárosítása ellenére mégis egy izgalmas darab.

Aldo Dova

 + egy ráadás a piros csipke

Nem is Valentino lenne, ha nem dobott volna piacra egy élénk piros csipke espadrillest.

Valentino

 

A '80-as, '90-es évek trendjeit sorra látjuk újra felbukkanni, már jópár szezon óta csak kapkodjuk a fejünket néhány divatcikk újjászületésében. 

A 2014-ben alakult Cocoon Undies egyedi női fehérneműk tervezésével és gyártásával foglalkozik.

Egy újabb tavaszi szezon indult el és újabb mesés divattrendeket hozott. De vajon melyek a szezon legjobb trendjei a kifutón látott kollekciók alapján? Jurik Fanni, a Mod'Art International Hungary divatiskola tervező diákja megmutatja.

Sétáljunk végig a divat fővárosának elegáns és drága utcáin, nézzük végig az ékszer- , óraboltok és a nagy divatházak csillogó üzleteinek a kirakatait, majd igyunk meg egy kávét vagy kortyoljunk el egy aperitívet valamelyik ismert bárban vagy kávézóban.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy