Királynői megjelenés a Pakamé új kollekciójában

Szerző: 
Forrás: 
Pakamé új kollekció
2017.12.05.
Királynői megjelenés a Pakamé új kollekciójában

A Pakamé divatmárkát leginkább azért szeretjük, mert pontosan tudja, hogy mi kell nekünk, fiatal, modern, nagyvárosi nőknek. Most a legújabb, őszi-téli kollekciót vettük górcső alá és roppant izgatottak vagyunk azzal kapcsolatban, amit találtunk!

Páncsity Kata, a Pakamé nagyasszonya a legmesszebbmenőkig, mondhatni sejtszinten ismeri a szabadságot kedvelő, a design iránt elhivatott, pörgős életet élő, de a szépségnek és az esztétikumnak mindig hódolni kész Nőt. Kollekcióiban Kata eltökélten egyezteti a progresszív formákat a hordhatóság funkcionalitásával és azzal az örök eleganciával, ami nélkül a Pakamé-darabok csupán egy-egy ideig-óráig – nagyjából az aktuális szezon időtartamáig – működő textil-konstrukciók lennének. Kiegészítve viszont Kata csalhatatlan stílusérzékével minden egyes ruhadarab megtalálja a maga tökéletes viselőjét, akivel hosszútávon működőképes, dinamikus kettőst alkotnak.

Királynői megjelenés a Pakamé új kollekciójában - Fotó: Pakamé

Ezeknek a daraboknak – nem túlzás állítani – bizonyos szempontból lelkük van. Olyan erőteljes kisugárzásuk, amely a fast fashion darabok uniformizált szabásmintákkal egyszerűvé és minél szélesebb körben viselhetővé redukált, nettó funkcionalitásáról korántsem mondható el. Ennek megfelelően nem is közelíthetünk hozzá úgy, mint a nagyáruházak ruhatömkelegéhez, ahol csupán odanyúlunk és leakasztjuk, majd magunkra húzzuk a kiválasztott darabot. Egy Pakamé-ruha nem működik automatikusan és mindenáron. Kizárólag akkor, ha a megfelelő ember rábukkan a megfelelő darabra. Ezesetben viszont már-már párkapcsolati kémia alakul ki – nem véletlen, hogy a Pakamé márkának jelentős százalékban rendre visszatérő törzsvásárlói vannak, akik nem tudnak és nem is akarnak szabadulni ettől a varázslattól, amely egyszer már sikerrel megszólította őket.

Királynői megjelenés a Pakamé új kollekciójában - Fotó: Pakamé

A vadonatúj kollekció a Queen, azaz a Királynő nevet kapta, miután a „teremtés” folyamata lezárult és hosszú hónapok eredményét szemlélve Kata összegezte a kollekció hatását és üzenetét. „Nőies, határozott, különleges, akárcsak egy Királynő” – fogalmazza meg a tervező a hangulatot, amelyet az olykor lágy esésű és grandiózus, olykor határozottságot sugalló, szigorúan szabott és nagy tudatossággal kimért vonalak árasztanak.

Királynői megjelenés a Pakamé új kollekciójában - Fotó: Pakamé

„Esetemben egy kollekció megálmodása összetett dolog” – avatott be bennünket Páncsity Kata a tervezés bensőséges részleteibe. – „Előfordul, hogy akár minden egyes darabot más és más dolog ihlet meg. Van, hogy maga az anyag inspirálja a ruhát, van, hogy egy épület, utazás vagy akár vásárlói igény. Maga a Pakamé stílusa kollekciónként adott, de természetesen a színek, anyagok harmóniájára odafigyelek egy kollekción belül.”

Királynői megjelenés a Pakamé új kollekciójában - Fotó: Pakamé

A jellegzetes színvilág a trendek felett álló örök női stílus legkedveltebb palettájáról válogat, amellyel lehetetlen tévedni: a fekete, a bézs, a homokszín, a sötétkék és a törtfehér adják a Pakamé világának alappilléreit, s ezúttal a Királynő kollekció égisze alatt a gazdag árnyalatú, dús bordóval egészült ki. Nagyvonalúság, tudatosság és lehengerlő hatás jellemzi az új darabokat, melyek önmagukban statementek, s amelyek mellett lehetetlen szó nélkül elhaladni. Méltósággal és emelt fővel hordandók – valóban királynői darabok.

 

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Az Alma Abonyi márka legújabb kollekciója a hajnal fényeit idézi. Az Aurora névre keresztelt kollekciót a Mercedes-Benz Fashion Week-en mutatta be a fiatal tervező.

A hajnal az éjszakát és a nappalt köti össze - az AURORA is arra hivatott, hogy a feldobja a szürkébb hétköznapokat vagy beragyogja a különleges estéket.

Metcalf Éva munkái egyszerűen magával ragadóak, az anya-lánya szettek sugároznak a gondoskodástól. Egyszerű,  kifinomult, divatos és kényelmes viselet mindkét lánynak, melyek itthon is elérhetőek.

Pimaszul merész, végtelenül elegáns, kortalanul minden korosztálynak szól Náray Tamás új, 2016-17-es f/w kollekciója.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy