5 + 1 luxusillat

2014.12.21.
Blood Concept 40ml - Fotó: Madison parfüméria

Ha valaki a legigényesebb parfümökből szeretné kiválasztani a sajátját, akkor szerencsére már Budapesten is van erre lehetőség, a Madison parfümériában.  Az egyedi, luxus kreációk különös figyelmet igényelnek. Számtalan illat, melyeknek történetük, lelkük, karakterük van és a legelismertebb parfümőrök alkotásai.

1., Agonist

A legtöbb illat unisex, így az Agonist is, ami az egyik legművészibb márka. A parfümcsalád egy skandináv házaspár, üvegművészek, parfümőrök közös alkotása. Különleges és értékes kézi készítésű üvegcséi az illatot szoborként ölelik át.

Agoinst The Infidels Sculpture. Rózsa, mirha, magnólia, libanoni cédrus, Bourbon vanília teszi szenvedélyessé az illatot. - Fotó: Madison parfüméria
Agonist Dark Saphir Sculpture. Virágos, titokzatos illat tonkababbal, Guaiac fával és ibolyával. - Fotó: Madison parfüméria

2., Blood Concept

A Blood Concept parfümcsalád a vércsoportok fejlődésére írt metafóra.  Folyékony szövetünk információk szálainak sokasága, melyek többet árulnak el, mint hinnénk. Az A az aromás, megnyugtató, tiszta föld illata. Az ismeretlen felfedezése a B csoport karaktere, mely kissé csípős, izgalmas aromát kapott. Az AB a nagyvárosi felhőkarcolók éles, dermesztő hatásával bír, a 0 pedig mély, mint az ősi Afrika.

Blood Concept - Fotó: Madison parfüméria

3., Boedicea The Victorious

A Boedicea The Victorious parfümcsalád egy brit kelta törzs királynőjéről kapta nevét, aki a Római birodalom ellen vezetett jelentős törzsi felkelést. Elegáns, eredeti, szexi összetevők jellemzik az illatokat, melyek érzékenyen reagálnak a különöző bőrtipusokra. A Nemer illat például tigrist jelent, mely sokat árul el természetéről: csábos, keleties, ravasz a sáfrány, pacsuli, jázmin és török rózsa kombinációjával.  Gyönyörű, 24 karátos arany díszítése reprezentálja a prémium minőséget. Tradíció, örökség, időtlen luxus és szépség, amit ez a márka képvisel.

Boadicea Nemer - Fotó: Madison parfüméria
Boadicea group - Fotó: Madison parfüméria

4., Eight and Bob

Az Eight and Bob parfüm csomagolását, nevét és illatát is a régmúltnak köszönheti. Az illat alkotója, Albert Fouquet 1937-ben ajándékozott John F. Kennedy-nek a parfümből. Rövid időn belül nagyon népszerű lett a felsőbb körökben, így Kennedy rendelt 8-at és még Bob-nak is egyet. Ezen különleges kérésre lett a parfüm neve Eight and Bob. A 2. világháború alatt pedig könyvek közé rejtve szállítatták az illatot, innen származik a mostani design. Egy üvegnyi történelem a legeredetibb formájában.

Eight and Bob - Fotó: Madison parfüméria
Eight and Bob - Fotó: Madison parfüméria

5., Bond no.9

A következő illatokat New York különböző városrészei inspirálták. Egy igazi utazó tudja, hogy mennyire különböznek a városok és azon belül is a kisebb területek hangulatai. Ezen üvegcsékben egy-egy hely karaktere van elrejtve, mely ha kiszabadul, különös asszociációkra hív. 

+1., Fornasetti illatos gyertyák

A finom illatú gyergyák egyedi, értékes Fornasetti kerámiákban kaphatóak, amiket később tárolóedénynek is használhatunk. Egy-egy darabnak olyan erőteljes hangulata és illata van, hogy az egész lakás atmoszféráját ellenálhatatlanná varázsolja. 

 

Leírhatatlanul mesés volt Náray Tamás tavasz-nyár 2016 kollekciójának, a Rose de Maquillage-nak a bemutatója, amely már a tavasz illatát, színeit idézte. Összefoglaló Náray Tamás rajzaival.

"A gondos tervezéssel és aprólékos kézimunkával létrehozott ékszerek "átlelkesülnek" és saját egyedi és utánozhatatlan személyiségükkel csalogatják magukhoz majdani viselőjüket."

A karácsonyi ajándékokat repülő rénszarvasok húzta szánon hozó Télapó főleg az amerikai filmeknek köszönhetően kerül be egyre inkább a köztudatba. A szarvasok mind cukik, a leghíresebb pedig vezetőjük, a világító piros orrú Rudolf.

Egyre többen választják a hazai ékszertervezőket, hiszen igazán különleges és egyedi darabokra bukkanhat az ember, ha vágyik valami olyan kiegészítőre, ami nem fog százszor szembejönni az utcán.

Képes adatbázis ajánló

Delacier nyaklánc

Delacier nyaklánc