Rudolf rulz!

2015.12.15.
Bridget Jones naplója - Fotó: Universal Pictures

A karácsonyi ajándékokat repülő rénszarvasok húzta szánon hozó Télapó főleg az amerikai filmeknek köszönhetően kerül be egyre inkább a köztudatba. A szarvasok mind cukik, a leghíresebb pedig vezetőjük, a világító piros orrú Rudolf.

A kilences számú rénszarvas legendája nem is olyan régi, kevesebb, mint 100 éves. 1939-ben kezdődött Robert L. May könyvével a fiatal és a szokatlan orra miatt a társai által sokat piszkált Rudolfról, aki aztán egy karácsonyéjjel bebizonyította rátermettségét a Télapónak és ezután a fogat vezetőjévé válva különleges képességének köszönhetően ő világította meg az utat az éjszakában. A történet gyorsan népszerűvé vált és a rajongótábor pedig azóta is egyre csak nő.

A milliónyi rajzfilm és film után a piros orrú rénszarvas igazi világsztárrá vált és karácsonyi szezonban már mindenki találhat magának vagy Rudolf-rajongó szeretteinek valamit, ami garantáltan nem megy ki a divatból jövőre sem!

1. Nőknek: a rénszarvasos szvetterek jól jöhetnek a lassan rendszeressé váló csúnya pulcsi bulikon és a laza családi vagy baráti körben rendezett vacsorákon egyaránt.

Női pulóver - Fotó: New Look

2. Férfiaknak: Marc Darcy óta tudjuk, hogy a komolytalan pulóver könnyen rejtheti a világ legjobb pasiját, szóval az ilyet viselő fiúk mindig megérnek egy második pillantást is!

Férfipulóver - Fotó: M&Co

3. Luxusimádóknak: évről-évre előállnak nemcsak a high street, hanem a legmenőbb dizájnermárkák is a saját rénszarvasos pulcsi verziójukkal.

Rénszarvas mintás pulóver - Fotó: Chinti and Parker
Flitteres pulóver - Fotó: Markus Lupfer

4. Kisbabáknak: ilyen kicsi korban még nincsenek karácsonyi kívánságlisták, de ha lennének, ezek biztosan szerepelnének rajta.

Komforter - Fotó: Marks & Spencer
Előke - Fotó: M&Co

5. Gyerekeknek: amikor a cuki dolgok iránti rajongás nemhogy ciki, hanem egyenesen elvárt, jöhet Rudolf minden mennyiségben!

Gyerekpulóver - Fotó: M&Co
Kezeslábas - Fotó: Marks & Spencer
Puha állatfigura - Fotó: Debenhams

6. Kiskedvenceknek:  ha hideg, akkor kutyaruha, ami bármennyire is tűnik divathóbortnak, kistestű és rövidszőrű kutyusoknak valóban szüksége van rá.

Kutyaruha - Fotó: Next

7. Édesszájúaknak: szerencsére decemberben nemcsak csokitélapókkal és szaloncukrokkal vannak tele a polcok...

Rénszarvas csokifigura - Fotó: Hotel Chocolat

8. Otthonülőknek: az otthon töltött téli estéket a hagyományos felfogás szerint egy csésze tea teszi még élvezetesebbé, szerintünk pedig a kényelmes és vicces cuccok.

Zokni - Fotó: Oysho
Alvómaszk - Fotó: Oysho
Melegvizes palack - Fotó: Primark

9. Lakásdíszítőknek: a dekoráció lehet szezonális, de ha megszeretjük őket, akár egész évben velünk maradhatnak a rénszarvasok.

Ajtótámaszték - Fotó: BhS
Kristálydísz - Fotó: Swarovski
Falra akasztható szarvasfej - Fotó: Paperchase

10. Karácsonymániásoknak: ennél alkalomhoz illőbb mintát nehezen találhatnánk és persze helyesebbet sem!

Üveg díszcsomagolás - Fotó: Marks & Spencer
Felakasztható zokni - Fotó: Marks & Spencer

 

Elegáns, letisztult darabok, modern és nőiés hangulat uralja a Judit Takács márka legújabb, "Divided Collection" névre keresztelt kollekcióját.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

 

Kaczúr Alexandra, divat és stílustervezőt, reformert kérdezem pályálya útjáról, csodás alkotásairól, melyeket sujtás technikával készít. Ruháival és ékszereivel, egy modernebb köntösbe bújtatva és a hagyomány értékeit is fenntartva teszi hordhatóvá, sőt divatossá a mai kor embere számára is ezt nagyon látványos és sokrétű technikát.

A DORKO egy régi magyar márka, ami sokáig háttérbe szorult a nyugati márkák megjelenése miatt, de most újra hódítani kezd, és megnyitotta első önálló üzletét.

Képes adatbázis ajánló

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Fashion Week Budapest Tavasz/Nyár 2014

Forrás: 
Toni and Guy