Idén három országot lát vendégül a Design Hét Budapest: Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát. Ehhez kapcsolódik az Iparművészeti Múzeumban szeptember 24. és november 20. között megrendezett Központi értékek – Közös örökségünk a közép-európai kortárs designban című kiállítás.

A programsorozat a design, a árgykultúra, az iparművészet és a divat kedvelőinek szól, akik az előadások alkalmával a legelismertebb szakembereket hallgathatják egy-egy izgalmas témát felölelve. 

Az Iparművészeti Múzeum TAPAS című legújabb kiállításán egyszerre csodálhatjuk meg a spanyol tervezők, építészek, valamint szakácsok és borászok kreativitását augusztus 6. és október 4. között.

Lechner Ödön halálának 100. évfordulójára emlékezik az Iparművészeti Múzeum. Ebből az alkalomból reprezentatív kiállítást láthatunk a szecessziós építészet nagymesterének életművéből Lechner, az alkotó géniusz címmel 2015. május 31-ig

A szecesszió hazai és külföldi mesterei az Iparművészeti Múzeum gyűjteményében.

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen az első SütniCake Sütemény és Tortafesztiválon, amit november 8-9. között láthatunk az Iparművészeti Múzeum aulájában.

November 8-9. között igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum aulája, az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál helyszínén.

Átadták a 2014-es Magyar Formatervezési és a Design Management Díjakat. A díjazott és további kiemelt pályamunkákat bemutató kiállítás november 2-áig látogatható az Iparművészeti Múzeumban.

Az Iparművészeti Múzeumban június 27-én nyíló kiállításon megismerhetjük a rangos nemzetközi Red Dot Design Award lengyel díjazottjainak munkáit.

A modern magyar kereskedelmi plakát 1924-1942 című kiállítás április 25. és július 27. között látható az Iparművészeti Múzeumban.