Interjú

 

Oláh Bernadett lakberendezővel beszélgettünk a keleti tanok nyugati alkalmazásairól, a feng-shuiról, s arról hogyan tudunk harmóniát, nyugalmat csempészni otthonainkba.

 

Német Ágnes Csilla második alkalommal nyerte el idén a fődíjat a Lakberendezők Országos Szövetségének (LOSZ) pályázatán. A díjnyertes projektről kérdeztük az enteriőrtervezőt.

A budapesti ZESTILO építésziroda, belsőépítészeti stúdió egyik nemrégiben elkészült munkája két kislakás felújítása volt. Zámbó Tímeával, a ZESTILO építészmérnök-belsőépítész megálmodójával beszélgettünk a projektről.

Béky Judit, Csongrádi János és Juhász Aliz enteriőrtervezők megbízása egy családi ház alsó szintjének teljes átalakítására szólt, viszont az új élettér kialakítása során maximum két fővel kellett számolniuk. Az elkészült projektről beszélgettünk a tervezőkkel.

Nagyvonalú tervezés, aprólékosan kidolgozott, tökéletes részletek egyaránt tükröződnek a budapesti, 130 négyzetméteres enteriőrön, melynek professzionális megoldásai Szenecsár Anita építész kreativitását dicsérik.

Valamennyien szívesen lépnénk be nap mint nap egy olyan fürdőszobába, amilyen sehol máshol a világon nem található. A színes, exkluzív fürdőszoba ma már nem álom: egy hazai tervező a világon egyedülálló módon készít abszolút egyedi, személyre szabható fürdőszobai berendezéseket. 

A hna design studio tervei alapján született újjá az a különleges adottságú kétszintes tetőtéri lakás, ahol a high-tech megoldásokban bővelkedő berendezés tökéletesen passzol a már meglévő szerkezeti elemekhez.

Légiességet teremthetünk a fehér falakkal, a semleges, natúr színekkel – a természetes anyagok, textúrák pedig nem engedik, hogy túlzottan sterillé váljon a környezetünk. Ha pedig még néhány üde színfolttal is tarkítjuk az összhatást, akkor igazán egyedi és személyes teret alakíthatunk ki – ahogyan Vinkovics Zsuzsa, a VIZSUart lakberendezője is tette... 

Pascal Rita enteriőrtervezővel és lakásvásárlási tanácsadóval beszélgettünk annak az egy évvel ezelőtt átadott munkájának kapcsán, ahol megrendelője egy külföldi turistáknak kiadásra szánt ingatlan felújítására kérte fel.

Sokszor mondjuk, könnyű annak, akinek nagy lakása van, ott mindennek lehet helyet találni! Pedig nem minden a négyzetméterek száma: a jó elrendezés, ami számít. Olykor tágas otthonokban is előfordul, hogy valamely funkció hiányzik, vagy legalábbis csorbát szenved "– vallja Szabó Otília, a Flat Art 2000 Lakásművészeti Stúdió lakberendezője.

Oldalak

Képes adatbázis ajánló

Purho asztali tartozékok, 2013

Purho asztali tartozékok, 2013

Forrás: 
Karim Rashid Inc