Top 5 magyar terv gyerekeknek

Szerző: 
2015.10.24.
ludoshka
A tehetséges magyar tervezők közül most ismerjetek meg 5 olyan alkotót, forgalmazót, akik gyerekeknek és anyukáknak terveznek elképesztően ötletes dolgokat!

Monello baby&more®

A Monello baby&more® Szoptatós Poncho azon anyukáknak tesz nagy szolgálatot, akik sokat jönnek-mennek, de emiatt nem akarnak lemondani a szoptatásról sem, viszont kellemetlenül érzik magukat, ha nyilvános helyen kell szoptatniuk. A Monello baby&more® Szoptatós Ponchót úgy alakították ki, hogy minél diszkrétebbé tudja tenni a szoptatást leginkább saját magad és a babád, de mások miatt is. Hordozható táskában tudod megvásárolni, így könnyen magaddal viheted, és előkaphatod, ha úgy alakul, hogy a babád éhes lett. A hagyományos ponchóktól abban különbözik, hogy a nyakrésznél egy speciális merevítő található, aminek köszönhetően a poncho nyaka eláll a testedtől és így jól látod a babádat szoptatás közben és ő is téged.

ludoshka

A ludoshka tervezői pöttyös-színes dolgokat terveznek és varrnak gyerekeknek (és mindenki másnak).  Használati tárgyakat (hálózsák, meggymagpárna, rácsvédő), kedves figurákat (csörgőset, rághatót), puhakönyvet, és szobadíszeket (forgó, girland, falvédő).
Tárgyaik témák szerint kollekcióvá rendeződnek - ugyanaz a figura bukkan fel a hálózsákon, ami meggymag párnaként vagy egy forgó figuájaként is létezik. 

Pamutti- Biopamut és természetes textilek boltja

A Pamutti a biompamut és textilek boltja, ahol túlnyomó részt biopamutot és az ökotex standard előírásának megfelelő alapanyagokat forgalmaznak. A természetes textilek közt meghatálálhatók az egyszínű és mintás jersey, pamutvászon, kordbársony, gyapjú, frottír és passzé anyagok, melyek nagy múltú nyugat-európai gyártóktól érkeznek hozzájuk.

B!MBA

A B!MBA elsősorban gyerekek számára tervezett játékokat, játék-bútorokat, illetve különböző gyerekszobai kiegészítőket készít, melyek 100%-ban kézzel készülnek szitanyomással, kisszériás, egyedi gyártás keretein belül, kizárólag egészségre ártalmatlan anyagok felhasználásával.

A minták leegyszerűsített, sematikus módon, többnyire egyenes és ívelt vonalak ütköztetésével, erőteljes fekete kontúr és fehér háttér kíséretében jelenítik meg a motívumokat. Sokan nem tudják, de a fekete/fehér, illetve a kontrasztos, élénk színek, mint pl. a piros, bizonyítottan fejlesztik a csecsemők, illetve kisgyerekek látását, ellentétben a pasztell színekkel, melyekre sokkal nehezebben tudnak fókuszálni a kicsik, és szemük inkább összemossa a színeket.

+1 Pocket Tariler

Ismerős mikor egyszerre cipeled a gyerek táskáját, tornazsákját, kismotorját? Gyakorló anyukák a folyamatos cipekedésre és zűrzavarra keresték az egyszerű, praktikus, na meg persze stílusos megoldást. Így született meg a Pocket Tariler, egy színes, díszes, pofon egyszerűen a kismotorra csatolható vállpánt, amivel gyerekjáték a moci cipelése. Ráadásképpen pedig még a babakocsira is felakaszthatjátok az éppen megunt járművet, ha már máshova egyébként nem férne.

 

Elegáns, letisztult darabok, modern és nőiés hangulat uralja a Judit Takács márka legújabb, "Divided Collection" névre keresztelt kollekcióját.

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

A karácsonyi ajándékokat repülő rénszarvasok húzta szánon hozó Télapó főleg az amerikai filmeknek köszönhetően kerül be egyre inkább a köztudatba. A szarvasok mind cukik, a leghíresebb pedig vezetőjük, a világító piros orrú Rudolf.

 

Kaczúr Alexandra, divat és stílustervezőt, reformert kérdezem pályálya útjáról, csodás alkotásairól, melyeket sujtás technikával készít. Ruháival és ékszereivel, egy modernebb köntösbe bújtatva és a hagyomány értékeit is fenntartva teszi hordhatóvá, sőt divatossá a mai kor embere számára is ezt nagyon látványos és sokrétű technikát.

Képes adatbázis ajánló

Porsche Design divat
Forrás: 
Porsche Design