Rudolf rulz!

2015.12.15.
Bridget Jones naplója - Fotó: Universal Pictures

A karácsonyi ajándékokat repülő rénszarvasok húzta szánon hozó Télapó főleg az amerikai filmeknek köszönhetően kerül be egyre inkább a köztudatba. A szarvasok mind cukik, a leghíresebb pedig vezetőjük, a világító piros orrú Rudolf.

A kilences számú rénszarvas legendája nem is olyan régi, kevesebb, mint 100 éves. 1939-ben kezdődött Robert L. May könyvével a fiatal és a szokatlan orra miatt a társai által sokat piszkált Rudolfról, aki aztán egy karácsonyéjjel bebizonyította rátermettségét a Télapónak és ezután a fogat vezetőjévé válva különleges képességének köszönhetően ő világította meg az utat az éjszakában. A történet gyorsan népszerűvé vált és a rajongótábor pedig azóta is egyre csak nő.

A milliónyi rajzfilm és film után a piros orrú rénszarvas igazi világsztárrá vált és karácsonyi szezonban már mindenki találhat magának vagy Rudolf-rajongó szeretteinek valamit, ami garantáltan nem megy ki a divatból jövőre sem!

1. Nőknek: a rénszarvasos szvetterek jól jöhetnek a lassan rendszeressé váló csúnya pulcsi bulikon és a laza családi vagy baráti körben rendezett vacsorákon egyaránt.

Női pulóver - Fotó: New Look

2. Férfiaknak: Marc Darcy óta tudjuk, hogy a komolytalan pulóver könnyen rejtheti a világ legjobb pasiját, szóval az ilyet viselő fiúk mindig megérnek egy második pillantást is!

Férfipulóver - Fotó: M&Co

3. Luxusimádóknak: évről-évre előállnak nemcsak a high street, hanem a legmenőbb dizájnermárkák is a saját rénszarvasos pulcsi verziójukkal.

Rénszarvas mintás pulóver - Fotó: Chinti and Parker
Flitteres pulóver - Fotó: Markus Lupfer

4. Kisbabáknak: ilyen kicsi korban még nincsenek karácsonyi kívánságlisták, de ha lennének, ezek biztosan szerepelnének rajta.

Komforter - Fotó: Marks & Spencer
Előke - Fotó: M&Co

5. Gyerekeknek: amikor a cuki dolgok iránti rajongás nemhogy ciki, hanem egyenesen elvárt, jöhet Rudolf minden mennyiségben!

Gyerekpulóver - Fotó: M&Co
Kezeslábas - Fotó: Marks & Spencer
Puha állatfigura - Fotó: Debenhams

6. Kiskedvenceknek:  ha hideg, akkor kutyaruha, ami bármennyire is tűnik divathóbortnak, kistestű és rövidszőrű kutyusoknak valóban szüksége van rá.

Kutyaruha - Fotó: Next

7. Édesszájúaknak: szerencsére decemberben nemcsak csokitélapókkal és szaloncukrokkal vannak tele a polcok...

Rénszarvas csokifigura - Fotó: Hotel Chocolat

8. Otthonülőknek: az otthon töltött téli estéket a hagyományos felfogás szerint egy csésze tea teszi még élvezetesebbé, szerintünk pedig a kényelmes és vicces cuccok.

Zokni - Fotó: Oysho
Alvómaszk - Fotó: Oysho
Melegvizes palack - Fotó: Primark

9. Lakásdíszítőknek: a dekoráció lehet szezonális, de ha megszeretjük őket, akár egész évben velünk maradhatnak a rénszarvasok.

Ajtótámaszték - Fotó: BhS
Kristálydísz - Fotó: Swarovski
Falra akasztható szarvasfej - Fotó: Paperchase

10. Karácsonymániásoknak: ennél alkalomhoz illőbb mintát nehezen találhatnánk és persze helyesebbet sem!

Üveg díszcsomagolás - Fotó: Marks & Spencer
Felakasztható zokni - Fotó: Marks & Spencer

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

Nagy örömünkre idén sem megy ki az espardilles a divatből, sőt! Színek és minták, formák ezrei közül válogathatunk. 

Évezredes múltra tekint vissza, és időről időre újra felbukkan a divattrendek között a gladiátorszandál. A Vogue magazin rövid videóban foglalta össze a szandáltípus múltját, mi pedig összeszedtük a kedvenc darabjainkat az idei nyárra.

A DORKO egy régi magyar márka, ami sokáig háttérbe szorult a nyugati márkák megjelenése miatt, de most újra hódítani kezd, és megnyitotta első önálló üzletét.

Képes adatbázis ajánló

Gottlieb Réka kollekció

Gottlieb Réka kollekció

Forrás: 
Gottlieb Réka