NUDE by NUBU – letisztult, urbánus, fiatalos divat

N by N – letisztult, kortárs darabok a NUBU tervezőitől urbánus fiatalok számára - Fotó: Máté Balázs

A NUDE by NUBU kollekciói városi fiatalok számára készültek, akik jól ismerik és kedvelik a NUBU letisztult világát, kortárs darabjait, ugyanakkor elsődleges szempont számukra, hogy az egyszerű vonalvezetés, a kényelmes, funkcionális darabokat viselve kifejezhessék egyéniségüket.

Nude by Nubu – letisztult, kortárs darabok a Nubu tervezőitől urbánus fiatalok számára - Fotó: Balázs Máté

A NUBU almárkája ugyanakkor a NUBU már jól ismert és kedvelt, népszerű darabjait, a rájuk leginkább jellemző, főbb stílusjegyeket megtartva gondolja újra, letisztultabb, praktikusabb kivitelben – ahol a hangsúly a hordhatóságon és a harmónián van, reflektálva a nagyvárosi fiatalok rohanó mindennapjaira.

A NUDE by NUBU kollekciói, és ez a kis „elágazás” bennünket is kíváncsivá tett, ezért magukat a tervezőket faggattuk ki a brand legfőbb jellemzőiről.

N by N – letisztult, kortárs darabok a NUBU tervezőitől urbánus fiatalok számára - Fotó: Máté Balázs

Mióta létezik a NUDE By NUBU és kiket igyekeztek megcélozni ezzel a branddel?

A NUDE by NUBU a NUBU almárkájaként jött létre 3 éve. Gimnazista, egyetemista fiataloknak szánjuk a márkát, akik szeretik a kényelmet és a letisztult designt, illetve olyan nőknek és férfiaknak, akik a NUBU darabjait szeretik hétköznapi faznokkal viselni, például farmerral, vagy a mostanság menő printelt felsőkkel.

Letisztult, kortárs darabokat láthatunk, melyeknek szemmel látható, elsődleges célja a hordhatóság. Mit tudhatunk még a NUDE by NUBU brand-ről és a legújabb kollekcióról?

Sok olyan alapanyagot használunk, ami a hétköznapi ruhatár elengedhetetlen része: futter, viszkóz, jersey, puplin. A ruhák fazonjai közelebb állnak a sportruházathoz, sok melegítő pulcsi és nadrág átirat van a kollekcióban, amelyekkel kapcsolatban úgy érezzük, a mostani alapruhatár fontos elemei. A kapszula-kollekciók kéthetene érkeznek az üzletekbe, nem egy évre előre tervezünk. A tervezésnél minden kapszulakollekció esetében valamilyen új ötlettel változtatjuk meg a hétköznapi ruhatár alapdarabjait, mint amilyen az ing, ingruha, famerek, nadrágok, melegítőfelsők, jogging nadrágok.

Ma már a fiatalok is egyre tudatosabbak – a vásárlás és az öltözködés terén. Ti ezt hogyan látjátok, és hogyan reflektáltok erre?

Az a célunk a márkával, hogy egy alternatívát nyújtsunk a highstreet brandek mellett, egy olyan alternatívát, ami hazai tervezésen és gyártáson alapszik, mindemellett nem a legújabb trendeket követi, hanem egy időtállóbb designt használ.

N by N – letisztult, kortárs darabok a NUBU tervezőitől urbánus fiatalok számára - Fotó: Máté Balázs

Mit lehet tudni elöljáróban a NUDE by NUBU 2017-es tavasz/nyári kollekcióról? Milyen színek, fazonok, részletek, trendelemek köszönnek vissza az egyes darabokon, illetve mitől lesz egy-egy szett igazán hordható az urbánus fiatalok részére?

A színpalettánkban visszafogott színek vannak jelen, mint a fehér, fekete, szürke, bézs, púderszín (erre is reflektál a NUDE - mint márkanév). Az éppen üzletekbe érkező fazonok egy részének esetében jelen van az aszimmetria és a dekonstruktív formai megoldások, a másik részében pedig olyan formai megoldások ütköztetése, mint amilyen az ing és a szabadidő ruházat kettőse. Hordhatónak azért érezzük a ruhákat, mert mindegyik darab stylingolható bármelyik másikkal, formailag éppúgy, mint színhangulat terén. Így tulajdonképpen nem okoz dilemmát a "mit mivel" örökös kérdése.

Hol, merre találhatunk meg Benneteket, hogyan érhetőek el a NUDE by NUBU termékek az érdeklődő vásárlók számára?

A NUDE by NUBU darabok az Andrássy út 31. szám alatt található NUDE by NUBU márkaüzletben, a MOM Parkban található NUBU üzletben, illetve a Mono Fashion Shopban kaphatók.

 

 

Világjáró névre hallgat Skodák Móni hazai tervező márkájának, a Moniminek a legújabb, 2017-es őszi-téli kollekciója, mely utazásaink emlékeit, Földünk különböző vidékeit, és az ott élő népek kultúráját idézi fel. Induljunk hát egy izgalmas utazásra a Monimivel…

Ahány "minthadézsábólöntenék" eső elkapott minket az utóbbi időben, nem is csoda, hogy a szerkesztőségben felmerült a kérdés: mi a csudát vehet fel egy nő égszakadás idején?

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Pimaszul merész, végtelenül elegáns, kortalanul minden korosztálynak szól Náray Tamás új, 2016-17-es f/w kollekciója.

Képes adatbázis ajánló

Porsche Design P’1160 dzseki

Porsche Design P’1160 dzseki

Forrás: 
Porsche Design