Espardilles őrület idén is

Chanel / Sincereley Jules - Fotó: Jules of Style

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

Maga a szó "espadrilles" katalán eredetű, jelentése cipő. A katalán és a baszk régióban hosszú évszázados hagyománya van ezeknek a vászoncipőknek: a 14. század óta készítik és viselik őket. Az eredeti espadrilles juta fonalból és pamutvászonból készül. A természetes anyagok miatt kényelmes viselet a melegebb napokon, ráadásul szupertrendi darabokhoz juthatunk hozzá. Farmerhez, shortokhoz, vászonnadrághoz, lenge ruhákhoz kiváló és praktikus választás. Összeszedtük a kedvenceinket.

1. A magyar designer espadrilles

Nanushka, alias Sándor Szandra őrült jó vászoncipőkkel rukkolt elő idei tavasz-nyári kollekciójában. Visszafogott színek és az utánohtatalna Nanushka-hangulat miatt imádjuk.

Nanushka

2. A jótékony espadrilles

A TOMS márkát tavaly nyár óta hazánkban is kapni, az első darabokat pillanatok alatt elkapkodták. A márka küldetése szerint minden egyes eladott pár cipő után egy párat egy harmadik világbeli rászoruló gyermek részére ajándékoznak. Bővebben itt olvashatsz a TOMS márkáról.

Toms

3. A vitorlás hangulat

Tabitha Simons csíkos cipellői igazi vitorlás hangulatot teremtenek a rohangálós hétköznapokban.

Tabitha Simons

4. Az abszolút kedvenc

A Le Bon Marché online shop Azur keresztnévre hallgató modellje magával ragadó. Vidám színei és váltakozó vastagságú/irányú csíkozása miatt játékos, finom formájának köszönhetően mégis nőies darab.

Azur / Le Bon Marché

5. Az elegáns

Egyszerű fekete-fehér színpárosítása miatt elegáns Tory Burch espadrillese, amelyet egy tavaszi napon akár kosztümmel is el tudunk képzelni.

Tory Burch

6. A metálfényű

Egyszerű, natúr szín megbolondítva egy ezüstös metálfényű bőrrátéttel az orrán. Igazi jolly joker: mindenhez passzol.

Zara

7. Az élénk

A Dolce&Gabbana dús virágmintával és élénk színekkel képzelte el a surranót. Vidám és bohókás darab.

Dolce&Gabbana

8. Az azték mintás

Halmozza az élvezeteket, már ami a trendeket illeti: azték mintás espadrilles, amely egyszerű színpárosítása ellenére mégis egy izgalmas darab.

Aldo Dova

 + egy ráadás a piros csipke

Nem is Valentino lenne, ha nem dobott volna piacra egy élénk piros csipke espadrillest.

Valentino

 

A hátizsák: praktikus és trendi. Férfiak is bátran viselhetik, akár öltönyhöz is. Összeszedtük a kedvenc férfi hátitáskáinkat, elegánstól a sportosig.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

A Pstr Store egy 2004-ben alapított street wear concept store, ami annyit tesz, hogy saját márkát ugyan nem, de számos nemzetközi kis és nagy márkát forgalmaznak, amelyekből nagy gonddal válogatják össze az általuk megálmodott koncepcióba illő darabokat.

 

A fiatal tervező, Szegner Katalin idén ősszel indította útjára márkáját, az E'GNER-t. A táskák különleges anyagkombinációjába és tiszta formáiba rögtön beleszerettünk. 

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy