Interjú

Komáromi Judit egy egészen különös, komplex koncepciót álmodott meg: a kép-komód párosokat. A bútor és a festmény egymásra hatása, a köztük kialakuló „dialógus” egy-egy enteriőrnek kivételesen izgalmas fókuszpontja lehet. Judittal iskoláról, művészetről, régi tárgyakról és oda-vissza hatásról beszélgettünk.

 

Személyre szabott enteriőr, logikus térszervezés, kortárs műalkotások a falakon: A Minusplus építésziroda egy univerzálisan használható, nagyvonalú lakást valósított meg a gyönyörű, neogótikus fővárosi épületben.

 

Oláh Bernadett lakberendezővel beszélgettünk a keleti tanok nyugati alkalmazásairól, a feng-shuiról, s arról hogyan tudunk harmóniát, nyugalmat csempészni otthonainkba.

 

Német Ágnes Csilla második alkalommal nyerte el idén a fődíjat a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) pályázatán. A díjnyertes projektről kérdeztük az enteriőrtervezőt.

A budapesti ZESTILO építésziroda, belsőépítészeti stúdió egyik nemrégiben elkészült munkája két kislakás felújítása volt. Zámbó Tímeával, a ZESTILO építészmérnök-belsőépítész megálmodójával beszélgettünk a projektről.

Béky Judit, Csongrádi János és Juhász Aliz enteriőrtervezők megbízása egy családi ház alsó szintjének teljes átalakítására szólt, viszont az új élettér kialakítása során maximum két fővel kellett számolniuk. Az elkészült projektről beszélgettünk a tervezőkkel.

Nagyvonalú tervezés, aprólékosan kidolgozott, tökéletes részletek egyaránt tükröződnek a budapesti, 130 négyzetméteres enteriőrön, melynek professzionális megoldásai Szenecsár Anita építész kreativitását dicsérik.

Valamennyien szívesen lépnénk be nap mint nap egy olyan fürdőszobába, amilyen sehol máshol a világon nem található. A színes, exkluzív fürdőszoba ma már nem álom: egy hazai tervező a világon egyedülálló módon készít abszolút egyedi, személyre szabható fürdőszobai berendezéseket. 

A hna design studio tervei alapján született újjá az a különleges adottságú kétszintes tetőtéri lakás, ahol a high-tech megoldásokban bővelkedő berendezés tökéletesen passzol a már meglévő szerkezeti elemekhez.

Légiességet teremthetünk a fehér falakkal, a semleges, natúr színekkel – a természetes anyagok, textúrák pedig nem engedik, hogy túlzottan sterillé váljon a környezetünk. Ha pedig még néhány üde színfolttal is tarkítjuk az összhatást, akkor igazán egyedi és személyes teret alakíthatunk ki – ahogyan Vinkovics Zsuzsa, a VIZSUart lakberendezője is tette... 

Oldalak