Rekredenc, a mozaik design

Mozaik díszítésű lámpák - Fotó: Rekredenc

A Rekredenc nevű kétszemélyes vállalkozás – Hórász Rita és párja, Podlovics Zsolt – szinte bármilyen tárgyat képes mozaikkal feldíszíteni az asztaltól a kenyérpirítón át a kerékpárig.

Hórász Rita - Fotó: Rekredenc

Zsolt korábban dekoratőrként és épületszobrászként dolgozott, így van tapasztalata abban, hogy a különböző alapanyagokat hogyan lehet a leghatékonyabban kombinálni. Ő kezdte először hobbi szinten a saját tárgyait kidekorálni maradék üvegmozaikból. Rita is beleszeretetett a mozaikozásba, és elkezdték együtt kidobásra szánt bútoraikat, tárgyaikat felújítani, mozaikozással újragondolni. Munkáik nagy sikert arattak az ismeretségi körükben, ezért Rekredenc néven elkezdtek főállásban mozaik design-nal foglalkozni.

Podlovics Zsolt - Fotó: Rekredenc

Munkáik között megtalálhatóak a legkülönfélébb használati és dísztárgyak: a bútoroktól kezdve a különféle lakberendezési tárgyakon (hangulatlámpák, képkeretek, faliképek, tükrök, vázák) át egészen a különböző elektronikai berendezésekig, sőt kerékpárt is mozaikoztak már. Minden megfelelően stabil felületre készítünk mozaik dekorációt, egyedi tervezésű kialakításokat. Arra törekszünk, hogy munkáinkban az esztétika és a funkcionalitás egyszerre domináljon. Dekoráltunk már kenyérpirítókat, kávéfőzőt, wc papír tartót, hangfalakat, erősítőt, gitárt, falikutat, órát… Különböző falfelületekre is vállalunk mozaik dekorációt, készült már tengerparti kép wellness tér falára, zebra és teknős fürdőszobába, most éppen egy medence dekorációján dolgozunk – mondják az alkotók. Emellett egy másik aktuális, izgalmas projektjük, ami reményeik szerint nyár vége felé készül majd el egy saját márkájú erősítő és hangfal kollekció, amin egy mérnök közreműködésével dolgoznak jelenleg.

Fekvő Buddha - Fotó: Rekredenc

A mozaikozás nagyon aprólékos, türelmet és időt igénylő munka. Leggyakrabban 2x2 centiméteres üvegmozaikot használnak, ezen kívül tiffany üveget, tükröt, de volt már példa arra is, hogy egy csocsó asztal berobbant üvegéből készült mozaik dekoráció – meséli Rita és Zsolt. Elő kell készíteni  megfelelően a felületet, ki kell találni és felrajzolni a mintát, össze kell törni a mozaikot, egyenként felragasztani őket, majd jön a fugázás. Ha igényli a felület, ütés és kopásálló lakkal kezeljük. A legtöbb alkotásunkba igyekszünk belecsempészni fluoreszkáló mozaikot is, amely sötétben 6-8 órán keresztül világít, egészen különleges esztétikai élményt nyújtva. Minél nagyobb egy felület, minél bonyolultabb egy minta, vagy minél egyenetlenebb egy felület, annál időigényesebb az elkészítése.

Mozaikkal díszített kerékpár - Fotó: Rekredenc
Mozaikkal díszített hangfal - Fotó: Rekredenc
Yoda-mozaik by Rekredence - Fotó: Rekredenc
Ponyvaregény mozaik design - Fotó: Rekredenc

A Rekredenc munkái az interneten több helyen megtalálhatóak. Az alkotópáros szinte csak megrendelésre dolgozik. A Facebookon minden eddigi munkájuk látható, illetve van egy webshopuk a Breslo-n, ahol a kész munkák vásárolhatók meg. Néhány darab ki van állítva a Part12 designer galériában, a Pozsonyi úton. Nagyobb kiállítást is terveznek, de mivel a munkáik hamar gazdára lelnek, per pillanat nincs annyi alkotásuk, amivel egy kiállítást meg lehetne rendezni.

Elérhetőségek:

Facebook oldal: https://www.facebook.com/rekredenc

Meska: http://www.meska.hu/Shop/index/10394/24385

Webshop: http://www.breslo.hu/REKREDENC.Mosaic.Design/

Podlovics Zsolt: (+36) 30 204 1493
Hórász Rita: (+36) 20 9 515 589

Email: ritaatrekredenc.hu, zsoltatrekredenc.hu

Weboldal: http://www.rekredenc.hu/ (készülőben!)

A cikk a Rekredenc szponzorálásával készült.

A lakberendezési őrületnek a hipermarketek sem tudtak ellenállni, megújult az F&F Home részleg.

Cathrine Remizov terveit dícsérik a kellemes, élhető terek, mely nem kis kihívás még egy kreatív, ügyes tervezőnek sem: a garzonlakás ugyanis alig több, mint 20 négyzetméter…

Az ukrán lakberendező, Karina Ilina szereti a látszólag egymással ellentétes textúrák, a szokatlan anyagok kombinálását. Azt vallja, a belső teret megtöltik élettel ezek az eredeti megoldások, bármekkora is legyen az.

A mindössze 35 négyzetméteres budai garzonlakásban - jól átgondolt térszervezéssel tágas nappali, kényelmes konyha, külön háló és egy mini otthoni iroda kialakítása is lehetővé vált - hála a kreatív enteriőrtervező, Török Bernadett ötleteinek…

Képes adatbázis ajánló

Svábhegy Villa étkező (világítás: Ambi Light)

Svábhegy Villa étkező (világítás: Ambi Light)

Forrás: 
Ambi Light